reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPY moja bardziej poplakuje przez sen niz sie budzi. Albo chce sie tulic i odrazu odlot ma. Albo picie. Zwalam wine na zeby ale naprawde to nie wiadomo, i jak bede w Pl to przejde sie do mojej pediatry i zapytam o moze jakies badanie brwi. A noz ma za malo czegos i slabo spi i poplakuje
MACIEJKa HAPPy ja nie wyobrazam sobie tak poznego spania. Tak jak mowi happy kapiel kolacja i do lozka i nie ma przebacz. Sama mam takie przyklady, syn szefa 5 lat chodzi spac 20/21 kapiel kolacja buziaczek na dobranoc i on idzie sobie spac. Jak raz u nich bylismu to po 30min Maks wyszedl i mowi ze tatusiu nie moge usnac, na to tata do niego zeby poszedl sprobowac a jak nie to on na chwilke do niego pojdzie. No i maks juz nie wyszedl bo usnal. A w tym samym wieku jest corka znajomej, godz 23 a ta dopiero sie kapie(!) bo wczesniej nie chciala, tyle ze oni jej robia bezsensowne drzemki w dzien.
MACIEJKA czemu tak rzadko?

reklama
Drzemka u 5 latka to lekka przesada. No chyba że w skrajnych przypadkach, wiadomo, nam dorosłym też się czasem zdarzy. Mój mały zawsze malutko snu potrzebował. Już jako noworodek spał po 15 nim 2 3 razy dziennie i tyle. Natomiast dziś 7-8 godzin snu mu wystarcza. Jeśli go zagonie o 8 do łóżka to będzie albo wariował w pokoju albo się nadzwyczajnie męczył. Sama wiem jak męczące jest lezenie, nie mogąc zasnąć. Parę razy się mu zdarzyło zasnąć o 9 to wtedy o 4 rano już był wyspany :/
Mała też na siłę nie zaśnie. Co z tego że będę ja na siłę kołysać czy też ja zostawię samej sobie jak kilka godzin będzie męczarni.. też zdarzyło jej się kilka razy wcześnie zasnąć ale to wtedy w środku nocy robiła nam przerwy kilkugodzinne bo budziła się wypoczęta. Każdy człowiek potrzebuje innej ilości snu.
Paulina tak dużo pracuje. Wychodzi jak jeszcze śpią a wraca jak już śpią ;(

MACIEJKA kurcze a ja narzekam na mojego... to troche dlugo pracuje skoro dzieci sa na obrotach od 6-22 a jego tyle czasu nie ma... tobie tez wspolczuje bo samiutka z dwojka dzieci :( moja przed poltorej roku widywala A. co poltorej miesiaca przez tydzien..

Dzisiaj rozmawialam z moja babcia i mowie ze czekamy na odpowiedz od goscia w sprawie mieszkania a ta do mnie "a co zle ci? Nie dosc ze matka przyleciala to ty uciekasz" ale olac to. Mowie ze ponadto bedziemy sie starac o gminne mieszkanie i ze my na 90% do Polski juz nie wrocimy to glupkowaty smiech i zebym sobie jaj nie robila bo jak to dziecko bedzie tu zylo i ze ona i tak nam nie wierzy bo ja napewno do mamusi wroce.. no szok i szlag mnie trafia.

Maciejka-współczuję ze twój mąż tyle pracuje ale domyślam się ze musi.
Mój S. Pracuje 4-5dni w tygodniu po 8h ale z dojazdem to ok 10h.
Paulina-dziwne trochę. ..wydaje mi się ze powinni się cieszyć ze jesteście samodzielni.

hej

moi chlopcy wstaja o 6 kladą sie spac ok 20. Filip potrafi wstac o 5 nawet :) bez budzika. O za to by spał i by spał.. na sile go do szkoly musze budzic, grozić ze nawet w pizamie pojedzie, ubieram go czesto na spiocha, bo jemu ciezko oczy rano otworzyc. w leekend potrafi spac do 10. i robi czesto sobie drzemki w ciągu dnia.

Maciejka , Paulina moje dzieci tez rzadko tate widzą. w sumie 1 h dziennie i czasami w sobote i niedziela do poludnia.

Paulina e nie przejmuj się. Mąż i córka są teraz najważniejsi :*
Paulina happy mąż pracuje od 6 do 15 ale zaraz po pracy jeździ do biura bo otworzył z kuzynami firmę i tam pracuje do pozna w nocy. Początki takie już są że się trzeba poświęcić.

Happy super ze trafila wam sie okazja :D

Co do poeyzszyego tematu zgadzam sie z dziewczynami ;)

Zu juz spi a ja leze i pachne z maseczka na twarzy jeszcze chwilke i pazurki pomaluje ;D tak malo a tak cieszy ;p

Ja się nie udzielam bo czasu mało, ale cały czas jestem na bierząco :)

Happy - super, że auto udało wam się kupić.

Paulina - daj znać co zadecydował właściciel tamtej kawalerki. Zaciskam kciuki by wam się udało :*

Co do chodzenia spać to moja Nikola najpóźniej o 21 jest w łóżku, ale był też taki czas, że za Boga nie szło jej położyć przed 23. Ale wyrosła z tego. A wstaje koło 8. A w dni przedszkolne o 6:10 :)

Miałam wizytę w piątek i wszystko jest dobrze. Dzidzie mają 35 i 34mm. Jedynie co to szyjka "chyba" się skróciła więc by to sprawdzić czy jest tak na pewnk czy to może skrócenie wysiłkowe było w ten piątek znów mam kontrolną wizytę. L4 narazie nie dostałam więc do pracy maszerować muszę, a jeszcze szkola się zaczęła. No nic jakoś dam radę.

Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę :-*

reklama
Heja.

Alez mam cisze w domu. chlopcy w szkole , L spi :) a ja z kolejną kawą.

Happy fajnie ze udalo sie wam auto kupić. A ze nic specjalnego.. hm.. my tez gruchota mamy :) aaaaale czesci tanie, malo pali i dosyc tani był :)

Do góry