reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

happymum u nas czasem się zdaży że P. zaśnie w dzień ale to jest raz na 2tygodnie:) Dzisiaj nawet nie ma szans żeby poszedł spać bo wstał o 11.20 hehe i w dodatku moja siostra przyjchała z córą i się bawią:) Aaa i trzymam kciuki za ćwiczenia:) Sama bym spróbowała ale nie wiem czy dam radę :p

reklama
Witam niedzielnie ;)

Milenka zdrowka dla Natalki ;)

Madzialenka ja ciesze sie ze juz mam z glowy zakupy :D

Happy ja pribowalam cwiczyc i udalo sue 4dni pozniej lenia dostalam :D ale te zdhecie co wstawilas hmm moze sprobuje :p

Moja wstaje rowno 6 ani minuty dluzej ;D no ale chodzi spac o 18

hej. Melduje się ze zyje ale jestem padnięta. w robocie takie tyły ze pracujemy codziennie. wczoraj zeszłam z 6-stej nocki i dzisiaj ide na 14.
Młody dobrze jakoś strasznie nie przeżył tego ze mama w pracy i to codziennie. Nie mam po prostu czasu na nic oprócz młodego i pracy. aż się boje co ze sql będzie.

E to moja spioch w miare :p pada kolo 20 a wstaje 8.30/9. Ale to ja nie ma drzemki, bo jak ma to usnie dopiero 21.30/22 a wstaje o 8. Ostatnio padla razem z A. o 18.30 i spala do 8.30. Tyle ze ona nadal przebudza sie w nocy. Ida piatki i tych pobudek jest coraz wiecej. Ona placze przez sen, albo rzuca sie po lozku, albo "mamuciu tulasek" albo "piciuuuuu" i tak w kolko. Jak z noworodkiem prawie.
Koncza dzis ten butik cholerny. Wczoraj poszedl na 17 wrocil dzis o 5 a o 9.30 znow poszedl bo musza dzis skonczyc bo dzis odbior.. taaki wytyrany ze szok. Jak wroci to my wypad z domu zrobimy zeby chociaz chwile w spokoju sie przespal.

PAPITKA Kuba do przedszkola chodzi?

Papitka-początki są najgorsze później wpadniesz w rytm i na pewno uda ci sie wszystko pogodzić.
Paulina-współczuję twojemu A. Ale pewnie wypłata będzie niezła.
No i pojechał siostrzeniec S. Do domu jeden dzień z nim (a właściwie z nim w połączeniu z Dennisem) i czuje się jakbym spędziła 24h sama z 10 dzieci.

To naprawdę wasze dzieci to śpiochy ;) mój syn zasypia ok 22 czasem później i wstaje 6 -7. Mała też zasypia ok 22 albo 21 budzi się kilka razy w nocy i też wstaje 6 -7. W dzień dwie krótkie drzemki. Doceniajcie hehe :-)

MACIEJKA moje zdanie jest takie, ze na co pozwolisz na poczatku potem masz na dlugo ;) ja od poczatku Nike usypialam ok 20 i tak zostalo, moja mama zawsze komentowala to ze potem bede miala problem ze tak wczesnie usypia, a ja sie ciesze bo mam czas wolny dla siebie i A.. jak Nika nie chciala spac o 20 tylko dopiero o 22 to uciela drzemke w dzien. Rozumiem to ze wstaje o 6 bo tego nie ukrocisz ale spanie wieczorne tak :p
HAPPY co z tego ze wyplata bedzie dobra skoro on ledwo zyjacy, a Nika go widzi prawie caly czas jak spi.. ale dzis ostatni dzien, na szczescie.

Paulina rozumiem ale na siłę nie da się położyć jak dziecko nie jest w ogóle śpiące ...
moje dzieci tatę widzą tylko w niedzielę ..

reklama
Paulina-rozumiem ze to nic fajnego
Maciejka-popieram Paulinę w 100% nie wyobrażam sobie zeby moje dziecko nawet 8letnie chodziło spac o 23 (oczywiście piza sporadyvznymi przypadkami) mycie i do łóżka , swiatlo zgaszone , brak telewizji i zasnie, oczywiście zanim sie przyzwyczai to trzeba czasu. Co do małej też jesteś w stanie ją oduczyć pobudek w nocy (ni chyba że budzi się z głodu.

Do góry