reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam.
CHWILAMI -spóźnione,ale szczere...Wszystkiego najlepszego,nie bęę wymieniać czego bo z pewnością sama wiesz co się dla Ciebie liczy:tak::tak::tak:

Ehhh a ja mam ten tydzień na rano i kuriwa nie wysypiam się ani nic,na domiar złego w czwartek mam zajechane kałem szkolenie i cieszyłam się,że posiedzę z 2 godzinki i pojade se do chaty,a tatko mnie oświecił,że ono będzie od 7 do 16:baffled::baffled::baffled:...a jka nie pojade na nie to nie doszpuszczą mnie do roboty...masakra...( te dopuszczenie skojarzyło mi się z pażeniem psów:-p)

reklama
na wstępie...
CHWILAMI ale jełop ze mnie wczoraj się 3 razy zbierałam i nie napisałam...więc dziś spóżnione ale szczere życzenia

Z serca płyną te życzenia:
w datę Twego urodzenia
zdrowia, szczęścia, pomyślności
sto lat życia, moc radości!
Zdrowie wiecznie niech Ci służy,
uśmiech stale miej na twarzy,
niech się spełni to o czym marzysz

ALE się wydarzyło...........POLNA a to ci niespodzianka ,ja coś tak przeczuwałam że on jednak przyjedzie i nic nie mówił do końca bo chciał ci zrobić niespodzianke!!!!tylko uważaj kochana oby z tej radośći mały człowieczek się nie zrodził!!!!wyobrażam sobie jaka szczęśliwa chodzisz i jak nie mogłąs się męża doczekać!!!!

NETGIRL ładny masz już brzuszek....nie wiem jak ty chodziłaś w poprzedniej ciąż ale ja jak w 1 i w 2 miałam taki brzuch 4-5 mc !!!!i do 5 mc normalnie chodziłam w swoich ubraniach a do rozwiązania to kupiłam jedynie rozmiar większe!!!u mnie bardzo długo nie było widać że w ciąży jestem...zresztą ty też miałas malusi brzuszek!!!!

FIRANKA wpółczuje...ech te zkolenia,masakra po co oni tak cały dzień ludzi męczą to nie wiem....ech twarda babka jestes to dasz rade...

SHEEPPY ja nie jestem taka pewna czy cc jest lepsze ,ja po 1 cesarce dochodziłam do siebie długo ,na 4 dzień dopiero pojechałam na potologie noworotka do Oliwki ,miałam powikłania i dlatego dłuzej dochodziłam,po cc miałam zakrzepice zył głebokich lewej kończyny aż do pępka ,krew prawie mi nie krązyła ,ból niesamowity i tak leżałam prawie 3 tyg przykuta do łóżka a potem rehabilitacja bo miałam przykurcz podkolanem...wyszłam dzień przed oliwką a w szpitalu byłam prawie 3 tyg!!potem leczeni ,zastrzyków nie biore tak od sierpia a tak to brałam je od marca zaszłego roku!!druga cc była super ,wieczorem już siedziałam a rano sama poszłam się umyć!!!FAKT po cc krocze tak nie odczuwa jak przy porodzie naturalnym...ale sama jestem przykładem że cc nie zawsze jest najlepszym wyjściem ...u mnie muszieli mi zrobić cc bo liczyły się minuty...

A ja jestem nie wyspana ,Bartek nadal budzi się o 5 ech masakra,sił mi brakuje no ale trze dać sobie rade!!Oliwka buszuje a stary jeszcze śpi ,ech jemu to dobrze

Witam mamusie stare i nowe bo widze ze jedna nowa sie pojawila:-)
U nas przez noc bez zmian, nadal 2w1, szczerze to juz zwatpilam czy ja kiedykolwiek urodze, wydaje mi sie ze juz z tym brzuchem bede caly czas chodzic, juz nawet porodu sie nie boje, modle sie tylko zeby sie w koncu zaczelo...
Polna to Ci super niespodzianke kochanie zrobilo, dziewczyny maja racje zrob sobie wolne od nas i naciesz sie wiesz czym:-) pozniej nadrobisz...
Netgirl no ladny masz juz brzuszek, ja tez bym obstawiala tak na 4 miesiac
oliwka_11 moze w dzien troche odespisz jak dzieciaczki pojda na drzemke???

MADZIK ech kochana chciałabym odespać...ale niestety dzieciaki spą na zmiane ,jak Bartek śpi to Oliwka nie i tak na zmiane!!!!
urodzisz już niedługo ,pewnie u ciebie i u Femmki jest teraz cisza przed wielką burzą!!!!!

ja tam się jednak boję porodu, na żywca, trzeba przeć, tną krocze i w ogóle jak mi to tam między nogami się zmieści :szok: i boję się jak potem będą wyglądać sprawy łóżkowe:rofl2:

Dzień dobry :-)
Ale miałam straszną noc :wściekła/y: nie mogłam spać ni cholery mi się nie chciało :/ jeszcze później zaczęłam sobie płakać :/ bo stwierdziłam że niedługo już będziemy w 3 i to ostatnie moje dni bez Niny i że wszystko się zmieni :-p ... później jak zasnęłam to kot zaczął się bawić :wściekła/y: no myślałam że go zabije :wściekła/y:

POLNEJ nie było :-) hihi pewnie szaleje :-p będzie kolejna fasolka :-p

NETGIRL - obstawiam końcówkę 4 miesiąca :-)

MADZIK - wiem co czujesz ... ja też już się nie boje w ogóle porodu ... oby tylko się zaczął ...

dzisiaj chyba sobie ten olejek kupie ... i tak chciała bym żeby mnie przeczyściło przed porodem :-p wole w domu się wypróżnić niż w trakcie porodu :-p

OLIWKA - ale wał z tym że dzieci na zmianę śpią ... nie da się ich jakoś przestawić żeby w jednym czasie spały ? :-p

FEMMKA próbowałam ,pare razy mi się udało ,ale na siłe to nie ma co bo góra jedno pośpi 30 minut i dupa po spaniu ...więc trzeba się przemęczyć jeszcze trochę!!!
A no to ostatnie twoje godziny bez niuni a potem to już nie ma zmiłuj ,noce nie przespane ,ty w dresach i nie umalowana...szara rzeczywistość ,baszczęście szybko łapie się rytm i wszytko się normuje!!!!napewno babcie ci pomogą w obowiązkach,więc nie masz czym się przejmować na zapas....

Ne tak jakoś po prostu wczoraj mnie złapało ale nie wiem czy płakałam bo byłam smutna z tego powodu czy po prostu wzruszona tą całą sytuacją :-) ... myślisz że jak dzisiaj już łyknę ten olejek to będzie si ? ja z tego co wyczytałam to zaszkodzić nie może ... że jak jestem gotowa to wywoła poród a jak nie to po prostu mnie przeczyści :-p

reklama
Do góry