reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzialena-fajne ja nigdy nie mam z kin się napić i pogadać. Chyba ze do Skype a też hy ciężko było. Z jedną siostrą S, sie nie dogaduje z teściową tez coraz gorzej a druga siora s wiecznie zajęta. Znajomych tu niewiele i to raczej tacy co by raz kiedyś na kawe wpasc i tyle.
Ehhh brak mi przyjaciół i zbajomych z pl.:/

reklama
happymum ja tak naprawde to nie pamiętam kiedy ostatnio wyszłam gdzieś z koleżankami tak o pogadać;/ kontakt ze sobą mamy ale ciężko jest zebrac się i spotkać bo obie pracują, maja chłopaków i wiadomo jak to jest;/ Szkoda że masz tam niewielu znajomych bo na pewno bylo by Ci razniej, ehh tak to czasami jest;/ Ale dobrze że na forum można porozmawiać o wzystkim i o niczym :p A myśleliście kiedyś o powrocie do PL?

Hej
Ogółem nie pamiętam kiedy ostatnio byłam gdzieś. Kumpelami. U mnie z tych najlepszych znajomych powyjezdzalo w Polskę jedynie kontakt na fb. Jedna zrezygnowała z przyjaźni, a brakuje mi jej bardzo ale nie odpuszczę tym razem. Latem mamy swoją ekipę gdzie zbieramy się na placu. Oto ona 2 blondynki to moje bratanice. Ogólnie nigdy się razem nie nudzą zawsze maja razem co ribic ale oprócz tych dzieciaków są 6 osób jeszcze których nie ma na zdjęciu
A my siedzimy na ławce i plotkujemy wiec jest miło i przyjemnie . A faceci albo bawią się z nimi w berka albo grają w bambinktona :-)

Załączniki

• 1416694468691.jpg
    1416694468691.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 47
  • 1416694493740.jpg
    1416694493740.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Madzialena-myśleliśmy wiele razy ale na razie nie widzę możliwości:/
Co do znajomości tu, ludzie są inni bardziej zawistni wystarczy ze masz cos wiecej a juz szukają jak cie zgnebic nie bez powodu jest tu powiedzenie "Jak ci Polak nie zaszkodził to już ci pomógł "
Sandra ekipa świetna! Moja Wikunia jak zwykle śliczna!

happymum nie wiedziałam że ludzie tam są tacy zawistni;/
sandra super ekipa:-) I na pewno fajnie jest spotkac się ze znajomymi majac jednocześnie dzieci na oku:) U nas w rodzinie jest tyle dzieciaków że śmiejemy się że jak wyrosną to fajna ekipa z nich będzie:) Mój P. i dzieciaki mojego rodzeństwa są w przedziale 3-9 lat:) Tylko trzeba się starać utrzymać kontakt :)

Ostatnia edycja:
Madzialena-u nas tez dzieci nie mało ale Danio kontakt ma tylko z kevinem bo był u nas cidziennie przez 10h przez półtora roku.
A z reszta nie ma za czestego kobtaktu. Bo jedba siostra S. Czasu nie ma, z drugą prawie nie gadam, a reszta w pl :/
Jakoś przeżyje brak znajomych. Wczoraj mnie dokina złapała, i trzyma mnie do dziś. Czuje ze Część życia ucieka mi przez palce i wiele rzeczy mnie omija:(

happymum dobrze że Dennis chodzi do przedszkola i ma kontakt z dziećmi:) Ja również jakoś radzę sobie bez znajomych ale czasami mam ochotę gdzies wyjść ale nawet nie mam z kim;/ a z rodzeństwem moim jak i z D. mam dobry kontakt. Mnie taka chandra tez często dopada ale wystarczy że chwile pobawię się z małym i mi przechodzi:) A jak przejśc nie chce to staram się za duzo nie rozmyślać :)

Happymum a mnie ile ominęło ale stwierdzilam ze nadrobie to po 30 stce . Dzisiaj tak słuchałam jak P marudzi ze może pójdzie przed świętami do jakieś dodatkowej pracy by na święta było nam lepiej . Bo głębszym zastanowieniu kazalam mu się w łeb puknac . A z racji tego że święta to czas dla rodziny i by je miłości spędzić a prezenty to dodatek. I powiedziałam mu ze są gorsze rzeczy niż super wypasione prezenty . Są dzieci które mogą pomarzyć o wyjściu na święta do domu z szpitala itp i się przytkal. Swierdzialam dziś ze życie jest za krótkie by marnować je na zastanawianie się co było gdyby albo mogło by być lepiej. Całe życie jest przedemna i chce je poświęcić rodzinie .

heja.

wy tu o znajomych, kolezankach. ja mialam kiedyś jedną przyjaciolke, z ktorą stracilam kontakt jak zaczela przygotowania do slubu. niewiem czy zla byla na mnie, czy obrazona ze nie ciesze sie razem z nią. a wtedy bylam akurat w ciązy z Filipem. No i foch powazny byl gdy nie przyszlismy z Ł na jej slub. 16.kwietnia wychodzila za mąz, a ja tego dnia zaczelam rodzić Filipa. No ale.. skoro ona za takie rzeczy sie obrazila to znaczy ze ta przyjazn to jakas bujda byla.
mam jeszcze 4 takie super kolezanki. z 2 widze sie bardzo zadko. bo daleko mieszkają, lub pracują, dodatkowo male dzieci i ciezko nam sie zorganizowac, ale jak juz to nagadac sie nie mozemy :) Inne kolezanki pracują, lub mają swoje dzieci, niektorym ja zaczelam przeszkadzac bo chyba sie boją ze autyzm jest zarazliwy.

a co do kontaktow roodzinnych, moje rodzenstwo to matoly totalne. mlodzi są jeszcze , glupi. No ale puki jeszcze rodzina zadnemu sie nie powieksza to ok. od Ł strony, jest ok. chyba mnie lubią, a jak nie to mają problem :D ja im na sile w zadki wchodzić nie bede.

brzuch mi boli, cyce rozrywa. niewiem czy bedzie @ czy nie bedzie. 25-27-go ma byc. dobrze ze te 3 dni troche zajete bo bym chyba od rozmyslan zeszla ;/

reklama
Sandra jeszcze całe życie przed nami. Jeszcze sobie pożyjemy, a dzieci małe i takie nasze są krótko ;) będziemy tęsknić ;)

Renata i nie boisz się tych piętrowych? Ja jako dziecko lubiłam, wiadomo, ale swoim chyba bym się bała, tym bardziej że to takie żywotne ;);)

Do góry