reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

happymum u nas na katar pomogły dopiero krople Euphorbium i wciągu dnia woda morska do nosa, mamy tez krople Olbast i kropie małemu na piżamke jak juz zaśnie to przez noc ładnie odtyka nos, może poszukaj w aptece czegos podobnego i wciągu dnia mu zakrapiaj na ubranko, wiem ze są tez plastry z aromatami na ubranko
maciejka a wubudzasz malutką czy sama tak szybko wstaje? Moja siostrzenica ma trudności z porannym wstawaniem, ale siostra dobrze pomyślała bo juz za rok ta starsza będzie zabierała ze soba młodszą do szkoły a ona nie będzie musiała targać malutkiego, jeszcze ten rok sie przemęczy:)

Co do zdrady to ja nie potrafilabym.. żeby zacząć coś nowego najpierw trzeba skonczyć ze starym, oszukiwac nie potrafiłabym. My z D. oboje jesteśmy strasznymi zazdrośnikami ale ufamy sobie, inaczej nie puściłabym go samego na imprezę z kolegami, ufam mu, zresztą on nie potrafi kłamac nawet najdrobniejsze kłamstewko nie ujdzie mojej uwadze:)

reklama
Happy a jak długo ma zielony katar? byłaś u lekarza z tym katarem? bo to już ewidentnie katar bakteryjny, nie można lekceważyć.

Maciejka - od piątku ale do lekarza nie ide bo tu powiedzą za ssmo przejdzie (wiem bo poprzedno tez misl tski katar) mamy krople calpol i maść do smariwsnia pleców i klatki piersiowej, i krople na pizsmke krawol czy jakos tak

Madzialena różnie. Przeważnie sama się budzi, ale ostatnio mamy niespokojne noce, więc zdaza się, że nad ranem dopiero zasypiamy, przez co poranek jest masakra.

Happy - u nas na katar to woda morska lub sol fizjologiczna (aby sluzowke rozpulchnic),po chwili Nasivin badz Otrivin, zeby obkurczyc sluzowke i po 10 minutach porzadne smarkanie u syna a u małej odciąganie. I tak kilka razy dziennie.
ale jeśli widzę zielony katar to zawsze konsultuję to z pediatra ;)

Ostatnia edycja:
Maciejka - współczuję zarwanych nocek, moj na szczęście nauczony przesypiac noce od małego, jedynie jak choruje to sie obudzi 2-3 razy trochę się na pije poduszkę poprawie mu i zasypia dalej.
Co do kataru ti lekarze zapisuja na wszystkie choroby paracetamol albo antybiotyk nic pośredniego nie za piszą

HAPPY haha tu tez alvedon (paracetamol) i krople do nosa haha. Ale moze to dobrze, w PL faszeruja gow*em jak dzieciak ledwo zakaszle.

mam takie pms ze opieprzylam A. Za to ze zadzwonil jak mylam szafki w kuchni.. boziu nie nawidze tego czasu szlag mnie trafia nawet jak N. mowi ze siku jej sie chce...

Paulina - zestresowana bo @ powinna jutro przyjść ale czuje ze nie będzie.
Nosz kurde takie przeczucie we mnie siedzi ze fasolka u mnie rośnie ale nie nastawiam się, bo obiawow nie mam żadnych specjalnych, , jedynie to jednodniowe plamienie tydzień po owu,ból (.)(.) i zmiana śluzu

reklama
Do góry