reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Ja właśnie się pomału zastanawiam gdzie robic. Ale chyba też w domu bo dużo ludzi nie planuje.

Dziewczyny to porody jak na pierworodke szybkie mialyscie.:) mi wody odeszly o 22 20 grudnia, a urodziłam dopiero 21 grudnia o 9.20 czyli 11 godzin:D pamietam jak chodzilam prawie na kolanach tak mnie bolało a ktg zadnych skurczy nie pokazywalo:D ale warto
:)

Katka- u mnie pierwsze skurcze nieregularne 12/04 ok. 7 o 15 były już regularnie co 5min. A urodziłam 13/04 5:23 meczylam sie długo, szczefulbie z partymi bo 8h. Mam nadzieje że kolejny poród będzie łatwiejszy. Albo wezmę cc na żądanie:) Drogi raz tajuegi poridu niechce przeżywać

Happymum ja tez bym nie chciala drugiego takiego porodu jaki mialam.. bo dziecko nie chciało wejść w kanał i polozna trzymala mi szyjke a to tak bolalo.. potem zaczęły mi skurcze zanikac i prawie bez skurczy urodzilam.. i jeszcze miałam problem z urodzeniem lozyska.. ale dałam rade:)

cyoka współczuje. mój Dennis utknął w kanale i nie mogli go rudzyć ani w góe(do cesarki) ani w dół ,2 razy sie dusił i cisnienie bardzo spadało, 8h sie tak męczyłam. na koncu kleszczowe, bo inaczej by nie przezył...i wszystko bez znieczulenia.

U mnie rodzice to skupiony. Dwa zupełnie różne charaktery. Przeciwieństwa. Także to nie znak zodiaku świadczy o charakterze ;)

Porody jak widać też każdy inny. U mnie pierwszy 4 godz a drugi 40 min w tym minuta parcia ;)

Ludziki z kasztanów wykonane - witaj Jesień ;)

heja. Moj mąż tez strzelec ( 20.11). I kurde twoja w oko bita.. no trudny jest ale do ułozenia. Ja panna ( nerwus ze mnie straszny), Oskar byk. Filip baran.
Katka moj tesc z 01.11 i taki sam trudny jak Ł. trzeba co jakis czas ochrzanic zeby nie zapomnial ze zone posiada :)

Katka zazdroszcze szybkiego porodu. U mnie pierwszy trwał od odejscia wod 12 h. a ze skurczami to 3 doby sie zwijalamBo zaczely sie bolesci 16-go kwietnia o 7 rano, a urodzilam 19-go o 23.15.Jak zaszlam w drugą ciąze to myslalam ze na zawal zejde na mysl o porodzie. bylam pewna ze bedzie tak samo lub i gorzej.a tu psikus. bo drugi w sumie 2 godziny mocniejszego bolu.

Roczek robilam w domu dla obydwu. tzn. dla O w ogrodzie bo bylo akurat cieplo,

Renatka - to tak jak z Nikolą :) musisz przypomnieć kto w domu rządzi bo zapędy to ona ma dyktatorskie jak nic ;)
Dwa momentami jest bardzo egoistyczna, ale to chyba jak każdy co nie? ;)
Ale żłobek teraz przedszkole troszkę ją temperują.

Dziewczyny współczuję wam trudnych porodów :(
Ja teraz troszkę bym chciała spróbować SN gdyby oczywiście dzieci były odpowiednio ułożone. Ale oczywiście wrazie gdy jednak lekarz będzie odradzał poród naturalny to na CC zgodzę się bez wahania. Mimo, że mam stracha na myśl o mimo wszystko - operacji :)

Dziś dziewczyny miałam całkiem udany dzień. Nie jestem ni zamulona, nie mam mdłości. Niet - wszystko minęło jak ręką odjął :))
No ale wg usg ja już jestem w 9tyg więc może tak być.

Maciejka - uwielbiam robić ludziki z kasztanów :)
Przypomina mi się wtedy okres gdy żyli moi dziadkowie ehhh... Wspomnienia :(

Uciekam spać. Miłej nocki i spokojnej niedzieli :*
Za godzinkę mój luby będzie w domciu :)
Zaraz przepytanko zrobię jak tam remoncik idzie hehe

reklama
wampi dobrze że tak usunęli Ci, u mnie polozna naciskala brzuch i do dziś pamietam jakiego siniaka miałam na pol brzucha.. masowanie sutkow i kroplowka z oxy mało dawala.. ale na polowkach skurczow urodzilam.. wymeczylam się..

Do góry