reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPY moja bardziej poplakuje przez sen niz sie budzi. Albo chce sie tulic i odrazu odlot ma. Albo picie. Zwalam wine na zeby ale naprawde to nie wiadomo, i jak bede w Pl to przejde sie do mojej pediatry i zapytam o moze jakies badanie brwi. A noz ma za malo czegos i slabo spi i poplakuje
MACIEJKa HAPPy ja nie wyobrazam sobie tak poznego spania. Tak jak mowi happy kapiel kolacja i do lozka i nie ma przebacz. Sama mam takie przyklady, syn szefa 5 lat chodzi spac 20/21 kapiel kolacja buziaczek na dobranoc i on idzie sobie spac. Jak raz u nich bylismu to po 30min Maks wyszedl i mowi ze tatusiu nie moge usnac, na to tata do niego zeby poszedl sprobowac a jak nie to on na chwilke do niego pojdzie. No i maks juz nie wyszedl bo usnal. A w tym samym wieku jest corka znajomej, godz 23 a ta dopiero sie kapie(!) bo wczesniej nie chciala, tyle ze oni jej robia bezsensowne drzemki w dzien.
MACIEJKA czemu tak rzadko?

reklama
Drzemka u 5 latka to lekka przesada. No chyba że w skrajnych przypadkach, wiadomo, nam dorosłym też się czasem zdarzy. Mój mały zawsze malutko snu potrzebował. Już jako noworodek spał po 15 nim 2 3 razy dziennie i tyle. Natomiast dziś 7-8 godzin snu mu wystarcza. Jeśli go zagonie o 8 do łóżka to będzie albo wariował w pokoju albo się nadzwyczajnie męczył. Sama wiem jak męczące jest lezenie, nie mogąc zasnąć. Parę razy się mu zdarzyło zasnąć o 9 to wtedy o 4 rano już był wyspany :/
Mała też na siłę nie zaśnie. Co z tego że będę ja na siłę kołysać czy też ja zostawię samej sobie jak kilka godzin będzie męczarni.. też zdarzyło jej się kilka razy wcześnie zasnąć ale to wtedy w środku nocy robiła nam przerwy kilkugodzinne bo budziła się wypoczęta. Każdy człowiek potrzebuje innej ilości snu.
Paulina tak dużo pracuje. Wychodzi jak jeszcze śpią a wraca jak już śpią ;(

MACIEJKA kurcze a ja narzekam na mojego... to troche dlugo pracuje skoro dzieci sa na obrotach od 6-22 a jego tyle czasu nie ma... tobie tez wspolczuje bo samiutka z dwojka dzieci :( moja przed poltorej roku widywala A. co poltorej miesiaca przez tydzien..

Dzisiaj rozmawialam z moja babcia i mowie ze czekamy na odpowiedz od goscia w sprawie mieszkania a ta do mnie "a co zle ci? Nie dosc ze matka przyleciala to ty uciekasz" ale olac to. Mowie ze ponadto bedziemy sie starac o gminne mieszkanie i ze my na 90% do Polski juz nie wrocimy to glupkowaty smiech i zebym sobie jaj nie robila bo jak to dziecko bedzie tu zylo i ze ona i tak nam nie wierzy bo ja napewno do mamusi wroce.. no szok i szlag mnie trafia.

Maciejka-współczuję ze twój mąż tyle pracuje ale domyślam się ze musi.
Mój S. Pracuje 4-5dni w tygodniu po 8h ale z dojazdem to ok 10h.
Paulina-dziwne trochę. ..wydaje mi się ze powinni się cieszyć ze jesteście samodzielni.

hej

moi chlopcy wstaja o 6 kladą sie spac ok 20. Filip potrafi wstac o 5 nawet :) bez budzika. O za to by spał i by spał.. na sile go do szkoly musze budzic, grozić ze nawet w pizamie pojedzie, ubieram go czesto na spiocha, bo jemu ciezko oczy rano otworzyc. w leekend potrafi spac do 10. i robi czesto sobie drzemki w ciągu dnia.

Maciejka , Paulina moje dzieci tez rzadko tate widzą. w sumie 1 h dziennie i czasami w sobote i niedziela do poludnia.

Paulina e nie przejmuj się. Mąż i córka są teraz najważniejsi :*
Paulina happy mąż pracuje od 6 do 15 ale zaraz po pracy jeździ do biura bo otworzył z kuzynami firmę i tam pracuje do pozna w nocy. Początki takie już są że się trzeba poświęcić.

Happy super ze trafila wam sie okazja :D

Co do poeyzszyego tematu zgadzam sie z dziewczynami ;)

Zu juz spi a ja leze i pachne z maseczka na twarzy jeszcze chwilke i pazurki pomaluje ;D tak malo a tak cieszy ;p

Ja się nie udzielam bo czasu mało, ale cały czas jestem na bierząco :)

Happy - super, że auto udało wam się kupić.

Paulina - daj znać co zadecydował właściciel tamtej kawalerki. Zaciskam kciuki by wam się udało :*

Co do chodzenia spać to moja Nikola najpóźniej o 21 jest w łóżku, ale był też taki czas, że za Boga nie szło jej położyć przed 23. Ale wyrosła z tego. A wstaje koło 8. A w dni przedszkolne o 6:10 :)

Miałam wizytę w piątek i wszystko jest dobrze. Dzidzie mają 35 i 34mm. Jedynie co to szyjka "chyba" się skróciła więc by to sprawdzić czy jest tak na pewnk czy to może skrócenie wysiłkowe było w ten piątek znów mam kontrolną wizytę. L4 narazie nie dostałam więc do pracy maszerować muszę, a jeszcze szkola się zaczęła. No nic jakoś dam radę.

Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę :-*

reklama
Heja.

Alez mam cisze w domu. chlopcy w szkole , L spi :) a ja z kolejną kawą.

Happy fajnie ze udalo sie wam auto kupić. A ze nic specjalnego.. hm.. my tez gruchota mamy :) aaaaale czesci tanie, malo pali i dosyc tani był :)

Do góry