reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej Dziewczyny
Jestem obecnie w 22 tyg ciąży.
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły, a były aktywne w ciąży tj. uprawiały jakiś sport. Czy Wasza aktywność spowodowała, że poród był szybszy? mniej bolesny? krócej trwał?

Co prawda sportu nie uprawiałam ale dużo bardzo chodziłam nie oszczędzałam się. W sumie cały poród przechodziłam bez skurczy itp. O 22 odeszły mi wody pojechałam na szpital od razu bo od razu miałam skurcze do 5 min i okazało się ze mam już 8 cm rozwarcia i o 00:50 urodził się Kubuś. W skali bólu 10 oceniam na max 4-5. ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Patuśska dzięki za odpowiedź pocieszającą :D ja też sporo spaceruję, pływam regularnie 2-3 razy w tyg, w domu wszystko robię. Lekarz mówi, że to że "normalnie" funkcjonuję , pomoże mi szybciej urodzić. Tego się trzymam , bo nie ukrywam że boję się co to będzie, to moja pierwsza ciąża. :)

dzięki :* no właśnie nie czytam i nie interesują mnie te opowieści "tragiczne" którymi , nie wiedzieć czemu, wszyscy nagle chcą mnie obdarowywać. Jakbym wystarczająco miała mało obaw :) dlatego fajnie byłoby gdyby dziewczyny opowiedziały to z tej pozytywnej strony, bo to że będzie bolało to wiadomo :)

reklama
Moja przyjaciółka jest w ciąży. Dodam, że jest adoptowana i jej mama nigdy nie rodziła a gada jej takie rzeczy, że mi oczy wychodzą.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry