reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ach te bunty.. wg mnie są cały czas, tylko różnie się objawiają. Tak to już jest w rozwoju dzieci że są okresy równowagi i nierównowagi. Dziecko uzmsłwawia sobie, że jest odrębną jednostką. Zaczyna mieć świadomość, że ma wpływ na różne sytuacje i trenuje. Rada?Nie poddawać się nerwom (trudne, jak diabli :))i spokojnie przeczekać. Pomagają takie naturalne sytuacje jak np: "kto szybciej do łazienki?" lub "ciekawe czy sama połkniesz tabletkę" i wiele innych trików. Każda mama ma swój sposób ;)
A z tymi ludźmi to prawda że się patrzą :/ aż się ma ochotę użyć wulgaryzmów ;) ;) ;)

reklama
Renata-u nas też ciepło i slonecznie:) kocham taką pogodę:)
Asik-zdrowia dla męża! :)
Madzialena-zdrówka dla siostry. Madzialena te rogaliki które robilam to tez z mega prostego przepisu.
Ja wróciłam z zakupów, biorę się za obiad bo niedługo S. Z pracy wróci

Paulina-kruche z nadzieniem:) chcesz przepis?
Dzisiejsze zdjecie Dennisa:) msm wrażenie ze ns tym zdjęciu wygląda jakby miał 3, 5roku a nir 2, 5 :D
Edit.
200g -masła
2, 5szklanki mąki
2 żółtka jaj
2 łyżki gestej kwasnej śmietany
1szklanka cukru
Szczypta soli
Odrobina mąki do podsypywania ciasta.
Z masła, maki, żółtek, soli i smietany unieść ciasto i wyrabiac aż będzie jednolite. Owinąć ciasto w folie spozywcza i schować do lodówki na godzinę (ja schowałam na 30 min do zamrażarki) po wyjęciu podzielić ciasto na 5czesci. Każdą część rozwalakowac i wykroic z nej kolo i podzielic ja na 8 części. Powinny powstać trójkąty. Na zewneczna Cześć trójkąta nałożyć odrobinę nadzienia i zwinąć w formę rogalika. Piec przez 15min w 190*C

Załączniki

• 1412259672822.jpg
    1412259672822.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 35
  • 1412259688473.jpg
    1412259688473.jpg
    50,9 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Narobiłyście mi smaka na rogaliki ! ;(

Ja jeszcze 40 min i spadam do domku :-D
kupiłam małej czapke, komin i rekawiczki w rossmanie za 29 zl, z pony oczywiscie. Jula padnie jak zobaczy . Zakochana taka w tych kucykach jest ze masakra .

grypa mnie chyba bierze...do tego przystrzasnełam sobie reke dzis reklama w sklepie i sniak na całej rece;/

a co do buntu, to bywa ze mała robi akcje w sklepie, ale ja wtedy nie zwracam uwagi, mowie jej ze ja wychodze to odrazu się uspokaja. :)

happymum rogaliki wyglądaja apetycznie:) Robimy z mamą z podobnego przepisu, chyba niedługo je zrobie, uwielbiam ten zapach jak już się pieką :p u nas obowiązkowo są na święta:-)
23may oby jednak choroba Cie nie dopadła;/

Ja właśnie nalesniki posmażyłam na krokiety i niedługo będziemy z mama robić, dla P. oczywiście farsz z pieczarek:) W parku przedtem byliśmy, nakarmiliśmy kaczki i widzieliśmy że przywiezli juz piasek do piaskownicy, pewnie niedługo już otworzą plac zabaw :)

reklama
Hej.
Ja dzis caly dzien sama- nie liczac Majki.

Moj dzis mial zdarzenie na motorzr.. Jakis palant zapomnial ze przy zminie pasa lusterek sie uzywa i mozgu i zjechal na jego pas i ten wpadl tym moterem w to auto i gosc zatrzymal sie na jego stopie ;// dobrze ze.mial buty robocze to tak to by w kawalkach zbierali mu ta stope. Kolo zawinil powiedzial ze zadzw na policje po czym sobie pojechal.. Ale T zrobil foto jego prawka, i tablic.. Przyjechalo pogotowie, policja. Spisywanie bla bla. A teraz jest w szpitalu bo ta stopa mu dretwiala i pulsowala. Jest tam od 17chyba a jest 22. Pielegniarka go poogladala i stwierdzila ze chyba nie widzial stopy rozjechanej.. Idiotka i czeka na rozm z lekarzem od 2 godz.. Porazka z tymi pacanami!

Na mame tez czekam. JKis kretyn ja chyba wiezie bo mieszkamy przy autostradzir praktycznie ktora prowadzi od tunelu o 19 byli w Londynie a jej nadal nie mA..

Poza tym leb mi peka.. Ani tu sie isc wykapac, bo w kazdej chwili mama moze zadzw..

Do góry