reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

HAPPY ale wy przeciez dostaliscie mieszkanie od consilu? I jak to teraz zmienic? Tak latwo w UK o mieszkanie? Bo tu sie czeka do dwoch lat a jak sie chce zmienic to do 5..
MAGDA no ja mojej Niki nie sadzalam jak miala rok i 5 miesiecy.. Bo sie go bala.. A jak zrugana zostalam przez matke to hoho bo dziecko na dwa lata musi byc calkowicie odpieluchowane. nawet w nocy.. Nie ktore tak maja jak Natalia Mileny ale nie ktore nie.. O smoczku tez sie juz nasluchalam. ale to bardziej od chrzestnego Nikoli...

My bylysmy na poltora godzinnym spacerze. A. znowu w praacy. wczoraj caly dzien od 6 do 17, pojechal na 18 i wrocil o 1:30.. Dzis znowu pojechal na 7 do 12 i o 17 znowu pojechal.. Wroci kolo 4.. Maja tyle roboty ze szok ;/

reklama
Paulina-jeśli masz podstawy to można zmienić, ta opcja nazywa się "swap" i żeby mozna było z niej korzystać trzeba mieszkać co najmniej rok. W naszym cansilu bardzo łatwo jeśli chce się na wioskach bo ludzie wolą miasta. Teraz będziemy starac sue o zamianę. Na dom z agencji (chevin)podlagajacej pod nasz Council(wdh). Siostra S. Ma w tej agencji znajomą i juz z nią rozmawiała. Co do mieszkan ogólnie w UK to podobno ciężko w dużych miastach. Znajoma z Londynu czeka 6lat juz. My ten dostaliśmy po 5 miesiącach.

HAPPY a chyba ze tak. My tez nie mieszkamy w centrum Sztokholmu a ciezko jest. Szefowa czeka na mieszkanie firmowe dla pracownikow od 2007 roku...

My sie wlasnie kapiemy, tzn Nikolina sie kapie, potem kolacyjka kanapka z dzemikiem malinowym i herbatka, do tego Dora mala podrozniczka i potem lulu a mamusia relaks z top chefem ;) chyba ze dziec pojdzie spac o 22 jak wczoraj.

Paulina-właśnie to wszystko zależy jaka okolica itp. Minus jeat tylko jedan ze jeśli dostaniemy z tego Chevina to na pewno Dostaniemy 2 sypialnie a nie trzy. Zeby dostać trzy musiałabym miec troje dzieci albi deoje różnej płci z różnicą wieku powyżej 5 lat:/ no ale wole mniejsze a w spokojniejszej okolicy. Tu naprawdę pierwszy rok było fajnie ale teraz jest coraz gorzej:/ mojej znajomej dom jajkami obrzucili i dzwonek z drzwi jej wyrwali:/ niedaleko wprowadzili sie ostatnio(jakiś tydzień temu) cyganie i zaczynam się bać

Dzieciak spi ;)
Natalia z 30.08 :) mi o smoczku to nawet pod zdjeciem na fb pisali :) z tydz chciala upominala sie ale mowilam milion razy ze nie da sie doic ( bo uciety ) i tak jak pisalam pare wieczorow na sile go w buzie wciskala potem w rece trzymala a potem wyrzucila go sama .

No dzis po 5 wstala ze ja brzuszek boli i siku chce pampers czysty. Coraz czesciej nie sika w nocy :)

Nie wiem jak dziecku mozna krasc brrr, rece przy d**ie ..........

Hej dziewczyny ;)

Paulina heh a jedbak dzidziol bedzie super ;D a ja ciagle myslalam ze to Nikola jest z 30.08 ;D
Happy masz racje trzeba byc ch... zeby dziecku zabrac ze nie maja sumienia ale tutaj tez kradna dziecku wozki rowerki z klatki czy z piwnicy

Magda pokaz zdjecie fryzurki ;p

Milena super ze Ci sie uklada bo po burzy zawsze wychodzi slonce ;) i gratulacje za oddpieluchowanie i dyda ;)

Ja to zrezygnowalam z odpieluchowania bo gotowa jeszcze nie jest pieluchy sa dydek jest no i lisek bez niego sie nie ruszy ;) w zlobku tez dobrze tylko dzievi bije i gryzie a ja w pracy tez nie narzekam. Tez poznalam kogos powirm wam ze Zuzi brakowalo faceta w domu bylam w szok jak cieszy sie na jego widok. A tatuska podalam do prokuratury o stalking i od tamtej pory nie pyta nawet co u Zuzi.
Zycie rozne scenariusze pisze ehh wczoraj moja kolezanka 22 lata szczesliwa mezatka i matka normalnie jakby Pana Boga za nogi zlapala zostala wdowa ehh czasami zycie jesy niesprawiedliwe ...

Edit Paulina chyba noe pisalam ale bosko wygladalas na weselu ;)) nie moglam sie napatrzec na zdjecia ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Happy- tam macie latwiej o mieszkania, tutaj ludzie po kilka lat na liscie sa i nici z tego maja.. A czy wy ten ogrodek macie z przodu domu? Tak mi sie cos kojarzy po zdjeciach..
Tutaj bys zostawila pod plotem czy pod sklepem i wystarczy glowe odwrocic i juz nie ma.. A najbardziej rozbawiaja mnie rowery pod metrem, np bez siodelka, bez kola jednego, bez kierownicy :D

Olcia- fajnie ze tobie tez sie uklada. A moja Maja tez ostatnio strasznie niegrzeczna jest, a wczoraj to chyba juz rekord pobila!

Ja juz lazienke mam posprzatana, kuchnie, pranie zrobione, zaraz karpatke dokoncze i czas na sniadanko ;)

Wczoraj pojechalismy do miasta. Moje dziecko takiego diabla dostalo ze tragediaaaaa jakas. Nic jej nie pasowalo, wszystko zrzucala z polek w sklepie w nerwach, darla sie i ciagle glowa walila w wozek ze zlosci.
Jak wrocilismy do domu, to na sam koniec dnia zbila szklana polke, ktora mialam dzis wyniesc wlasnie z powodu tego zeby jej nie pobila.. A teraz gwiazda spi sobie w najlepsze..

Do góry