reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Własnie ja stawiam, ze 6 miesiac zycia Paulinki bedzie tym miesiacem kiedy pojawi sie 1 zabek:tak: czyli lada chwila:-p ehh... niech to sie konczy... jejku, jak ten czas leci:tak: Moja mała w ogole juz chce sama siedziec:zawstydzona/y: masakra... taka silna i sztywna, a nozkami rowno wymiata jak sie ja postawi:-p hi hi... jakby juz biegac chciała:-D Jak ja na chwilke posadze to czasem ucieka do przodu jeszcze, bo jej skarpetki nie daja spokoju:-p ale mysle, ze za miesiac juz sama usiadzie... bo teraz to zdecydowanie jest za mała... i musze jej bronic sie dzwigac...

Asiowo no mój Adaś też już chce siadać.. Tzn on jak leży to strasznie kwęczy bo mało widzi.. A jak go sadzam na kolanka opartego o mnie to się cieszy i jest spokojniejszy.. I jak ogląda telewizję to woli siedzieć w nosidełku niz leżeć na łóżku.. Cwaniak mały.. A jak juz pupkę unosi do góry i jak w nocy się przekręca.. Zamiast budzić się tak jak go polożyłam to on o 90st odwrócony (leży w poprzek łóżeczka).. Zgadzam się z Tobą, szybko ten czas leci..

femme fatal do koncertów też przywykniesz.. A poza tym nikt nie powiedział że Ninka musi mieć bolesne bardzo ząbkowanie..

'pocieszę' was, że dziecko ząbkuje do 2 roku życia [albo i dłużej:confused:] :-D
mój już ma wszystkie zęby, jakie powinny mu wyjść w tym okresie i i tak budzi się w nocy z rykiem :baffled:

Galarecia Świetna ta mata!! Ja widziałam kilka mat na allegro ale twoja jest o wiele bardziej efektowna. Jak mi sie maleństwo urodzi to chyba w to zainwestuje. A możecie mi powiedziec czy z perspektywy mam to taka mata jest przydatna czy dziecko jest nią zainteresowane? To może troche dziwnie brzmi, ale cóz strasznie mnie to zastanawia bo chce kupić cos co bedzie sie dziecku podobac a nie cos co podoba sie mnie:p

Galarecia Świetna ta mata!! Ja widziałam kilka mat na allegro ale twoja jest o wiele bardziej efektowna. Jak mi sie maleństwo urodzi to chyba w to zainwestuje. A możecie mi powiedziec czy z perspektywy mam to taka mata jest przydatna czy dziecko jest nią zainteresowane? To może troche dziwnie brzmi, ale cóz strasznie mnie to zastanawia bo chce kupić cos co bedzie sie dziecku podobac a nie cos co podoba sie mnie:p

Jak najbardziej:tak: Według mnie mata dla takich maluszkow to najlepsza zabawka:tak: Bardzo czesto zostawiam a raczej zostawiałam mała na macie, a ja szłam wziac prysznic, posprzatac, zrobic obiad..., ale raczej dziecko trzeba miec na oku...:tak: Ja w kazadym badz razie jestem zachwycona mata i polecam taki zakup jak najbardziej:tak:

Witam laseczki :)
EWI HiHi no moze na tym zdjatku mlodo wygladam... ja jestem mlodziutka HiHi :) a torebke znalazl Pan gdzies niedaleko jakiejs szkoly a ze pracuje w przedszkolu to musialam tam ja odebrac :)

witam się i ja,
u mnie coraz lepiej mała już nie gorączkuje ,i zaczyna w miare funkcionować jak przed chorobą ...mam nadzieje że4 jeszcze pare dni jak będzie brała antybiotyk i po chorobie nie bedzie śladu...właśnie je mlesio a Bartek buszuje w leżaku tylko musze go pilnować bo siada i może spaść mimo tego że jest przypięty...

ASIOWO mój to siedział tak jak miał 7 mc a samodzielnie się podnosi tak od 2 tyg....każde dziecko rozwija się inaczej,jedne chodzą w 9 mc a drugie w 13 na to nie ma reguły i dobrze ze nie popędzasz jej tylko czekasz!!!!

Galarecia mata napradwe świetna ,a adaś coraz większy....a daje ci mały pospać czy nie zabardzo?????

Co do ząbków to Oliwka wogóle nie cierpiała i nie odczuła wychodzących zębolów,pierwszy dostała w 7 mc a przez kolejne 3 dni wychodziły jej 3 zęby ...zobaczymy jak to z młodym będzie...........

UMI2 mata to świetna sprawa ,zawsze masz chwilę dla siebie bo dziecko jest nią zajęte ,ja miałam fischer price ,taką mate która rośnie z dzieckiem..a i napewno warto zainwestować w leżaczek

oliwka_11 w nocy jest nawet nieźle. Pisałam o tym parę postów wcześniej. A w dzień to raczej nie śpi tylko buszuje.. A teraz to wył do misiów z karuzeli jak do księżyca..

A teraz uciekam bo już zaczyna jęczeć na tej macie bo jedzenia się domaga..

reklama
wow ! nowina dnia :-p wcisnęłam się w jeansy :-) ale czad :-p a już rozpaczałam że będę musiała nowe kupować a ja mam od chu** jeansów nówka blaszka nie śmiganych :-p jeszcze tydzień i pewnie we wszystkie wejdę :-) :-p

Kurde ja też chce żeby Ninka już "wyła :-p "

Do góry