reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hey dziewczyny!

Przepraszam że się nie odzywam ale często nie ma mnie w domu tylko siedzę u teściów a tam nie mam dostępu do neta. I nie zdołam was nadrobić bo dużo tego.. Wiem że miałam się bardziej i częściej udzielać ale same wiecie jak to jest gdy się ma małe dziecko na głowie i kupę spraw do załatwienia.. Może kiedyś jak będe miała wolną chwilkę to nadrobię.. Teraz cały czas mam coś na głowie. A jeszcze w piątek na wieczór planujemy jechać z moim mężem jego siostrą i jej mężem w góry na 4dni.. Więc znowu zalatana bo trzeba wszystko przygotować.. A Adaś ma zostać z babcią więc muszę go też przygotować.. Próbowałam zmienić mu mleko na bebiko ale chyba mu nie podchodzi.. wierci się przy jedzeniu i nie chce pić.. A poza tym dziwi mnie że to mleko się tak bardzo pieni.

femme fatal a Ty jeszcze w dwupaku siedzisz?? Kobieto, a Ty zlituj się i powiedz coś w końcu Nince.
Co do macierzyństwa to ja jestem jeszcze młodsza niż Ty i też lubię się pobawić.. Ale nie chciałabym żeby między moimi dziećmi (bo uważam że jedno dziecko powinni mieć tylko Ci którzy mają wielkie problemy finansowe i problemy z zajściem w ciąże) była duża różnica wieku. I nawet zaczęłam się zastanawiać czy zakładać spiralę na 3lata.. Bo 4lata różnicy to jak dla mnie sporo..

Ostatnia edycja:
reklama
BASKA - no wiem wiem :-p ale zauważyłam że jakąś huśtawkę emocjonalną mam :-p
A dentysty ja też nie lubię... a najbardziej to właśnie chyba tego czekania w poczekalni :-p a jak urodzę to mam chyba z 4 kanałowe przed sobą :szok: :/

GALARECIA - no niestety do czwartku Nina ma czas :-p może punktualna po prostu jest :-p oby nie była spóźnialska :-p
... fajnie też bym sobie gdzieś pojechała :-)

femme fatal miejmy nadzieję że ninka się nie spóżni.
Ja wogóle zastanawiam się nad tym wyjazdem. Bardzo chcę ale akurat mam szkołe w sobotę i niedzielę. KArtkówkę z geografii i pracę domową do zaliczenia na ocenę z rosyjskiego.. No i przydało by się iść żeby mieć jakieś oceny (bo teraz trzeba mieć 3 z każdego przedmiotu bo inaczej nie dopuszczają do egzaminów).. No i mam dylemat.. A ztym wyjazdem to akurat siostra moejgo męża pomyślała. Bo oni się wybierają na 100% i zadzwoniła wczoraj do nas i się pytała czy chcemy jechać z nimi i że mama by została z małym jak coś.. Aż mnie zaskoczyła..

Femme ja tez tak mam:no:masakra.. ide z A i on juz mi zapowiedzial, ze ide pierwsza bo mu uciekne w przeciwnym razie..
a co do porodu to kiedy masz zglosic sie do szpitala jak nie urodzisz do 6??

Galareciu fajnie, ze mozecie sobie wyjechac sami bez malego?? a rodzice nie maja nic przeciwko?? moi sa zdania, ze jak chcialam dziecko to musze sie nim teraz zajmowac:baffled:czasem mnie to wkurza, bo sa straszni pod tym wzgledem.. bo oni nie mili tu pomocy rodzicow a ja mam i mam lepiej itp pierdoly:no:czasami tego juz sluchac nie mozna:-(

baska201 mama mojego męża jest wspaniałą kobietą i jakby mogła to każą wolną chwilę spędzałaby z Adasiem. I częśto z nim zostaje a my sobie np gdzieś wyskakujemy na godz czy dwie. No a teraz podobno (tak mówiła siostra mojego męża) powiedziała że może zostać z małym przez te 4 dni jak my byśmy wyjechali. Ona nas rozumie. Wie że jesteśmy młodzi i też byśmy chcieli sobie czasami pobyć sami. Z resztą ona będąc w wieku 18lat też urodziła syna i siedziała sama w domu bo jej mąż pracował jako kierowca tirów i potrafiło go nie być przez parę dni. Więc robi wszystko żebym ja się nie czuła tak jak ona wtedy.

GALARECIA - a do jakiej ty szkoły chodzisz ? ... pozazdrościć teściowej :-)

BASIA - ja nie wiem bo do lekarza mojego się dostać to cud jest ... i miałam nadzieje że do tego 6 urodzę ... jak nie to nie wiem co mam zrobić z sobą właśnie też zaczynam o tym myśleć ... ostatnie badanie to w 37 tygodniu chyba miałam ... no i tydzień temu ktg

GALARECIA - no to tak jak ja ... ale ja nie mam żadnych prac domowych ani kartkówek :szok: skąd ty tą szkołę wzięłaś :-p ja byłam póki co 2 razy :-p w takiej szkole to raczej za dużo nie trzeba się wysilać ;-)

Witam mamusie
Kurcze od rana zalatani jestesmy, dopiero co przyjechalismy do domku, jutro maja nam robic nowe kominy w domku i musielismy jezdzic pokupic te wszystkie pierdoly do murowania, a przy okazji wstapilismy na obiad do mojej mamy
Chwilami wszystkiego naj naj, spelnienia najskrytszych marzen
Mika lec kochana do lekarza, po co masz sie meczyc, lepiej pojsc wczesniej zeby pozniej nie bylo za pozno
Netgirl a kiedy wybierasz sie do lekarza zeby zobaczyc ilu lokatorow masz w brzuszku???
Widze ze dziewczyny planuja kolejne dzidziusie, ja to chyba poczekam tak ze 3-4 lata na
nastepne

reklama
MADZIA - ty ciągle w ruchu :-)

w ogóle to właśnie zauważyłam że mi się chyba kurde brzuch zmniejsza :/ ? bo mam jakoś tak dużo skóry na tym brzuchu :/ ?:dry: o co chodzi ?

Do góry