reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

OLIWKA - gratuluje postępów u maluchów :-)

POLNA - tak :-p starucha już :-p ja jeszcze mam naście i jestem młoda krew :-p ... nie sądziłam że kiedyś będę się cieszyła z młodego wieku :-p zawsze chciałam być starsza :-p ...a samolocik szalony :-p

jaką ja mam dziwną skórę wokół pępka :-p i taki mini rozstępy chyba :wściekła/y: albo tak dziwnie skóra się układa ... a się wkurzę jak mi wszystko dopiero po porodzie wyjdzie :-p

reklama
Femme kobiece cialo w moim wieku smakuje lepiej malolato :-p:-D:-D:-D
po porodzie dopiero bedzie Ci skora wisiala na brzuchu i pojawia sie rozstepy :tak: bynajmniej ja tak mialam ,w czasie ciazy na brzuchu nie byly widoczne a po wyskoczyly :crazy:

Femme ja mam identyczne rozstepu wokol pepka:no:masakra.. pwoeim Ci, ze nie widac tego teraz ale jak tak skore naciagne to idzie zauwazyc.. widac taki urok ciazy.. ja mam tak dlatego,z e mialam strasznie pepek naciagniety:-Dwygladalo to smiesznie i straszne przebarwienie szlo.. wieczorem wkleje fotke

Polna zabawka super:tak:a to na swieta?? ja kupuje Lenie lalke:-)moje dziecko uwielbia lalki.. ze swoja zasypia wiec kupie jej takiego bobaska do zabawy:tak:

Witam witam :-)
kurcze zaczelam pisac i Kacper sie obudzil wiec przepraszam za brak polskich znaków ale mam go na rekach i zasypia spowrotem a M na prawku wiec go nie wezmie...
Kacperek wczoraj miał mini urodziny... skonczył miesiac... kupilismy mu ten podkład do wanienki i M bedzie go chyba kapał sam :tak: dostałm wczoraj pełno ubranek już takich na 74 i nie mam na nie miejsca a "ciotka"mimo ze jej filip jeszcze 68 nosi to oddaje bo tez nie ma miejsca... a mój jeszcze 56 nosi... Wogóle to ile powinno wazyc 2,5 miesieczne dziecko? bo ich to taki duzy mi sie wydaje (7-8kg) jak na rece go wzielam to masakryczna róznica z kacprem a to tylko 1,5miesiąca róznicy miedzy nimi...
Dzisiaj załatwilismy chrzest, na święta... na szczęście nie było problemu bo przy pierwszymprzymykają oko na brak ślubu tym bardziej że planujemy... No ale ksiądz sie troche skrzywił bo 2lata tu mieszkamy a jeszcze kolędy nie przyjęlismy :-p

Oliwka mały grzeczny spi mi juz po 2,5godz a sypiał po 1,5... no aleniestety od 4 do 6 nie może spac... M pomaga... kłóci sie o prowadzenie wózka, niekiedy jak chce sie "pobawić" z małym to mnie wkurza bo akurat musze go np przewinąc, no a lubi spedzac z nim czas, zwłaszcza teraz jak ma wolne... a ja sie czuje dobrze, tylkomi sie chyba anemia pogorszyłsa bo mam ciagle krwotoki z nosa no ale niedługo do lekarza... moze to tylko osłabienie bo spie po 5godz a jeszcze niedawno spałam po12
Firanka nie... M nie jest kanarem tylko cukiernikiem... ale moja kolezanka załatwiłasobie i jemu robote na wszystkich swietych... stalina przystanku i przedzierali bilety do autobusów na cmentarz zeby ludzie siedo kasowników nie przepychali... i stał tak 10godzin
CHWILKA wszystkiego naj naj naj... jak najwięcej miłości, powodzenia w nauce, i w budowie domu, no i spełnienia wszystkich innych marzeń... BUZIAKI

Kasia no to ladnie , Nasz ksiadz gdybysmy go nie przyjmowali na koledzie to by napewno nie udzielil chrztu :no: widac Wasz jest inny i wsumie dobrze :-);-)
a co do wagi to mi sie wydaje jak na 2;5 miesiaca wazy duzooo ale pewnie jak sie urodzil musial wazyc przynajmniej 4 kg i musi miec ogromny apatyt ? przynajmniej ja innego wytlumaczenia nie widze :-D
musicie kupic chyba komode na ubranka :-p ja tez mialam taki problem i wynosilam w pudlach na strych !!

No tak -_- :dry: i po co ja się głupia cieszyłam z braku rozstępów :-p a w dupie z tym :-p

Ja nigdy kolendy nie przyjmowałam ... chodzą tylko żeby kasę wyciągnąć ... a nie będę się udzielać bo już się złościć zaczynam tylko :wściekła/y: ...

jak mnie wkurzają smsy i telefony od wszystkich czy już urodziłam czy mam jakieś bóle :wściekła/y: przecież powiedziałam wszystkim że jak urodzę to dam znać ... :wściekła/y:

A ja sie Zegnam i zycze Wszystkim Milych snow i spokojnej nocki :tak:;-)

Trzymajcie za mnie kciuki jutro :-p:tak:

Femme ,Madzik urodzcie dzis w nocy :tak::-):-):-)

Pa pa Pa pa ;-)

:-) Również życze szybkiego porodu :-) I czekam na relacje jak było, hehe :-) To śmieszne ale strasznie się boje porodu! Ostatnio oglądałam Fakty, a tu o porodach mówili, i pokazali jak lekarze wykonują cesarke, myślałam że padne z sofy... Nie moge oglądac takich rzeczy, a co dopiero sama to przeżyc - ale mam czas żeby się przygotowac :-) Wy za to dziewczyny już pewnie gotowe :-D

FEMMKA tacy są ludzie i się nie poradzi.......jak za wcześnie to zachodzą w głowe czy okii i czemu ,a jak w terminie to nawał sms i telefonów ,czy urodziłaś i jak tam ......ja jak szłam do porodu z bartkiem to tego samego dnia dziewczyny z inych pokoi z patologi to mi nie wierzyły bo miałm brzuch tak mały jak one w 5 mc ....ale twój to pokażna piłeczka ....a do rozstępów idzie się przyzwyczaić u mnie jak ktoś się nie przyjrzy to ich nie zauwazy....

POLNA miłej nocki ,wyśpij się za mnie ...bo moje łobuzy buszują i nie mają zamiaru iść spać!!!!A kciuki rzecz jasna będe trzymać ,buziale

KASIA fajnie że chrzciny zaklepane i że księdza macie ugodowego...nasz ochrzcił dwójke naszych dzieci mimo że mamy tylko cywilny i nie robił problemów...tylko powiedział że chrześni muszą być praktykującymi chrześcijaninami...Mój chłopak (patrzyłam teraz w książecce) jak miał 2 mc to ważył 5150 i miał 53 cm a urodził się 2880 czyli prawie podwoił swoją wage...jeżeli ten dzieciaczek urodził się ok 4 kg to możliwe że tyle waży...

reklama
netgirl - wiem, wiem :-) jeszcze troche i będzie po :-) ale teraz w takim stanie jest mi dobrze (jak narazie) hehe :-) miło jak wszyscy dbają o przyszłą Mamusie :-) i cieszą się razem ze mną :-) a jak to było po porodzie? co z brzuszkiem? czy nosiłyscie pasy na brzuchu? moja znajoma teraz musi nosic, bo nic a nic jej brzuszek nie zmalał po porodzie, hmm...

Do góry