reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej Hej :-)
Mała znowu zaczęła ładnie spać w nocy a ja mam znowu pokarm :-) i to w idealnych ilościach :-p :-) tylko te krostki coraz ich więcej a odstawiłam wszelkie kremy itp ... :/ takie wyglądają jak syfki do wyciśnięcia w środku białe :dry:

CO JA MAM ZROBIĆ Z TĄ CHOLERNĄ WILGOCIĄ ?>! :Dry:

CHWILAMI - bo zastanawiamy się nad kupnem :-p powiedziałam że możemy wziąć na raty jak ograniczy się do 1 paczki fajek tygodniowo :-p to akurat z fajek zaoszczędzimy na miesięczną ratę :-p a co on dokładnie chciał to teraz nie wiem bo śpi :-p jak się obudzi to się dowiem :-p

MADZIK - może te takie kapturki na cyce sobie kup ? kurde ja nie wiem jak to jest że jedno dziecko ssa że w ogóle nie ma bólu a inne gryzie całe sutki :dry: za płytko ją może przystawiasz więcej tego cyca do buzi jej wsadź :-p

NET - ojjjj nie przesadzaj :-p ciąża widzę się odzywa :-p niektóre laski które chodzą codziennie na solarium to dopiero mają zmarszczki ! lat 18 a twarz jak u 40 latki ... a u Ciebie założę się że nawet bym tych zmarszczek nie zauważyła :-p ... a z tą kuracją oliwą to dobry pomysł :-) też słyszałam że jest super na wszystko :-)

CHWILAMI - no to Will to super ale do tego trzeba duży tv mieć bo inaczej to efektu takiego nie ma :-p więc my najpierw musimy dobrego telewizora się dorobić :-p :-)

ISLANDKA - moja urodziła się dzień przed terminem o 4:45 i ma na imię Nina :-)

POLNA - ooo to termin już tuż tuż ! stresujesz się ?

GALARECIA - wróci i będzie znowu ok ;-) ... ja też nienawidzę jak mój wychodzi i nawet buzi nie da ... ale bardzo rzadko to się teraz zdarza praktycznie w ogóle ... za to jakoś tak śpi w nocy że on na 1 końcu łóżka ja na 2 :-p nagle przestrzeni mu się zachciało nie wiem co jest :-p

AAAA i zapomniałam wczoraj napisać że okres dostałam :angry: no cholera przecież jak się karmi to się nie ma :dry: rzadko się zdarza żeby tak szybko był jak się karmi nie ? :dry: ja to zawsze mam takie szczęście ... :dry: za to był o duuuuuużo mniej bolesny niż zawsze więc może po tej ciąży w końcu mi się unormuje wszystko i przestane mieć tak mega bolesną tą miesiączkę :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam:tak:

U nas nocka znów fatalna...:-( heh... mała budzi sie co 2 godziny i ewidentnie jest głodna, bo wcina z 2-óch cyców aż jej sie uszy trzesa:zawstydzona/y: po 2h to samo..., matko kiedy to sie skonczy:-( to juz trwa jakis czas... Chciałam mała karmic tylko moim mleczkiem conajmniej te pół roku, ale jak to ma tak wygladac to chyba jej wieczorami bede tez dawac modyfikowane... a pozniej jakas kaszke:zawstydzona/y: bo sie wykoncze... mała juz jest bardzo duza i mam czasem wrazenie, ze moje mleczko stało sie dla mniej odżywcze i potrzebuje czegos wiecej...:-(nie wiem co mam myslec... ale dziwne, ze jeszcze miesiac temu pieknie spała...:zawstydzona/y: Jakby to były ząbki to by w nocy tyle nie jadła:confused: Nie wiem co mam robic... meczyc sie dalej czy zaczac działac:-(

Femka.. współczuje @, a u mnie dalej cisza:confused: brzusio mnie pobolewa, jajniki sie odzywaja jak na @... dziwne...

Ja nawilzam pokoj mokrą pieluszką... wietrze jej pokoik kilka razy w ciagu dnia na chwilke, a wieczorem wieszam wilgotna pieluszkę na łóżeczko... Nam to pomaga!

Islandka... witam:tak:

Dziewczyny... ale mnie zaskoczyłyscie tymi grami:-D Mnie jakos nigdy nic takiego nie kreciło... ja jedynie na necie prowadze sobie druzyne piłkarką:-) i jestem menegerem Z Góry Przegranych juz tak od prawie 5 lat:-p:-p:-p Dzieki tej wirtualnej grze poznałam mojego Pawła...:-D

Witam, u nas noc do bani, mala chyba przez ten katarek taka marudna jest, obudzila sie tylko 2 razy, ale pozniej nic chciala zasnac tylko marudzila, w dzien tez jakas marudna strasznie, W aptece nic nie kupilam bo jest jeszce za malutka, tylko zapuszczac sol fizjologiczna i wyciagac gruszka
femme fatal no ja mam te nakladki silikonowe, ale to zalezy od jej humorku czy zechce przez to ssac czy nie. A mam takie pogryzione bo mala za plytko chwyta, jmuz w szpitalu tak miala i polozne mowily ze bedzie z tym problem

no ja mam te nakladki silikonowe, ale to zalezy od jej humorku czy zechce przez to ssac czy nie. A mam takie pogryzione bo mala za plytko chwyta, jmuz w szpitalu tak miala i polozne mowily ze bedzie z tym problem

Madzik... znam to uczucie:tak: Moja mała tak ssała, że przez miesiac to był ból nie do zniesienia...:zawstydzona/y: w szpitalu tak mi poraniło cyce, ze dopiero po miesiacu karmienie stało sie przyjemnościa...:tak: wytrwałam, przezyłam i sie ciesze.
Moja w ogole nie chciała ssać przez nakładki.... i tak musiałam sie przemeczyc... zaciskałam zeby i sie udało!

witam hjuz nie z rana:-D

przez ta szkole znowu jestem nie na bierzaco:wściekła/y:

polna no faktycznie...ja to robie takie zapasy pampersow ze ho ho

madzik
co do piersi to masz troszke przeje****, ja na szczescie nic nie mam, kacper tak ssie cyca ze prawie cala brodawke ma w buzce

netgirl a tak wczesnie juz plec, przeciez lekarz tego nie moze tak szybko stwierdzic...to pewnie twoje przeczucie tak??

a ja wczoraj po szkole bylam na zakupach w biedronce:-D:-D:-D
kupilismy pelno rzeczy, ale do mieszkanie, tzn do sprzatania...plyny,itp cala masa:-)

Femme wiesz Ala od samego urodzenia miala krostki na twarzy i polozne mi daly Linomag i tym smarowalam - pomoglo ale Ala potem byla zolta na twarzy :-D
potem domu tez jak jakas wyskoczyla to smarowalam i nastepnego dnia nie bylo sladu !! a co do stresu to nawet sie nie boje - ale jak bede lezala na stole to na 100% bede panikowac :rofl2::-D
ja sie jedynie martwie zebym nie dostala @ :sorry2: powinnam dostac 1 albo 31 i raczej juz bede po zabiegu ale @ jest nieobliczalna :nerd::-D

Asiowo mozliwe ze Paulinka jest glodna ale jakos nie jestem przekonana :sorry2:
a nie chcialabys sprobowac smoczka ? moja kuzynka miala podobna sytuacje i wlasnie smoczek pomogl a jak tylko Jej corka zasypiala wyciagala smoczka albo sama go wypluwala !!

Olenka a na mikolaja nic nie kupilas ? :-p

Asiowo mozliwe ze Paulinka jest glodna ale jakos nie jestem przekonana :sorry2:
a nie chcialabys sprobowac smoczka ? moja kuzynka miala podobna sytuacje i wlasnie smoczek pomogl a jak tylko Jej corka zasypiala wyciagala smoczka albo sama go wypluwala !!

Tu nie chodzi o smoczek, bo mała jak chce se tylko possac to palucha se wkłada do buzki:tak: (w ogole mała nie kuma jak sie ssie smoka) mała ewidentnie ssie mleczko... juz nauczyłam sie rozpoznawac kiedy mała ciagnie mleko, a kiedy tylko se cycka cyca:-) Dziwne to wszystko... bardzo duzo je, bo juz z obu cyców, a dalej sie budzi i ciagnie co 2h... Mleczko mam, ale zastanawiam sie czy nie jest za mało tresciwie dla małej... bo innego wytłumaczenia nie widze:zawstydzona/y:

Asiowo A moze poprostu sie przyzwyczaila :sorry2: hmmm a jak dlugo ciagnie w nocy i w dzien ? moze jak sie budzi w nocy chciala by sie napic troszke a ze przystawiasz Ja do piersi to automatycznie zaczyna pic mleko :confused:

No chyba ze z Paulinki taki GLODOMOR :-) albo zbiera zapasy na zime :-):-D
bez urazy ..... ;-);-);-)

Olenka ja bym kupila lalke oile jeszcze nie ma :-) chodziaz moim zdaniem dziewczynka powinna miec minimum 3 lalki :-D
albo kupilabym taka walizke z klocuszkami i mlotkiem litlle tikes , kosztuje chyba do 60 zl !!

mnie cos internet wqrwia bo co chwile sie wylecza :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
A moze poprostu sie przyzwyczaila :sorry2: hmmm a jak dlugo ciagnie w nocy i w dzien ? moze jak sie budzi w nocy chciala by sie napic troszke a ze przystawiasz Ja do piersi to automatycznie zaczyna pic mleko :confused:

No chyba ze z Paulinki taki GLODOMOR :-) albo zbiera zapasy na zime :-):-D
bez urazy ..... ;-);-);-)

to jest głodomor... to wiem:-D
Wydaje mi sie, ze jakby chciała sie napic to by possała cyca przez chwilkę... tak jak było do tej pory, dzieki karmione naturalnie nie trzeba dopajać... a ona ssie 10 minut 1 cyca i 10 min drugiego...:confused:wiec wydaje mi sie, ze jest głodna...
w dzien o wiele mniej je, bo jest zachwycona swiatem i czesto zapomina, ze jest głodna..., nadrabia to w nocy:-( ale dziwne to wszystko jak cholera, nie wiem co myslec i co robic...:zawstydzona/y:

Do góry