reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oliwka_11 zabezpieczaliśmy się.. Tylko zdarzył się jeden mały krótki epizod gdzie było bez.. Choć szybko się wycofaliśmy to bałam się.. JAk ja już bym chciała mieć tą wkładkę..

reklama
Oliwka_11 - spryciula z Ciebie ;) Tak, tak ... do lekarza jak najprędzej. Postaram sie załatwić wizyte na przyszły tydzień.

Galarecia - to dobrze, że z malutkim wszystko wporządku. Ahh. też mam nadzieje, że koleżanki będą mnie odwiedzać, bo chyba kipne jak będę musiała sama w domku siedzieć ;p

o matko oliwko! jak Ci sie to udalo masakra! ale masz tesciowa!albo to dzieki Twoim zdolnoscia kamuflazu......:p hmmm moja mama to wiedziala ze jestem w ciazy kiedy ja jeszcze nie wiedzialam.....bez kitu-----potem na nia krzyczalam ze mi wykrakala:p i ze to przez nia w ciazy jestem:p a teraz sie obie cieszymy:-):-D:tak:z naszej niuni

mialam sie zapytac wczoraj ..bo bylam w przychodni i baba wkrecala mi o szczepionkach-takich nfztowskich i jakis innych za ktore ja bym placila.....i nie wiem bo to chyba kupa pieniedzy by byla...
jak wy szczepilyscie swoje dzieci??za swoja kase-widze ze sheppy tak--moglabys powiedziec ile te wszystkie szczepienia Cie wyniosly??tak mnie nastraszyla ta pigula....

ellie -ja mam szestastolentia znajoma w moim miasteczku ktora spodziewa sie dziecka--chodzi do szkoly umowila sie z dyrektroem ze da jej miesiac urlopu jak urodzi....nie ma ciekawej sytuacji bo mamunia ja z domu wyrzucila...teraz mieszka u babci dwie ulice dalej-mysle ze mamie sie odwidzi jak juz bedzie malenstwo na swiecie-kto nie chcialby swojego wnuka zobaczyc? jej chlopak tez jest bardzo mlody-tez 18 lat ma...wierze ze dadza sobie rade i wasza trojka tez:) pedz do lekarza -niekoniecznie prywatnie -bo to kupa kasy-ja chodzilam panstwowo i jestem mega zadowolona juz nie moge sie doczekac wizyty kontrolnej:p

olenko ja tez juz probowalam:p ale niestey nie dalam rady--ale znalezlismy inne sposoby ....na satysfakcje:p a mowili ze kobieta po porodzie odchodzi ochota na sex----hahaha:0)

ja sie dlugo nie odzywalam bo mielismy straszny wypadek z Nelunia i bylam w ciezkim szoku...myslalam ze zwariuje przez te dwa dni ale juz dochodze do siebie...kiedys opisze moze co sie stalo...teraz nie chce do tego wracac

a tu jest nocny koszmar--
http://nasza-klasa.pl/profile/18496408/gallery/45

Ostatnia edycja:
hejoo;]

elle ja jestem dowodem na to ze sie ie ma mdlosci ani wymiotow czy czegos innego ani razu mi sie nei zdarzyło. ze ejstem ciayz poznalam tylko po braku okresu. nie przejmuj sie ludzmi pomysl sobie ze kruwzynka jest dla ciebie najwazniejsza. mamie powiedz jak najwczesniej moze os ci poradzi pomoze wybrac lekarza nie wiadomo jak zareaguje. ja tez sie obawaialm ze mnei wyrzuci i w ogole aslbo wyklnie a ona mi smigla z tata wesele na 180 ludzi i wszyscy byli zadowoleni.

sheepy kurdwe nie poddawaj siuie o zadnej adopcji czy oddaniu prosze nam tu nie gadac! zrozumiano poradzisz sobie napewno. jeszcze raz pytam czemu mama nie chce bys u niej za nmieszkała. ila masz lat? zalatw ten rozwod.

u nas jak narazier luzik. ta laska co o niej pisalam wkurza mnei na maxa:/sprawdzalam Oliwierowi zabki ale raczej nic nie idzie.
dziewczyny jest akcja tzn dostałam okres 4 pazdziernika a w tym miesiacu ani slychu ani dychu by sie pojawil z K sie seksilam ale nie do konca wiecie o co chodzi. mialyscie wszystkie od poczatku regularne @??

angel501 - wiem, że powinnam mamie powiedzieć jak najwczesniej, jednak boje sie cholernie. Musze to wszystko zaplanować, tak żeby zobaczyła że jestem odpowiedzialna i sobie poradze. :)

elli swietny pomysl! moja mam zobaczyla zdjecie z usg i tak wpadlam. daj znac jak juz jej przekazesz ta swietna wiadomosc:)

oliwka nie no ejstes prze krejzola hehe przerwszy raz cos takie sdlysze hehe. To penwie brzuszek mialas malutki co? ale musiala miec mine jak na porodowce sie znalazła, chcialabym to widziec? i od arzu sie ucieszyla cyz byly pretensje?

galarecia zdrowka dla was:*:*

Witam sie popołudniowo...

