reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Kiedyś w 1 klasie LO ćwiczyłam na w-fie (co zdarzało się może ze 3 razy w semestrze żeby nie miać buta) przebierałam się w strój do ćwiczenia...i jak zawsze stałam i paplałam z kumpelkami na środku szatni i wjechali chłopacy,a ja stałam w stringach i biustonoszu z koronki i taki Krystian (Mezo) stwierdził" O KUUUUUUR*A MARTA MA GACIE Z FIRANY!!!!" i od tamtego czasu zawsze wszyscy na mnie wołali i wołaja do dzisiaj Firanka,Firana, Fircia,a nawet ROLETA:-D:-):-D

W ogóle to ma pleśniawkę :dry: nie dobrze już coraz gorzej je męczy ją to ... ale kupiłam jakieś coś i smaruje ... tylko nie wiem ile razy dziennie ? i kiedy przed karmieniem mogę ? bo tak rozkminiłam że wtedy od razu by trochę cyca mi wysmarowała tym ... ? dobrze myślę ?

SHEEPPY - :angry: ja już nie mogę tego słuchać ... co temu facetowi odbiło ?! :dry: jak do nas dołączyłaś to wszystko ok było z tego co pamiętam ...

KASKA - no jeszcze nie byłam bo nie wiedziałam czy mogę :zawstydzona/y: myślisz że już mogę ? takie mroźne powietrze jest...

Eee z tą dietą to też uważam że nie ma co przesadzać ... ja zjem sobie 3 kosteczki czekolady i jest ok ... uważam że nie ma co się tak szczypać ;-) dzisiaj nawet trochę grzybków zjadłam nie mogłam się oprzeć :-p ogólnie to ona się dobrze czuje tylko spać nie chciała i to też tylko wieczorem po kąpieli więc przestawiłam godzinę kąpieli bo może trochę za późno więc zamiast o 21 to o 18 ją wykąpałam i zobaczymy jak będzie :-)

A to piwko to w jakim czasie najlepiej ? :-p ... kurde piwko piwkiem... ja to bym sobie zajarała :-p no ale to chyba przesada :-p już wytrzymam te parę miesięcy zanim skończę karmić :-)

NET - a na ten prezent to nie wiem ... Kuby jak się spytałam to on powiedział że chciał by bongo albo coś do samochodu :-p ale nie wiem czym ten Twój się interesuje :-p

już jestem, musiałam Nikusia wykąpać i uśpić, nawet szybko dzisiaj to poszło:-)
Co do toksoplazmozy to pytałam lekarza, bo chciałam zrobić testy itp, on powiedział że właściwie to koty jej prawie nie roznoszą, tylko te dzikie co polują na myszy i ptaki, bo głównym źródłem tosko jest surowe mięso i jeszcze dodał że od 4go miesiąca ciąży już ta choroba nie jest szkodliwa dla płodu, więc mogę śmiało mieć kotka:-) A chciałam kotka właśnie dlatego że nie trzeba się nimi dużo zajmować ani na spacer nie trzeba chodzić:-)
femme, masz aphtin na pleśniawki? ja tym smarowałam ile wlezie, i w buzi w ciągu dnia, i cyca, bo cyc też się zaraża o potem błędne koło, ale ogólnie to te pleśniawki małemu wcale nie przeszkadzały i szybko zniknęły. a moja teściowa powiedziała że mam mu nie smarować niczym z apteki, tylko wysmarować mu całą jamę ustną osikaną pieluchą:baffled: że niby mocz najlepiej działa:baffled: no ja jednak ufam farmaceutykom

SHEEPPY czyli przed każdym karmieniem mogę smarować ? :-)

A z toxo to uważaj na kupy ;-) najlepiej żebyś jakąś łopatkę do czyszczenia kuwety miała albo w rękawiczkach no i oczywiście ręce myć ;-) a tak to żadnego zagrożenia nie ma ;-)

ja smarowałam przed każdym, chyba że w nocy to mi się nie chciało;-) a najlepszy numer, to jak Nikus miał kilka miesięcy i za nic nie chciał pić mi z butli, nie chciał zassać smoczka, to jak posmarowałam smoka tym aphtinem , zawsze zassał i pił ładnie mleczko. inaczej butelka to był wróg ewentualnie gryzak :-) więc ma wielostronne zastosowanie :-D

Sheeppy w sprawie kota Net ma rację. Trzeba go przebadać pod kątem toksoplazmozy. Ja mam w domu kota, ale od kilku lat. Jak byłam w ciąży to mój lekarz powiedział mi, że nawet jeśli kot był chory to ja już mam przeciwciała:confused:
Nie pamiętam dokładnie. Kazała mi tylko nie całować kota i zachować podstawowe zasady higieny.
Jak już weźmiesz kota to zaszczep go przeciwko grzybicy (nawet koty siedzące w domu potrafią być jej nosicielami) i musisz regularnie go odrobaczać. ;-)

Kaska19, KINNA , wiecie, różne dzieci różnie reagują na różne jedzenie.. Niektóre matki mogą jeść wszytsko i nic maluchą nie jest a niektóre muszą się naprawdę ograniczać do minimum. Najlepiej jeść jedną rzecz więcej i póżniej patrzeć czy nic się nie dzieje.

femme fatal na dworek z Ninką jak najbardziej wychodź. Najpierw na krótko, a póżniej na coraz dłużej.

Racja. Nikt nikogo nie namawia to zjedzenia 1kg czereśni, popicia tego mlekiem i przegryzienia połową beczki kiszonej kapusty :-D
ja urodziłam na początku sezonu truskawkowego i czereśniowego.
Kupiłam sobie 1/4 kg truskawek i je zjadłam. wszystko było ok. w następnym tygodniu 1/4 kg czereśni. Podbierałam mężowi śledzie w oleju, jak jedliśmy śniadanie, albo pierogi z mięsem wołowym z obiadu.
Fakt: nie jadłam kiszonej kapusty i ogórków małosolnych :-(, unikałam żuru, nie piłam zwykłej kawy, ani alkoholu (no małe pifko się zdarzyło :zawstydzona/y:)

reklama
A ja się pochwalę matą którą Adaś dostał.. To prezent na chrzciny (26.12) tylko siostra stwierdziła że po co ma to leżeć u niej jak Adasiowi już się teraz przyda.
IMG_1963.JPG

Ostatnia edycja:
Do góry