reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

SHEPPY naprawdę musiusz się wziąśc w garść choćby dla dzieci,bo po co maja patrzeć na smutną mame i cierpieć przez to...jest naprawde dużo możeliwości tylko trzeba pochodzic i pogłowkować......zawalcz o alimenty ,a ojciec fasaolki ma obowiązek cię utrzymywać przez ostatnie miesiące ciąży a jeżeli jest to ciąża zagrozona i nie możesz pracować to nawet w ciąży,nie wiem jak to jest ale możesz zadzwonić po porade do adwokata albo do istytucji gdzie są samotne matki i oni ci powiedzą jakie masz prawa,więc naprawde musisz walczyć a nie się poddawać...

A i dziewczyny prosze was o wpisy w naszym drzewku....

Ostatnia edycja:
reklama
witam

jestem wykonczona,....prawie nic nie spala,m!!!!!!!!!!!!!!!!!1kacper wstawal doslownie co chwile, bo chcial pic....widze ze nie tylko ja mam problem z cycami...femme tez mam mniej mleka a maly bardziej wymagajacy....ciagle mi placze bo sie nie dojada. sama mam juz dosyc!!! poszlam spac dopiero 0 5 i spalam do 10.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ellie nie martw sie dziewczyno.... moj synus tez nie byl planowany.... powiem ci tak, ja mialam problemy z mama, bo byla okropna, tez balam sie jej powiedziec bo myslalam ze mnie z domu wywali. i nie powiem, bylo ciezko na
co do tego gdzie mieszkasz...tez jestem z malej wsi...i tez o mnie gadali, plotkowali itp wiem o tym ale mam to gdzies....dumnie chodzilam z brzuszkiem bo to moje dziecko no nie?? niedawnoo urodzilam i wiesz mi nie widze swiata poza moim synkiem, kocham go nad zycie....mimo ze byl nie plannowany... wszystko sie zmienia jak masz go juz przy sobie:-D duzo sil zycze:tak:

sheppy dokladnie bierz sie w garsc.... po pierwsze rozwod, no chyba ze nie chcesz....od tego trzeba zaczac...jestes sliczna dziewczyna, i dasz sobie rade...

dziewczyny a ja wczoraj juz probowalam sexiku:szok: ale troche bolalo wiec poczekam jeszcze troche:-p

OLEŃKA normalne że jeszcze trochę boli,A Kacperek może niedługo już unormuje sobie pory karmienia i trochę odetchniesz..trzymam kciuki..

A u mnie dzieciaki buszują,Oliwka za cholere nie chce iść spać a D nie ma bo robi z ojcem kolejne ogrodzenia,ech zawsze to jakaś dodatkowa kasa ,ale ja wolałabym żeby ten czas wolny był z nami,Do tego u nas pogoda pod psem i szału dostaje tak siedząc w domu...mam nadzieję że ta zima szybko minie i znów będzie cieplutko na dworku

Witam!
Włąsnie udało mi się Justynkę uspać to zajżałam.
U mnie noc jak wszystkie poprzednie. Ostatnie dwa dni trochę się nadenerwowałam to teraz mam tego skutki strasznie boli mnie brzuch i krwiste upławy do tego, mam nadzieję że szybko przejdzie.

Sheppy To bierz rozwód i tyle. Możesz nawet starać się o alimenty od odjca Nikusia nawet jeśli tylko w separacji jesteście. wtedy będziesz miała gwarantowane przynajmniej 200 zł na synka. Nawet jeśli mąż nie będzie ich płacił to z funduszu alimentacyjnego wypłacać będą. A tak poza tym to możesz znależć sobie kogoś innego, bo tak jak dziewczyny opiszą niezła babka z Ciebie.

Femme No widzisz. Skoro już masz wrażenie że mleczko się pojawia to i z pewnością jeszcze lepiej będzie.

EllieWitam! Ja mam już 2 dzieci, a dopiero 20 lat. Pierwsze było planowaną wpadką. Też się bałąm reakcji mamy na moją ciążę. Też mieszkałam na wsi i też wszyscy plotkowali na mój temat, ale wytrwałam. Ty też dasz radę. Ważne że to Twje dziecko.

SHEEPPY - rozwód to podstawa ! będziesz mogła się starać o pieniądze jakieś ! zapisz się do jakiejś szkoły bezpłatnej i walcz o kasę też na szkołę no ja mówię 500zł mam a to już jest sporo kasy ! do tego dojdą inne bajery z racji tego że będziesz sama i brak dochodów i wsparcia z rodziny jak się postarasz z 700zł wyciągniesz z mopsu !

OLENKA - no ... ja mam to samo tyle że moja na szczęście nie płacze tylko spokojnie sobie wypije i idzie spać dalej ... a co do sexu to usz ty szalona ! ja też już chce ale jeszcze się boje :-p czuje już się super na siłach ale jednak :-p jeszcze z 2 tygodnie poczekam :-p :-)

OLIWKA - u nas też pada i jest fu ... ale mi to tam zwisa bo i tak z domu bym nie wyszła :-p ...niestety kasa jest taka ważna że trzeba poświęcić czas na robotę zamiast na rodzinę ...takie czasy :dry:

Oj dziękuje kochane za takie mile słowa ;**
Po tym, co mówicie rzeczywiście powoli zaczynam się cieszyć z tego maleństwa. :)
W moim mieście jest ok. 5000 mieszkańców, a ludzie zachowują się tak mało życzliwie, więc niestey obawiam sie reakcji. :(
femme fatal - Z ojcem dziecka jest jak narazie bardzo dobrze. Co prawda mieszka on 20 km. ode mnie, ale nie sprawia to jakiś większych trudności. Mówiąc szczerze od 18 letniego chłopaka nie można wymagać zbyt wiele, jednakze on zachował się aż nad to odpowiedzialnie, jest przy mnie wtedy kiedy wkurat tego potrzebuje i nie powiem, mówi że fakt troszkę na dziecko zawczesnie, ale cieszy się że będziemy mieć maleństwo. :)

Tak poza tym, to może dość dziwne bo jestem w ok. 12 tygodniu a już zaczyna mi sie zaokrąglać brzuszek. Dziewczynki, macie jakieś pomysły, jak przez najbliższy czas można go zakrywać.?
I drugie pytanie. Przez cały ten 12 tygodniowy okres czasu, nie miałam mdłości ani zawrotów w głowie. Czy to normalne.?
I jeszcze coś. Do lekarza to chyba lepiej wybrać sie prywatnie, jak myślicie.?
Jejku ale Was zadręczam pytaniami :**

Ellie:-) Do lekarza wybrac sie wkoncu musisz:):-)A z doborem sama musisz sie zapytac siebie czy lepiej ci jest sie otworzc przed kobieta czy mezczyzna:)
Jezeli jestes z malej miesciny to moze warto sie wybrac do wiekszego miasta do lekarza. unikniesz glupich spojrzen sasiadek. choc nie masz sie czego wstydzic w koncu to twoja mala pociecha:):-)Badz dumna i nie przejmuj sie glupim gadaniem ludzi... bo tak naprawde oni tylko widza bley i nie powodzenia innych a swoich wogole :):-)A co do dolegliwosci Tonie kazda dziewczyna w ciazy ma tak samo... nie zawsze sa mdlosci:) :-)

My już po wizycie.. Narazie nie wiadomo od czego dokładnie temperatura. Albo wirusowe, albo od ząbków.. Gardło troszkę zaczerwienione.. Dostaliśmy syropek na zbicie gorączki, tantum verde na to gardziołko no i echinaceę do rozrobienia z wodą.. Poweidziała że może to być również 3dniowa gorączka.. A jak do pon nie przejdzie to żebyśmy się znowu pokazali w przychodni.. A teraz nakarmiłam Adasia, dałam lekarstwo i zasnął..
A jutro koleżanka z byłej klasy planuje do mnie wpaść po lekcjach.. Fajnie by było bo tak to prawie ciągle sama w domu siedzę..
A jeszcze wam powiem że po tym wyjeździe bałam się że jestem w ciąży.. Ale na szczęście pojawiła się @, więc wszystko jest OK. Tylko że pierwsze 2 dni są najgorsze bo tak bardzo boli.. Ale jak się skończy to będzie fajnie..

Ellie nie każda dziewczyna na początku ciąży ma mdłości ani zawrotów w głowie.. Niektóre nawet nie mają ich przez całą ciążę.
Co do lekarza to myślę że wiele zależy od Twoich funduszy. Leżeli liczy się teraz dla Ciebie każdy grosz to idź państwowo. No chyba że masz dużo kasy.. Ja osobiście chodziłam państwowo i nie narzekam. Choć troszkę żałuję że nie poszukałam lepszego ginekologa.. Ale naprawdę niektórzy ginekolodzy państwowo są OK. Jak najwyżej coś Ci nie będzie odpowiadać to wtedy zawsze można iść prywatnie..
Reakcji ludzi się nie bój tym bardziej że Twój chłopak jak piszesz bardzo cieszy się z dziecka. No i rzeczywiście jak na 18lat to jest bardzo dobrze. A 20km to nie jest wiele.

oleńka19 sexik tak krótko po urodzeniu?? Szaaaaaaaalona jesteś..

Uff. teraz sama musze się nad tym wszystkim zastanowić.
Co ze szkołą, co z mieszkaniem i co najważniejsze z pieniędzmi. Jestem pewna, że rodzice i dziadkowie zaoferują pomoc, no ale wiadomo ciągle nie można brać pieniędzy od rodziców.
Słyszałam, o bardzo dobrej Pani Doktor, która przyjmuje i państwowo ( lecz trzeba czekać ok. 2-3 miesięcy.) lecz prywatnie przyjmuje praktycznie od razu. Koszt wizyty to ok. 80 złoty ... moje kochanie obiecało się tym zająć, bo jak mówi nie może sie doczekać kiedy to sie potwierdzi w 100 % :))

reklama
GALARECIA super że z małym nie dzieje się nic poważniejszego...a to widzę że na wyjeżdzie nieżle się działo że bałaś się o @...ale dobrze że dostałaś...Fajnie że koleżanka o tobie nie zapomniała...ja też ze szkoły mam super koleżanke jest nawet chrzesną Bartusia!!!!

ELLIE nie wiem jak to jest u ciebie ale u mnie to osoba niepełnoletnia jak szła na fundusz to musiała przyjść się zapisać z rodzicem do ginka jeżeli tak jest u ciebie to musisz iść do lekarza prywatnie i to jak najszybciej .....a co ukrywania ciąży to możesz nosić bluzeczki zapinane na suwak ...ja ukryłam ciąze do 7 miesiąca przed teściowa (nie chciałam ślubu) a mieszkoałam u niej ...dowiedziała się tego dnia gdy jechałam rodzić oliwke czyli konieć 7 miesiąca....

Do góry