reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ach te bunty.. wg mnie są cały czas, tylko różnie się objawiają. Tak to już jest w rozwoju dzieci że są okresy równowagi i nierównowagi. Dziecko uzmsłwawia sobie, że jest odrębną jednostką. Zaczyna mieć świadomość, że ma wpływ na różne sytuacje i trenuje. Rada?Nie poddawać się nerwom (trudne, jak diabli :))i spokojnie przeczekać. Pomagają takie naturalne sytuacje jak np: "kto szybciej do łazienki?" lub "ciekawe czy sama połkniesz tabletkę" i wiele innych trików. Każda mama ma swój sposób ;)
A z tymi ludźmi to prawda że się patrzą :/ aż się ma ochotę użyć wulgaryzmów ;) ;) ;)

reklama
Renata-u nas też ciepło i slonecznie:) kocham taką pogodę:)
Asik-zdrowia dla męża! :)
Madzialena-zdrówka dla siostry. Madzialena te rogaliki które robilam to tez z mega prostego przepisu.
Ja wróciłam z zakupów, biorę się za obiad bo niedługo S. Z pracy wróci

Paulina-kruche z nadzieniem:) chcesz przepis?
Dzisiejsze zdjecie Dennisa:) msm wrażenie ze ns tym zdjęciu wygląda jakby miał 3, 5roku a nir 2, 5 :D
Edit.
200g -masła
2, 5szklanki mąki
2 żółtka jaj
2 łyżki gestej kwasnej śmietany
1szklanka cukru
Szczypta soli
Odrobina mąki do podsypywania ciasta.
Z masła, maki, żółtek, soli i smietany unieść ciasto i wyrabiac aż będzie jednolite. Owinąć ciasto w folie spozywcza i schować do lodówki na godzinę (ja schowałam na 30 min do zamrażarki) po wyjęciu podzielić ciasto na 5czesci. Każdą część rozwalakowac i wykroic z nej kolo i podzielic ja na 8 części. Powinny powstać trójkąty. Na zewneczna Cześć trójkąta nałożyć odrobinę nadzienia i zwinąć w formę rogalika. Piec przez 15min w 190*C

Załączniki

• 1412259672822.jpg
    1412259672822.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 41
  • 1412259688473.jpg
    1412259688473.jpg
    50,9 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Narobiłyście mi smaka na rogaliki ! ;(

Ja jeszcze 40 min i spadam do domku :-D
kupiłam małej czapke, komin i rekawiczki w rossmanie za 29 zl, z pony oczywiscie. Jula padnie jak zobaczy . Zakochana taka w tych kucykach jest ze masakra .

grypa mnie chyba bierze...do tego przystrzasnełam sobie reke dzis reklama w sklepie i sniak na całej rece;/

a co do buntu, to bywa ze mała robi akcje w sklepie, ale ja wtedy nie zwracam uwagi, mowie jej ze ja wychodze to odrazu się uspokaja. :)

happymum rogaliki wyglądaja apetycznie:) Robimy z mamą z podobnego przepisu, chyba niedługo je zrobie, uwielbiam ten zapach jak już się pieką :p u nas obowiązkowo są na święta:-)
23may oby jednak choroba Cie nie dopadła;/

Ja właśnie nalesniki posmażyłam na krokiety i niedługo będziemy z mama robić, dla P. oczywiście farsz z pieczarek:) W parku przedtem byliśmy, nakarmiliśmy kaczki i widzieliśmy że przywiezli juz piasek do piaskownicy, pewnie niedługo już otworzą plac zabaw :)

reklama
Hej.
Ja dzis caly dzien sama- nie liczac Majki.

Moj dzis mial zdarzenie na motorzr.. Jakis palant zapomnial ze przy zminie pasa lusterek sie uzywa i mozgu i zjechal na jego pas i ten wpadl tym moterem w to auto i gosc zatrzymal sie na jego stopie ;// dobrze ze.mial buty robocze to tak to by w kawalkach zbierali mu ta stope. Kolo zawinil powiedzial ze zadzw na policje po czym sobie pojechal.. Ale T zrobil foto jego prawka, i tablic.. Przyjechalo pogotowie, policja. Spisywanie bla bla. A teraz jest w szpitalu bo ta stopa mu dretwiala i pulsowala. Jest tam od 17chyba a jest 22. Pielegniarka go poogladala i stwierdzila ze chyba nie widzial stopy rozjechanej.. Idiotka i czeka na rozm z lekarzem od 2 godz.. Porazka z tymi pacanami!

Na mame tez czekam. JKis kretyn ja chyba wiezie bo mieszkamy przy autostradzir praktycznie ktora prowadzi od tunelu o 19 byli w Londynie a jej nadal nie mA..

Poza tym leb mi peka.. Ani tu sie isc wykapac, bo w kazdej chwili mama moze zadzw..

Do góry