reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

JA miałam cc i nie musiałam nosić pasów bo brzuch miałam malusi w ciąży a po porodzie praktycznie w tydziń wróciła mi moja waga z przed ciazy

reklama
Oooo :-) To fajna wiadomośc :-)

Aaa, bo zapomniałabym. Martwie się, jestem w 15 tyg. a nie miałam badań na przyziernośc fałdu karkowego :-( Kiedy to badanie powinno byc zrobione?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a ja musialam wejsc i podzielic sie z Wami nowinka :tak:

PRZEMEK WRACA DZIS :rofl2::-):-):-) znaczy bedzie dopiero kolo 2-3 w nocy ale grunt ze przyjedzie :tak: !!
qrcze do tej pory nie moge przestac sie usmiechac sama do siebie :-)

No nic ja uciekam sie przygotowac :-D jutro jak bede miala czas (wiadomo o co biega) :zawstydzona/y::-D to napisze co mi lekarz powiedzial :tak:;-)

DOBRANOC Mamuski :tak:;-)

hej:-)
Netgirl, jest jakaś szansa że zostaniesz mamą majową, czy już się na maj nie załapiesz? :-p
dorom5, CC jest fajne :-) ja się boję porodu naturalnego, bo mimo że miałam cesarkę powiedzieli mi że i tak mogę rodzić naturalnie :wściekła/y: no ale zobaczymy jak to będzie..
a co do badań na przezierność to z tego co dziewczyny pisały można je robić tylko do końca 13 tygodnia, potem pupa:no: Ja też nie miałam robionych wcale, żadnych badań,nic, mam nadzieję że mimo to dzidziuś jest zdrowy
co do brzucha to zgubiłam może po 8 miesiącach, ale ja miałam po ciąży 30 kilo prawie na plusie więc i tak sukces że schudłam;-)
femme pij olejek rycynowy :-D:-Dnie no żartuję, jesteś przed terminem to nie ma co przyspieszać :-)

SHEEPPY -a ten olejek pomaga ? ja słyszałam że po nim się rozwolnienie po prostu ma :-p

OLIWKA - no no ... jeszcze osoby które ciągle się pytały i były ze mną to luz ... ale wkurzają mnie takie co pół ciąży w dupie mnie miały a teraz nagle super koleżanki ... :dry:

POLNA - uuu ale szał ! :-) to Ci niespodziankę walnął :-) ...miłej zabawy :-) :-)

Netgirl ooo to może też będziesz majową mamusią, ale fajnie :-) u mnie wcale brzuszka nie widać jeszcze :(
Nikuś teraz wciąż ryczy za tatą, ogólnie w domu same wojny i ciężko mi wytrzymać, dziś mi się śniło że mama mnie pobiła bo chciała żebym straciła ciążę:no: a potem się z nią kłóciłam to ale miałam stracha że coś się stanie
Femme, no właśnie olejek jest na srakę :-D ale doświadczona mama pisała że od razu poród wywołuje :confused: w sumie strach, jechać do szpitala i popuszczać w majty, jeszcze byś narobiła na fotel ginekologiczny :-D nie wiem, jak mocno to przeczyszcza

To mówisz -sheeppy- że CC lepsze, hmm. Zawsze myślałam żę poród naturalny jest lepszy. A jak to jest po cesarce, jest się przytomnym, czy nie? Bo ja jestem kompletnie zielona :-) Nie wiem nic na ten temat. Pragne tylko żeby lekarze położyli mi na klatce moją Kruszynke :-) Kurcze, czyli z badań na przyziernośc nici. Mam nadzieję że wszystko będzie okej :-) W środe mam wizyte u Ginekologa :-) I już nie moge się doczekac :-D

To mówisz -sheeppy- że CC lepsze, hmm. Zawsze myślałam żę poród naturalny jest lepszy. A jak to jest po cesarce, jest się przytomnym, czy nie? Bo ja jestem kompletnie zielona :-) Nie wiem nic na ten temat. Pragne tylko żeby lekarze położyli mi na klatce moją Kruszynke :-) Kurcze, czyli z badań na przyziernośc nici. Mam nadzieję że wszystko będzie okej :-) W środe mam wizyte u Ginekologa :-) I już nie moge się doczekac :-D
nie wiem czy lepsze, no na pewno pod względem bólu i wyglądu krocza i późniejszych stosunków :tak:to lepsze CC, naturalnie jeszcze nie rodziłam, ale poród boli, nieraz występują groźne komplikacje w trakcie akcji porodowej, i się boję :baffled: jestem cykor :baffled:
teraz nie usypiają do CC, dostaje się zastrzyk w kręgosłup, i od pasa w dół nic nie czuć :-)mi dziecko pokazali jak wyjęli z brzuszka i zawieźli zaraz na noworodki, ale nasz szpital jest naprawdę głupi:no: w wielu szpitalach na pewno kładą maleństwo na mamę, czasem nawet tata może być przy tym
ja mam następną wizytę dopiero 27 listopada.. ale może uda mi się wtedy poznać płeć:-)

będę mieszkać z ojcem dzidzi, żyć na jego łasce i płaszczyć się przed nim i jak będzie mu odwalało słuchać jak nas nienawidzi... chyba tylko to mi pozostało...
a co do brzuszka to hmm ja mam mniejszy, chyba że się najem :-) ale na majówkach mamy mają takie brzuszki i większe też, więc może jednak ;-)
jak na kwiecień to niedługo już ruchy poczujesz :-D

reklama
Widze że kłopoty :-( Będzie dobrze, zawsze trzeba byc dobrej myśli. Ja jestem Mamusią Kwietniówką 09' i wyczekuje ruchów Maluszka :-)

Do góry