reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Galareciu mata swietna - tez jeszcze takiej nie widzialam:tak:ja mialam z fisher prica - tez sie swietnie sprawdzila.. ale potem maluch wyrasta - szkoda, bo Lena mogla tak lezec z godzine i gadac do zwierzaczkow:-D:-Da potem jak zaczela sie przekrecac (jak pisze Asiowo) to zamiast na macie lezala obok wielce zdziwiona:-D:-)
Asiowo a jakie masz czopki?? bo u mnie byl taki sam problem jak Lenie wychodzily gorne jedynki(koszmar) i pediatra nam polecil czopki Viburcol N - rewelacja.. po 3 dniach dziecko bylo spokojne, usmiechniete i spalo spokojnie cala noc:tak:a i jeszcze super sprawidzly sie zele na dziaselka - ja mialam taki w fioletowym opakowaniu cos gel ale co to nie pamietam:no:

reklama
GALARECIA - a od ilu taka mata jest ? bo ja w 1 dzień świąt chce chrzciny robić i bym sobie też taką zażyczyła :-p ale ona już wtedy będzie mogła z niej korzystać ? w sumie to prawie 2 miesiące będzie miała to już odpowiedni wiek ? :-)

Jest napisane że od 3m-cy. Ale myślę że nawet jak będzie miała 2m-ce- 2,5m-ca to możesz ją na tym położyć.. Oczywiście pod opieką kogoś dorosłego. No i nie polecam żeby kłaść tą matę na podłodze tak jak piszą. Tzn można na dywanie ale polecam położyć pod to jakiś kocyk.
Jak chcesz to nagrałam filmik jak to świeci i gra. Tylko kolory światełek wyszły takie same a świecą się na zielono, żółto, czerwono i pomarańczowo..

Asiowo zapomniałam Ci napisać że na wychodzenie ząbków polecam żel dla dzieci "Bobodent" (10g). Mój mąż zapłacił za niego chyba niewiele ponad 10zł (a pani powiedziała mu że sachol i te inne 'lepsze' są droższe prawie 2razy) a jak dla mnie jest bardzo dobry. Nam pomaga. I te czopki Viburcol o których pisze Baśka też polecam. Na początku może nie zadziałać ale póżniej jest rewelacyjnie.

Ostatnia edycja:
hey BASIA co tam ciekawego ? :-)

GALARECIA - nie trzeba wierzę na słowo :-) zresztą to że małemu się podoba wystarczająco zachęca :-p ale naprawdę wygląda świetnie :-)

A tak w ogóle ma ktoś numer do MADZIKA albo jakieś informacje !? bo ona to już chyba się rozpakowała ale numeru nie mam żeby napisać ani nic :dry:

ASIOWO - a kiedy mała Ci tak ładnie spałą :szok: takie maluchy mogą tyle bez jedzenia ?! :-p

Jak skonczyła 3 miesiace to mała sypiała mi od 20 do 5 - 6 rano:tak: ehh... to były czasy:tak: Sama byłam w szoku, ze mała na moim mleczku tak pieknie spi, ale jak zaczeło sie zabkowanie czar prysł...

Asiowo a jakie masz czopki?? bo u mnie byl taki sam problem jak Lenie wychodzily gorne jedynki(koszmar) i pediatra nam polecil czopki Viburcol N - rewelacja.. po 3 dniach dziecko bylo spokojne, usmiechniete i spalo spokojnie cala noc:tak:a i jeszcze super sprawidzly sie zele na dziaselka - ja mialam taki w fioletowym opakowaniu cos gel ale co to nie pamietam:no:

Hmmm... mówisz Viburcol N? Ja dałam małej cos na bazie paracetamolu, bo nic innego w domu nie miałam, a to jest na goraczke i bol...
Własnie M. dzwonił to kazałam mu kupic te czopki:tak: Mam nadzieje, ze małej pomoga..., a zel stosuje, szczegolnie po karmieniu wieczornym jak mała juz zasypia... na poczatku miałam bobodent, a teraz mam dentix czy jakos tak..., ale ten 1 chyba lepszy...:tak: Niech juz to jej mija...

