reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Co do gotowania to umiem coś tam zrobic:p choć bardziej mi smakuje jedzenie zrobione przez kogoś niż swoje :D
Dziś przyszy paczki z Allegro, wozek wypróbowany i jest swietny:) Natalia też zadowolona:) zamowilam jeszcze taki komplet naczyn z AVENTu i musze odeslac bo jedna miseczka uszkodzona..
Co do prezentow to jeszcze nic nie myslalam bo to pierwszy raz kiedy coś kupuje bo w tamtym roku pod choinke to urodzilam Natke i taki prezent sam w sobie:) pewnie coś z zabawek typu grajace spiewajace tanczace swiecace bo takie uwielbia. No i pewnie coś dostanie jeszcze bo tuż przed swietami urodziny ma.

reklama
Ja powiem tak. Gotowanie jakoś mi wychodzi, ale nie lubię strasznie! Natomiast piec niezbyt umiem :/ nie rosną mi placki :/
O prezentach nie myślę jeszcze. Najpierw będzie Mikołaj i imieniny moich dzieci, wszystko w jednym tygodniu więc hoho..
a co do zachowań dzieci na placu to ja uważam, że dzieci są różne. Owszem trzeba tępić naganne zachowanie, ale to są tylko dzieci przecież :)
Nie do końca rozumieją że mogą kogoś bardzo skrzywdzić. Tym bardziej jak rodzic nie reaguje na takie zachowanie, to dziecko myśli że może tak robić.

Idę się kąpać ;)

Ostatnia edycja:
MAGDA mysle ze pod choinke trojkolowa hulajnoge ;-) a na mikolaja taka mate co sie tanczy na niej. Ale zobaczymy ;-) hulajnoge napewno. Nie nawidze takiego zachowania ze matka nie reaguje na zachowanie dziecka. N. miala taki etap ze czesto probowala bic dzieci, ale ja zwracalam jej uwage tlumaczylam i przeszlo, a syn znajomej raz tak popchnal Nikole ze myslalam ze cos jej zrobil a matka sie tylko patrzyla i zero reakcji..
MACIEJKA tylko dzieci, ale na ile pozwolisz tak sie dziecko zachowuje ;-) moja Nikola jest wychowywana sama, na codzien nie musi sie z nikim dzielic wiec po czesci rozumiem to ze jest "jej" ale podzielic sie potrafi co prawda niechetnie zabawkami, ale zawsze jak ktos u nas jest, to i czekoladka sie podzieli i jak ma soczek to karze mi przyniesc dla kolezanki/kolegi.

Hrj nie moge spac mialam sen ze jechalysmy winda z Zu drzwi sie nie zamknely a Zu weszla tak ze przygniotloby ja i ja wypchalam z windy zeby ja ratowac i ja nagle znalazlam sie gdzies na miescie zaczelam biec do tego hotelu slysze karetki weszlam tam a Zu nie zyje wstalam i plakalam nokoszmar :((

Zu do poniedzialku u dziadkow pierwszy raz tak dlugo jej nie vede widziala eh

Zu tak jak wam kiedys pisalam lobuz nad lobuzami a teraz dzirli sie ale jak ktos jej zaboerze to zaczyna plakac ale jak wytlumacze to mowi i pokazujedo dziecka ze nie wolno tak .

Od 5 list sie przeprowadzamy :))

Co do prezentu nie mam zielonego pojecia co kupic yhm ale cos pomysle :)

Ostatnio w zlibie Zu miala swoja pierwsza impreze swieto dyni i Pani chwalila dzieci ze sa zgrane i utalentowane ze pierwszy raz maja takie dziecizew 4gr to juz do muzy beda chodzic tanczyc :D

Witam nowa mame Ola lat 22 w sumie za 2msc 23 ;p i mam corcie Zuzie 19msc

Noi tak wigilia oczywiscie j mamusi i tuz tuz bedzie sprawa :p

Czasami sie zastanawiam jak odczytujecie te moje pksty zamiast o to i albo zamiast t to y ;D

Ostatnia edycja:
Heja.

