reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

happymum w takim razie dużo zdrówka, oby wszystko sie unormowało

My już po spacerku, P. położył się do łóżka i zobaczymy może zaśnie:)

reklama
Hej dziewczyny :) mnie chyba jakiś pech prześladuje ostatnio bo dziś obudziłam się zr spuchnietymi , ,czerwonymi oczami i ledwo widzę; / masakra jakaś.
Na szczęście mały zdrowy.tylko coraz bardziej martwię się o to że mowi.
Pogoda u nas ładna ale czuć już jesień

Hej.

Ciezki weekend za mna :D
Bylismy na tych urodzinach sasiadow i ja dopiero po 3 sie zebralam na powrot gdzie T juz dawno w domu byl i spal :D cale szczescie ze do domu to jakies 20krokow :p a niedziela o zgroooozo to byla tragedia jednym slowem mowiac :p nigdy chyba sie tak zle nie czulam... ale kilka zwisow na toaleta i wrocilam pod wieczor do zycia i nawet rosol sobie ugotowalam, pranie zrobilam hehe :D

U nas piekna pogoda, cieplo ponad 20stopni ze na krotko smigamy.
Chyba musze zrezygnowac z tabsow anty bo mam bicia na gkowe jakies... Ciagle sie klocimy.. Od wczoraj zie nie odzywalismy a dzis mial na 10 do pracy i taka wojna byla.. Masakraaaaaaaa. Hormony mi nie sluza a do tego mam taki okres ze bez brania tabsow takiego nie mialam.. tragicznie leci i takie az skrzepy.. Blee..
Wiec tak samo jak Happy skazana jestem sama na siebie bo tych balwanow sie doprosic o cos to porazka..

Hejka:)

U nas ciepło:) P. juz nie ma kataru i wczoraj spał w dzień ponad 2 godziny! Cud:-)

happymum oj niech ten pech juz Cie w końcu opuści;/
magda no to fest pobalowałaś:-) Raz na jakiś czas można:-) Do mnie @ przywita za tydzień a piersi mam takie wrażliwe, zawsze na tydzień przed się zaczyna. a mi po tabletkach właśnie na odwrót okres sie skrócił, jest 4 dni a nie 6 i mniej obfity

P.S. dziewczyny mam pytanie jak to jest z rodzinnym? Czy któraś z Was pobiera? Siostra mnie dzisiaj ochrzaniła czemu ja nie skladam papierów, D. nie jest u nas zameldowany, na umowie ma napisane że zarabia 1200 ale pobiera więcej więc przysługuje mi czy nie? Sama juz nie wiem

Ostatnia edycja:
Magda, jak zaszalalas ale raz na jakis czas nalezy sie:-D
Madzialena, zameldowanie nie ma nic do rzeczy. My 2 lata bralismy w miescie w ktorym mieszkamy a zameldowani jestesmy w innych miejscowosciach, teraz nie wiem co potrzeba bo w tamtym roku sie nie zalapalismy i w tym tak samo. Pamietam ze musielismy miec zaswiadczenia ze u siebie nie pobieramy, wiec skoro D nie jest u was zameldowany musi od siebie miec zasowadczenie, chyba ze cos sie zmienilo bo ja ostatnio skladalam w 2012

Helloł. ja dziś na wykopkach. plecy mi tak bolą ze chodze zgieta w poł. wczoraj postanowilam ogrodek rozbierac. Bo mnie drazniło pielenie..no i coś pyknelo w plecach.

madzialena niema co w opiece sie wyszczegolniac ile faktycznie zarabia D. na papierze jest 1200 czy iles tam.Tylko niewiem jak to u was moze byc. moja kolezanka ma podobną sytuacje.. mieszka z ojcem dziecka, po slubie nie są i skladala o rodzinne to kazali jej doniesc wyrok o alimentach. Wiec ta im tlumaczy ze wyroku nie ma, bo nikt nie domagal sie alimentów.. no ale pani mila z mopsu stwierdzila ze skoro po slubie nie są to razem tez nie. wiec powinna miec wyrok o alimentach. Porąbane, ale czasami mozna trafic na nawiedzonego ludzia.
Ja na chlopaków pobieram. w tym roku tez sie nawet lapiemy mimo mojej szalowej podwyzki :)

Magda kac to najgorsze zlo jakie moze byc. Ja o dziwo nie mialam po ostatnim szalenstwie. Na weselu tak zaszalalam ze polowy nie pamietam :) poszlam spac :D za 2 tygodnie kolejne wesele i w planach mam nie uchlac sie znowu :)

wampi dzięki że mi to tak szczegółowo wytłumaczyłaś:)
renata no wlaśnie zależy na kogo się trafi;/ Jak P. się urodził to chciałam złożyć i trafiłam właśnie na taką jędzę która mówiła coś o alimentach i była nieprzyjemna więc się zraziłam i nie skladałam, ale teraz zobaczę:)

Ale tutaj cicho ostatnio, gdzie sie podziewa reszta dziewczyn?
lucyp jak tam rozmowa z rodzicami?:)

My szykujemy się na drugi spacer, moje dziecko w końcu polubiło rybkę, dzisiaj zjadł ze smakiem i w tamtym tygodniu tez bez problemu bo tak to pluł :p

Dzień dobry :)

U mnie problemy z internetem dlatego się nie odzywałam :(

Kasiek - rodzinne moje miasto to Toruń, a mojego M Warszawa ;)

Do Poznania jedziemy bo od stycznia mój mężulo przyszły będzie miał tam nową dużo lepiej płatną posadkę :))

Idę nadrabiać co naskrobałyście ;)

reklama
Do góry