Femme dziekuje u mnie wszystko ok:tak:tylko Lena robi jazdyw nocy - juz bym chyba wolala miec niemowle.. masakra:no:kiedy te wszystkie zeby wyjda:-(ja juz powoli wysiadam..
a co do Madzik to ona urodzila bodjaze 12.11 .. weszlam na listopadowy watek i tam jej maz napisal.. wiec wiemy, ze Maja juz sie urodzila:tak:

Asiowo te czopki naprawde sa swietne - widac nie tylko Lence pomogly.. bardzo wyciszaja dziecko.. i znieczulaja miejsce, ktore boli..My jej podawalismy zawsze przed snem.. :tak: Mam nadzieje, ze pomoga - ja mialam sajgon.. po nocach nie spalismy, bo Lena co 30 min z placzem sie budzila.:no:
a ja dalej nie pamietam jaki Lenie dawalam zel na dziaselka

A mój Adaś niby śpi, ale momentammi budzi się z wielkim płaczem.. Biorę go na ręce, przytulam i spowrotem zasypia.. Pewnie też go ząbek męczy.. Górna 1 albo 2..

Asiowo te czopki Viburcol nie są przeciwbólowe tylko raczej uspokajające choć jak się dziecko wycisz i uspokaja to i ból mija. Mi je lekarka poleciła jak dziecko będzie jęczało i płakało a ja nie będę wiedziała co się dzieje (czyli np będzie płakać, a będzie najedzone, przewinięte i wyspane). Mój mąż za placił ża nie chyba ponad 20zł. Ale nie pamiętam ile ich tam było..
I jeszcze mogę polecić herbatkę "PLANTEX" dostępną tylko w aptece. Tylko ją najlepiej stosować na noc i tylko 1 raz dziennie. Też uspokaja i pomaga zasnąć i spać spokojniej. Tylko nie zaleca się częstego stosowania przez dłuższy okres.

Ostatnia edycja:
M. zaplacił za nie 22 zł z groszami:tak: Wierze wam dziewczyny, ze nam pomogą...:tak: Moja mała tez w nocy sie budzi z płaczem, słysze tylko jak palcem probuje sie uspokoic... jedzie rowno z tym kciukiem,a jak jej to nie pomaga to juz płacz:zawstydzona/y: mam wrazenie, ze ona tym kiuckiem probuje sobie znieczulic te dziąsełka, masuje je...
jedyne cow nocy pomaga by mała szybko zasneła to cycus:zawstydzona/y: heh... a najgorsze jest to ze mała ma wtedy wilczy apetyt... , a wydawało mi sie, ze jak bedzie zabkowac to nie bedzie chciała jesc, a u nas zupelnie odwrotnie:-p Teraz mam chwilke dla siebie, bo mała zasneła mi na kolanach 1,5h temu, przeniosłam ja do wozka i pieknie spi:tak: zobaczymy ile jeszcze... bo ostatnio mało w dzien spi... Zawsze miała 3 drzemki, teraz juz ma tylko 2 w ciagu dnia, a niedługo bedzie juz tylko 1 krotka drzemka pewnie:tak:

Asiowo poszlam po czopki i ich jest 12 sztuk a to co pisze na opakowaniu to
WSKAZANIE: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe(leczenie wspomagające) bolesne ząbkowanie:tak:wiec jak najbardziej powinno zadzialac:-)
Edit: co do drzemek to tak szybko w jedna sie nie zmieni;-) Lena miala jedna drzemke jak skonczyla rok - wiec jeszcze troche.. tak to spala mi o 10 i o 14 po 30 min:-/ masakra - moja Miska to szybki Bil rowne 30 min:-/

Ostatnia edycja:
Asiowo poszlam po czopki i ich jest 12 sztuk a to co pisze na opakowaniu to
WSKAZANIE: Stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci, infekcje wirusowe(leczenie wspomagające) bolesne ząbkowanie:tak:wiec jak najbardziej powinno zadzialac:-)

ooo to super:tak: mam nadzieje, ze szybko małej pomoga:tak: Bo i jej i nam bedzie łatwiej...:tak: Marze, zeby wreszcie sie wyspac:tak:jeszcze raz dziekuje dziewczyny!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No mam nadzieje, ze zadzialaja:tak: biedne te nasze dzieciaczki tak sie mecza.. ale jak juz wyleza te 4 jedynki to bedzie w miare spoko..
Lenie wyszedl pierwszy zabek jak miala 6 miesiecy a tez sie tyle meczyla.. dziasla spuchniete, czerwone - masakra..

Do góry