Paulina skoro ci sie kluchy rozgotowaly i zrobila sie jedna breja to bylo za rzadkie ciasto. wiecej mąki trza. a smak?? ja na surowo probuje.

gotowac umiem. początki moje kulinarne byly dawno. mialam ok 10 lat jak juz musialam, coś umiec robić. Takie czasy. w wieku 12 lat umialam juz gotowac wiele rzeczy i byly jadalne :) Nie utrulam braci i ojca :D Jedyne czego nie robie.. goląbki. tzn umiem, ale wole zawiezc kapuste i mieso mojej mamie :D ona ryz kupuje.. robi podwojne porcje i my wtedy na krzywy ryj do niej na obiad :D ja nie mam wielkiego garnka do odparzania kapusty. i za dlugo dla mnie trwa przygotowywanie :D

co do prezentów. na mikolajki jakies drobnostki. F sobie zarzyczyl Angry birds telepode czy jakos tak. a na swieta wiekszy zestaw tego. O na swieta chce auto zdalnie sterowane takie aby po trawie tez smigało. a na mikolajki on i sie z torby cukierków ucieszy :) Dla Chrzesnicy niewiem. Moze jakas lalke. urodziny ma pod oniec listopaDa. dostanie od nas sanki. Mloda najbardziej lubi sie bawić ksiązkami starszego brata. :D

wczoran chlopakom pokoj pomalowalismy. 2 lata mieszkamy i sciany wyglądaly jak w melinie. za szafkami jasniejsze, slady po dloniach, jakies inne dziwne zacieki ( zdaje sie .. te mokre sny to jeszcze nie teraz ;/ ). i jeszcze w naszym sex roomie. i moze kawalek salonu, jak weny nie strace.I jeszcze panel podlogowy kupić. bo podloga u chlopców jest dwu kolorowa miejscami ;/

A co do zachowania dzieci. Moi z innymi dziecmi sie chętnie dzilily, ale byl taki okres ze miedzy sobą to takie podzialy robili ze mialam dosc. byl okres ze linia w pokoju byla.. czesc FDilipa i czesc Oskara. zabawki oddzielone. bo to moje. no ale minelo.
Nie uczylam ze musi sie dzielic z obcymi zabawkami. Moze..ale nie musi. Jesli nie ma ochoty "poizyczac" swojego samochodu to nie znaczy ze jest nie grzeczny. Ale tez nie mial prwa rzadac od innych Zeby ktoś z nim sie dzielił. trzeba bylo zapytac, jak sie ktoś nie zgodził to ok.No ale rzadko takie akcje byly.
za to draznie mnie tez brak reakcji innych matek( opiekunów ) na agresje dzieci. tzn.. nie widza ze ich dzieciaki bija, plują, spychają ciągają, ale odwrotną sytuacje widzą. no we mnie sie wtedy agresor wlacza.i jAK Widze ze np jakis Bolus popucha Filipa lub Oskara , mamusia Bolusia siedzi jak mumia, zero reakcji.. to z radoscią obserwuje jak moj oddaje.F raz wziął od pachy takiego dziaciaka odniosl jakiejs kobiecie i poprosil zeby go ochrzanila.. bo dzieciak bije jakąś dziewczyne.a on musi pozjezdzac a nie bronić dziewczyny. no myslalam ze padne.

