reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPY ale wy przeciez dostaliscie mieszkanie od consilu? I jak to teraz zmienic? Tak latwo w UK o mieszkanie? Bo tu sie czeka do dwoch lat a jak sie chce zmienic to do 5..
MAGDA no ja mojej Niki nie sadzalam jak miala rok i 5 miesiecy.. Bo sie go bala.. A jak zrugana zostalam przez matke to hoho bo dziecko na dwa lata musi byc calkowicie odpieluchowane. nawet w nocy.. Nie ktore tak maja jak Natalia Mileny ale nie ktore nie.. O smoczku tez sie juz nasluchalam. ale to bardziej od chrzestnego Nikoli...

My bylysmy na poltora godzinnym spacerze. A. znowu w praacy. wczoraj caly dzien od 6 do 17, pojechal na 18 i wrocil o 1:30.. Dzis znowu pojechal na 7 do 12 i o 17 znowu pojechal.. Wroci kolo 4.. Maja tyle roboty ze szok ;/

reklama
Paulina-jeśli masz podstawy to można zmienić, ta opcja nazywa się "swap" i żeby mozna było z niej korzystać trzeba mieszkać co najmniej rok. W naszym cansilu bardzo łatwo jeśli chce się na wioskach bo ludzie wolą miasta. Teraz będziemy starac sue o zamianę. Na dom z agencji (chevin)podlagajacej pod nasz Council(wdh). Siostra S. Ma w tej agencji znajomą i juz z nią rozmawiała. Co do mieszkan ogólnie w UK to podobno ciężko w dużych miastach. Znajoma z Londynu czeka 6lat juz. My ten dostaliśmy po 5 miesiącach.

HAPPY a chyba ze tak. My tez nie mieszkamy w centrum Sztokholmu a ciezko jest. Szefowa czeka na mieszkanie firmowe dla pracownikow od 2007 roku...

My sie wlasnie kapiemy, tzn Nikolina sie kapie, potem kolacyjka kanapka z dzemikiem malinowym i herbatka, do tego Dora mala podrozniczka i potem lulu a mamusia relaks z top chefem ;) chyba ze dziec pojdzie spac o 22 jak wczoraj.

Paulina-właśnie to wszystko zależy jaka okolica itp. Minus jeat tylko jedan ze jeśli dostaniemy z tego Chevina to na pewno Dostaniemy 2 sypialnie a nie trzy. Zeby dostać trzy musiałabym miec troje dzieci albi deoje różnej płci z różnicą wieku powyżej 5 lat:/ no ale wole mniejsze a w spokojniejszej okolicy. Tu naprawdę pierwszy rok było fajnie ale teraz jest coraz gorzej:/ mojej znajomej dom jajkami obrzucili i dzwonek z drzwi jej wyrwali:/ niedaleko wprowadzili sie ostatnio(jakiś tydzień temu) cyganie i zaczynam się bać

Dzieciak spi ;)
Natalia z 30.08 :) mi o smoczku to nawet pod zdjeciem na fb pisali :) z tydz chciala upominala sie ale mowilam milion razy ze nie da sie doic ( bo uciety ) i tak jak pisalam pare wieczorow na sile go w buzie wciskala potem w rece trzymala a potem wyrzucila go sama .

No dzis po 5 wstala ze ja brzuszek boli i siku chce pampers czysty. Coraz czesciej nie sika w nocy :)

Nie wiem jak dziecku mozna krasc brrr, rece przy d**ie ..........

Hej dziewczyny ;)

Paulina heh a jedbak dzidziol bedzie super ;D a ja ciagle myslalam ze to Nikola jest z 30.08 ;D
Happy masz racje trzeba byc ch... zeby dziecku zabrac ze nie maja sumienia ale tutaj tez kradna dziecku wozki rowerki z klatki czy z piwnicy

Magda pokaz zdjecie fryzurki ;p

Milena super ze Ci sie uklada bo po burzy zawsze wychodzi slonce ;) i gratulacje za oddpieluchowanie i dyda ;)

Ja to zrezygnowalam z odpieluchowania bo gotowa jeszcze nie jest pieluchy sa dydek jest no i lisek bez niego sie nie ruszy ;) w zlobku tez dobrze tylko dzievi bije i gryzie a ja w pracy tez nie narzekam. Tez poznalam kogos powirm wam ze Zuzi brakowalo faceta w domu bylam w szok jak cieszy sie na jego widok. A tatuska podalam do prokuratury o stalking i od tamtej pory nie pyta nawet co u Zuzi.
Zycie rozne scenariusze pisze ehh wczoraj moja kolezanka 22 lata szczesliwa mezatka i matka normalnie jakby Pana Boga za nogi zlapala zostala wdowa ehh czasami zycie jesy niesprawiedliwe ...

Edit Paulina chyba noe pisalam ale bosko wygladalas na weselu ;)) nie moglam sie napatrzec na zdjecia ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Happy- tam macie latwiej o mieszkania, tutaj ludzie po kilka lat na liscie sa i nici z tego maja.. A czy wy ten ogrodek macie z przodu domu? Tak mi sie cos kojarzy po zdjeciach..
Tutaj bys zostawila pod plotem czy pod sklepem i wystarczy glowe odwrocic i juz nie ma.. A najbardziej rozbawiaja mnie rowery pod metrem, np bez siodelka, bez kola jednego, bez kierownicy :D

Olcia- fajnie ze tobie tez sie uklada. A moja Maja tez ostatnio strasznie niegrzeczna jest, a wczoraj to chyba juz rekord pobila!

Ja juz lazienke mam posprzatana, kuchnie, pranie zrobione, zaraz karpatke dokoncze i czas na sniadanko ;)

Wczoraj pojechalismy do miasta. Moje dziecko takiego diabla dostalo ze tragediaaaaa jakas. Nic jej nie pasowalo, wszystko zrzucala z polek w sklepie w nerwach, darla sie i ciagle glowa walila w wozek ze zlosci.
Jak wrocilismy do domu, to na sam koniec dnia zbila szklana polke, ktora mialam dzis wyniesc wlasnie z powodu tego zeby jej nie pobila.. A teraz gwiazda spi sobie w najlepsze..

Do góry