reklama
Maciejkaa
Fanka BB :)
Piękny dzień był dziś. Tak piękny że aż się zatraciliśmy popołudniu, wynikiem czego lekcje odrabiane były o 19 na szczęście mam czyste sumienie, bo umyłam wszystkie okna, więc w domu też coś zrobiłam
A co do lekcji, to zdecydowanie za dużo zadają pierwszakom !!! :O
A co do lekcji, to zdecydowanie za dużo zadają pierwszakom !!! :O
hej.
Maciejka w porownaniu do 2 i 3 klasy to w pierwszej nie zadają nic. Zobaczysz pozniej co bedzie, ile materiału, ile lekcji do domu bo w szkole czasu zabraknie zeby omawiac.+ w drugim polroczu dojdzie tabliczka mnozenia.
Ja wczoraj 1 okno umylam, lodowke i drzwi bo jak ozygane wyglądały.zostaly mi jeszcze jedno okno, drzwi balkonowe, syfity i chata bedzie blyszczala. aaaale te sufity to moze po swietach.
dodtkowo wczoraj troche na podworku posprzątalam, a ze ko wielkie to i nie widac ze cos robilam. ogrodek powoli trzeba przygotowywac zeby warzywa posiac.
dziś z racji dnia chlopa jade ze swoją mlodziezą do KFC lub MCDonalda. jeszcze kawaleria nie zdecydowala sie na 100 %. No i z Ł... on by chcial inny prezent ale doopa.. moj strach jest silniejszy.
Maciejka w porownaniu do 2 i 3 klasy to w pierwszej nie zadają nic. Zobaczysz pozniej co bedzie, ile materiału, ile lekcji do domu bo w szkole czasu zabraknie zeby omawiac.+ w drugim polroczu dojdzie tabliczka mnozenia.
Ja wczoraj 1 okno umylam, lodowke i drzwi bo jak ozygane wyglądały.zostaly mi jeszcze jedno okno, drzwi balkonowe, syfity i chata bedzie blyszczala. aaaale te sufity to moze po swietach.
dodtkowo wczoraj troche na podworku posprzątalam, a ze ko wielkie to i nie widac ze cos robilam. ogrodek powoli trzeba przygotowywac zeby warzywa posiac.
dziś z racji dnia chlopa jade ze swoją mlodziezą do KFC lub MCDonalda. jeszcze kawaleria nie zdecydowala sie na 100 %. No i z Ł... on by chcial inny prezent ale doopa.. moj strach jest silniejszy.
Maciejkaa
Oo tren przypomniałaś mi że lodówkę też muszę umyć! mam zadanie na popołudnie
Wiem wiem że później będzie coraz więcej, jednakże teraz też mają zdecydowanie za dużo. Codziennie, m.in oczywiście, muszą przepisać całą czytanke z elementarza, a to są 2 strony w zeszycie. 6 latki niepojete.. do tego czytanie i wiele wiele innych rzeczy :/
Wiem wiem że później będzie coraz więcej, jednakże teraz też mają zdecydowanie za dużo. Codziennie, m.in oczywiście, muszą przepisać całą czytanke z elementarza, a to są 2 strony w zeszycie. 6 latki niepojete.. do tego czytanie i wiele wiele innych rzeczy :/
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Hej u nas dziś sliczna pogoda, narazie sprzatam i siedzimy w domu bo S znów pomaga ojcu w remoncie ale później jedziemy do parku
Tren - rozumiem twój strach
Maciejka u nas dzieci kończąc reception(zaczynają majac 4lata) musza potrafić dodawac i obejmować w zakresie 20 i czytac 50 prostych słów i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego
Tren - rozumiem twój strach
Maciejka u nas dzieci kończąc reception(zaczynają majac 4lata) musza potrafić dodawac i obejmować w zakresie 20 i czytac 50 prostych słów i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego
Oo tren przypomniałaś mi że lodówkę też muszę umyć! mam zadanie na popołudnie
to faktycznie duzo. Ale przynajmniej jest jakis przymus zeby dzieciak cwiczyl reke. Moja siostrzenica tez w 1 klasie jest. i prac domowej mają tyle co kot naplakał. np dwa zadania z matematyki.. typu : 1+2 = i 3-2=.. i obrazki do tego. albo przeczytac 3 wersowy wiersz. czasami szlaczek.
Bylismy w KFC. Pogoda cudna. Bez kurtki mozna. a jeszcze moje krązenie krwi dziala podwojnie.. wiec gorąco mi jest. gotowa bylam w krotkim rekawku smigac..
Maciejkaa
Happy do Was to w ogóle nie porównuje hehe w Polsce edukacja daleko w tyle
Tren tak malutka mają zadane? w sumie to tak powinno być. Od tego jest czas w szkole żeby się uczyć a nie tyrać po godzinach mój ma naprawdę dużo. Dużo czytania, pisania, matematyki, angielskiego religii i nawet pracę plastyczne czy techniczne zadawane. Kilka dobrych godzin przy biurku
Tren tak malutka mają zadane? w sumie to tak powinno być. Od tego jest czas w szkole żeby się uczyć a nie tyrać po godzinach mój ma naprawdę dużo. Dużo czytania, pisania, matematyki, angielskiego religii i nawet pracę plastyczne czy techniczne zadawane. Kilka dobrych godzin przy biurku
Anula1989
Witajcie;-) u nas w sumie po staremu czyli nudy z nowości ślub bierzemy 8 sierpnia i zmieniamy mieszkanie na większe;-)
Wieki mnie nie było ale w miarę na bieżąco jestem
Lenati, Tren gratulacje, spokojnego oczekiwania
Happy, super,że z mamą się dogadujesz i że w końcu się zobaczyłyście:-)
Maciejka, moja chrześnica jest w pierwszej klasie i nie ma tyle zadawane;-)
Wieki mnie nie było ale w miarę na bieżąco jestem
Lenati, Tren gratulacje, spokojnego oczekiwania
Happy, super,że z mamą się dogadujesz i że w końcu się zobaczyłyście:-)
Maciejka, moja chrześnica jest w pierwszej klasie i nie ma tyle zadawane;-)
madzialena647
Hejka
U nas pogoda rowniez super dzisiaj wiekszosc dnia spedzilismy na placu zabaw, przed poludniem bylismy w koncy na bilansie, maly wazy 17, 5 kg a wysoki na 107 cm
A tak to ok mieszkanie juz wysprzatane i pralka na razie kupiona, dzisiaj bylismy ogladac naroznik uzywany za 650zl jak nam sie zmiesi to bierzemy
ANULA no dawno Cie nie bylo i duze zmiany sie u Was szykuja gratki
U nas pogoda rowniez super dzisiaj wiekszosc dnia spedzilismy na placu zabaw, przed poludniem bylismy w koncy na bilansie, maly wazy 17, 5 kg a wysoki na 107 cm
A tak to ok mieszkanie juz wysprzatane i pralka na razie kupiona, dzisiaj bylismy ogladac naroznik uzywany za 650zl jak nam sie zmiesi to bierzemy
ANULA no dawno Cie nie bylo i duze zmiany sie u Was szykuja gratki
reklama