Ostatnia edycja:
Hej
Piję kawę, ciasto się pieczę.
Dziś na cmentarze nie jadę, bo malutka chora więc ktoś w domu zostać musi. Teściowa jest na kilka dni u Nas.
Paulina oczywiście, masz rację.
olcia co za sen!
renata he he dobry jest Twój synek. Bardzo dobrze zrobil!

cześć dziewczyny, wiem że troche nie w temacie, bo jestem staraczką, ale mam do Was pytanie.
Otóż staramy się o dzidzię, ja mam cykle nieregularne 30-40 dniowe, więc od 20dc kochaliśmy się codziennie do 25, miałam jakiś ślux ale zbytnio nie rzucał się w oczy podpłodny. potem kochaliśmy się co 2 dzień, 27 pazdziernika a 28 zauwazylam juz wiecej sluzu przezroczystego. 29 pazdziernika mialam skok temp do 37 st, a wczesniej, do 20dc mialam temp w granicach 36-36,5. no i 29 pazdziernika sluz troche jakby sie zatrzymal, byl bardziej biały, ale nastepnego dnia znowu przezorczysty i rozciagliwy.. i tak mam do dzisiaj, mam uczucie mokrości cały czas, na wkładce jest śluz, a raczej białe grudki, ale jak sie podcieram papierem toaletowymto jest go dużo i przeźroczysty.. czytałam że śluz w ciazy jest biały, czy to jest zawsze reguła, czy poprostu jest taka możliwość że ja mam cały czas póki co płodny, i może to oznaczać ciąże ? test bede robic za tydzien, juz nie wytrzymam do tego czasu :( dodam że pobolewa mnie podbrzusze, ale nie chce sie zbytnio nakrecac, bo moze to psychika.. piersi mi sie tez wydaje ze sa wrazliwsze, i twardsze, ale sama nie wiem czy to nie moja podswiadomosc sobie sama robi :/

Hej

My u teściów, z rana byliśmy na cmentarzu u nas a po obiedzie pojechaliśmy i poodwiedzaliśmy resztę oczywiście bez małego, został z dziadkami, prawie w ogóle już nie kaszle no ale do wtorku ma antybiotyk i do kontroli

Co do prezentów to na mikołaja synek na pewno dostanie jakis drobiazg:) Fajnie bo zaraz po świętach ma urodziny 2 stycznia więc same prezenty jak co roku :p Od nas dostanie chyba klocki lego do zbudowania kolejki bo strasznie chce no i chce jeszcze interaktywnego pieska:p Ale do urodzin jeszcze czas może coś innego wymyślimy:)

z zachowaniem to różnie bywa:) P. ma dużo kuzynostwa więc przywykł już do dzielenia sie zabawkami:) ale wiadomo nie zawsze mu to wychodzi:) Ale tłumaczę mu że to są jego zabawki a inne dzieci chcą tylko chwilę się pobawić, pożyczają na chwilkę i mówię że cały czas patrzę czy nikt nic nie zabiera i wtedy nie ma problemu:) Zdecydowanie woli zabawę ze starszymi dziećmi bo wtedy wszyscy mu ustępują bo jest młodszy i poświęcają mu więcej uwagi:) Bić raczej się nie bije ale jak któreś go zdenerwuje to potrafi uszczypnąć:)

Korzystając zr dziś niedziela i tu cisza postaram sie eas nadrobić.
Wampi - spóźnione życzenia dla córki!
Mili- witaj tu mama 2, 5letniego Dennisa. Uridzilam go jak miałam 19, 5 lat
Co do gotowania-umiem ale nie lubię, piec ciasta uwielbiam i Lubie:D
Co do prezentów jak ci rok nie mam pojęcia:/
Przepraszam ze nue odpowiadam wszystkim ale nie jestem w stanie tego ogarnąć.
U nas problemów coraz więcej...mi sie w głowie *******i i głupie mysli mam ale pewnie mi przejdzie. Dennis juz zdrowy ake z pewnych powodów do przedszkola nie chodzi.

reklama
Hej.

U nas dzis leje caly dzien.. siedzimy w domu i mala energia roznosi, skacze po wszystkin wlazi wszedzie gdzie sie da..Mam nadzieje ze jutro nie bedzie padac.. ;/

Happy- co sie dzieje?????!? czemu Dennis nie moze do przedszkola pojsc?

Do góry