reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina - raz w tygodniu jedziemy rqzem autem nq wieksze zakupy i wtedy kupujemy mieso i mleko na caly tydzień, owoce, ,wazywa, ser, szynje, napobe skodycze itp. Wuec bagażnik wypchany po brzegi, ja chidze do sklepu właściwie tylko po pieczywo i ewentualnie jak czegoś zabraknie ;)

reklama
Paulina ciężko zdać wszędzie :)

Facet jednak jest potrzebny :)
Ja muszę sama wielkie zakupy robić. Dlatego to auto mi się dziś marzyyy..
Żeby było mało mieszkam wysoko, a osiedle moje na stromej górce hehe więc żeby z zakupami, dwójką dzieci w deszczu tu się wbić to mam mam taka aktywność że ćwiczyć nie muszę :D :p

Ostatnia edycja:
Paulina, jak dla mnie w Krk komunikacja jest bardzo dobrze rozwinięta, wszędzie się dojedzie ;) a co do kursu w Szwecji, to tam podobno można bezpośrednio przystąpić do egzaminu bez nauki jazdy u nich, może cię tam nawet rodzic uczyć jezdzic jak ma uprawnienia. tak słyszałam. ;) gratulacje że jestescie juz legalnie i kciuki za przedszkole ;)

U Nas deszczowo.. Ja do 15 w pracy, poźniej na drugi sklep układać wszystko ;/ masakra

23May tak dostajesz uprawnienia ovningskor i kazdy moze cie uczyc jezdzic. Ale to nie znaczy ze jest za darmo. Tak jak mowie koszt rzedu 30tys kr/ 15 tys zl. Jak dla mnie komunikacja jest slaba, wiecznie zatloczone autobusy, oblegane linie likwiduja, potem daja na weekendy, potem znowu wracaja albo zmieniaja trase, dla mnie porazka. A w Nowej Hucie gdzie mieszkalam to juz wogole sie nie wypowiem :p

Paulina no co duzej ilosci pasażerów to masz racje, ale w sumie w Krk to wszedzie pełno ludzi.. ale ja i tak jakos lubie bardzo to miasto ;)

23May gdybys przyjechala do Sztokholmu to bys zobaczyla co to duza ilosc ludzi w miescie :p Krk sie do tego umywa a nie potrafia sobie z tym poradzic.. ja jako miasto tez lubie, najbardziej za galerie Bonarke hahaha

Hej.

Paulina- my bedac w Anglii przyjechalismy na urlop i moj T prawko na motor robil. Takze wydaje mi sie ze jesli mieszkasz tam i karte rezydenta to nie koliduje to z niczym w Pl.

U nas leje.
A ja sie tak zle czuje ze porazka...

W Anglii auta nir mielismy bo nie bylo nas stac na ubezpieczenie. A w Pl juz sie rozgaldamy za jakims. Moj juz mi wysyla jakie mu sie podobaja ale mu uswiadomilam ze i ja bede jezdzic nim wiec ma byc takie ktore i mi sie spoboda i nie bedzie wielki kolos jakis. ;)

reklama
MAGDA co to jest karta rezydenta? Apropo aut golfy sa fajne :-) my naszego sprzedajemy w sierpniu prawdopodobnie, siostra A. bierze, a my bedziemy nowszy model kupywac, prawdopodobnie golfa V z 2005r, ale probuje przekabacic A. na volvo c30, bo po nowym roku i tak zostanie dla mnie bo dla A. bedziemy brac prawie nowe auto w kredyt a ja zakochana w volvo..
23May ja za krakowska nigdy nie przepadalam :p jak w Hucie mieszkalam to najczesciej bylam w m1, teraz najczesciej do bonarki jezdzimy bo blizej ;d

Do góry