Kacper po szczepionce przespałcały dzień, i pierwszy raz tak ładnie w nocy dał pospać, temperaturka doszła tylko do 37,6... wstaliśmy o 10 i buszował do 15... ale tak na spokojnie... Teraz i M i Kacper śpią więc mam chwilke...
Angel a dziękuje w imieniu Kacperka za komplement... Co do tej dziewczyny to sie nie przejmuj bo według mnie uczysz sie też dla dziecka żeby mu zapewnić dobre warunki... a ona gada wten sposób bo boi sie że sobienie poradzi ze szkoła i z dzieckiem, boi sie natłoku obowiązku
Oleńka oj faktycznie szalona... my sie odważyliśmy dopiero teraz w niedziele... (M mnie obudził) ja oczywiście byłam chętna bo ostatnio przytulaliśmy sie w maju :szok: ale... no właśnie... chyba jestem za ciasno albo źle zszytabo jak wchodzi to wszystko mnie ciągnie...
Oliwka ja ściągam pokarm w ciągu dnia, ale w nocy jak mały śpi 3godzto budze sie z kamieniami a jak jeszcze więcej wypije płynów albo zjem rosół to wogóle... prysznic też nic nie daje...
Femka, Oleńka Herbatki pomagają (też mialam problem kilka dni po porodzie)ale pamiętać trzeba że niewolno ich pić bez potrzeby bo mogą zadziałać w drugą strone... i tak jak pisze asiowo- misicie wierzyć w to że macie pokarm bo to jest uzależnione od psyhiki!
Sheeppytak jak piszą dziewczyny... rozwód i na łowy! bo tak to alimentów nie dostaniesz, i szukaj jakiś dodatków, zawsze coś można dostać
Femka jak to jest z tymi 500stówami? do jakiej to szkoły trzeba sie zapisać? może być policealna? wogóle na jakiej zasadzie to działa?
Galareciu dobrze że to nic groźnego... ja tam tez vym leciała do lekarza albo na pogotowie bym dzwoniła tak jak Femme radzi
Ellie to jeżeli wiesz że rodzice pomogą to czego sie kochana boisz? chłopak też sie cieszy to jakie masz zmartwienia? ludźmi sie nie ma co martwić, najważniejsze jest wsparcie bliskich, i jak sie brzuszek pokazuje tonoś go dumnie a nie ukrywaj... to ma być twoje szczęście a nie powód do smutku... jak już wszyskim powiesz to sie będziesz z tego śmiała a zwłaszcza jak urodzisz to będziesz sie sama sobie dziwić... No i pędź do lekarza tuchodzi o zdrowie maleństwa... a póki nie pójdziesz na wizyte to kup sobie witaminki dla kobiet w ciąży kwas foliowy pobierz chociaż jeszcze troszke...

mialam sie zapytac wczoraj ..bo bylam w przychodni i baba wkrecala mi o szczepionkach-takich nfztowskich i jakis innych za ktore ja bym placila.....i nie wiem bo to chyba kupa pieniedzy by byla...
jak wy szczepilyscie swoje dzieci??za swoja kase-widze ze sheppy tak--moglabys powiedziec ile te wszystkie szczepienia Cie wyniosly??tak mnie nastraszyla ta pigula....

Ja szczepiłam tymi szczepionakmi z NFZ... i szczerze mowiac bardzo sie ciesze, ze nie wywaliłam tej kasy:tak: jedyna roznica jest taka, ze dziecko jest kłute 3 razy... ale moja mała bardzo dobrze to znosiła:tak: Teraz juz po 1 raz bedzie kłuta:tak: ani sladu bo ukłuciach i nic jej nie było...:tak:

hejoo;]
dziewczyny jest akcja tzn dostałam okres 4 pazdziernika a w tym miesiacu ani slychu ani dychu by sie pojawil z K sie seksilam ale nie do konca wiecie o co chodzi. mialyscie wszystkie od poczatku regularne @??

Z tego co słyszałam, to po prodzie bardzo czesto sa jeszcze @ nieregularne... wiec mysle, ze nie masz sie czym martwic:tak: ja na szczescie ciagle ciesze sie wolnościa od @ po porodzie:-D

Mykam mała nakarmic:tak:
Zamówiłam sobie taki top do karmienia, powiem wam, ze bardzo wygodny i w koncu stanik mnie nie gniecie pod biustem:-p:
TOP i BIUSTONOSZ DLA KARMIĄCEJ 2 W 1 JEDYNY TAKI! (483932962) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry