reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja juz po rozmowie raczej nic z tego nie będzie;/ potrzebuja osoby która założy wlasną działalnośc i będzie sama zajmować się sklepem, rachunki, zusy itp. itd, właścicielka daje na wszystko pieniądze ale po za tym nic ją więcej nie interesuje Ty jestes od wszystkiego;/ ja na takie coś nie idę;/

happymum to długo trwały urodziny:) S. bardzo się spił?:-)
lucyp oj ja bym takie zachowania juz na początku ukróciła, u nas było podobnie to wystarczyły dwie rozmowy mojej mamy z D. i spokój:-) Nie zeby sie kłocili tylko wytłumaczyliśmy że sami chcemy do wszystkiego dojść, to nasze dziecko a jak będziemy potrzebowali pomocy to na pewno o nią poprosimy:-)

U nas zaczyna padać także posiedzimy w domu;/ pozniej biorę się za sernik, siostra jutro ma urodziny i przyjedzie do nas bo będzie festyn i zrobie jej niespodziankę:) Muszę jeszcze jej cos kupić ale czekam na D. może coś wymyślimy

reklama
Madzialena-był mocno piany ale na szczęście on nawet jak dużo wypije to potrafi się zachować i wlec go do domu nie musze. Poza tym pije średnio 1-3razy do roku wiec się nie czepiam.
Lucypp-jak ja bym chciała żeby mi sie ktoś małym a ja mogłabym posprzątać bez jego "pomocy":)
Właśnie się na chwile polozylismy. Musze niedługo zabrać się za sprzątanie i pakowanie... jutro zakupy a w sobotę wyjazd

Ja nic nie mowie bo mi sporo pomagają. I tej pomocy potrzebuje bo bym psychicznie nie dala rady.

Madzialena szkoda ze nic z tego. Ale tak jest niestety.

Teraz tato pojechal po mame ja chcialam sie przebrać. Położyłam Kornelie do łożeczka i krzyk wielki. No nic z nia nie zrobie :-D jeszcze musze poodkurzac. Dam ją do bujaczka moze sie nie bedzie bała :-D

Maciejka odroczylam swojego ze szkolny będzie drugi rok w zerowce. Dziś byliśmy na USG synus widzial jak dzidziuś rusza raczkami i nóżkami zachwycony byli i mój tez zaskoczony byli ze tak go widać wiedzialam,ze to dobry pomysl zabrania go ze soba ;) niech dociera do niego powoli,ze w brzuszku rośnie jego dziecko :) wynik moczu mialam zly i musialam wykupić globulki natamycyna unia brala którąś z was takie globulki?

Hej

Mala dzis wstala o 10.. Masakraaaa, ale moze to ta pogoda bo znowu sie uklada do spania ze swoja podusia;) wczorsj na podlodze usnela, oczywiscie z poduszka.. Poduszka nawet do Pl z nami musi latac :p

Ja nastawilam juz obiad. Dzis kurczak z ryzem i warzywami zapiekane z zalewa w piekarniku.

Asik- wszystkiego dobrego dla corci ;)
Happy- ale wam fajnie ze tak sie oderwac mogliscie.
Lucyp- musisz ustakic granice, bo tak bedzie ciagle. U mnie tesciowa takie akcje mi odwalala! A moja mama mowila ze mam robic jak ja uwazam a jeski bede potrzebowac jej rady to mam pytac i tyle ;)
Oo apropo tesciowej to wczoraj na skype gadany i akurat siostra T przyjechala z ta niunia malenkA a ta od razu, o Boooziu gdzie ona ma czapke, a kocyk gdzie( a Dianka ubrana w takiego misia pluszowego byla) musisz sie zdrowo odzywiac jak karmisz piersia, ile masz pokarmu i bla bla :p a ja mowie do T cicho i skuchaj co teraz ona przechodzi i takie same teksty do mnie byly:D

Madzialena- a to faktycznie nie ma sie co pchac w taka prace.. Zjadlabym sernika, mmm ;) Ja ostatnio upieklam zebre i pol wywalilam bo nie mial kto zjesc ;)

Paulina- kiedy wyruszacie? Na poczatek szerokiego morza a pozniej szerokiej drogi wam zycze i spokojnej ;)

No i dziecko mi zasnelo:)
Mamusia-super ze synek widział dzidziusia:)
Magda-my tez mamy poduszkę która z nami wszędzie jeździ:)

Ostatnia edycja:
Lucypp ja przy swoim pierwszym mialam taka pomoc ;) ze czulam się jak Pawla siostra.
A teraz jak jestem tutaj sama do 18 to mi się tęskni za swoim miastem dobrze,ze to tylko 120km ;) ale z drugim będę sama caly dzień 6lat nie mialam do czynienia z niemowlakiem ciekawe czy dam rade ;) Pawel to byl zywiolowym dzieckiem oby drugie spokojniejsze ;)

Współczuję wam tego poczucia się jak siostra ..
u mnie teściowa próbowała robić co i kiedy chce z małym i nie raz jej się udało a teraz już sobie nie daje. Natomiast moja mama często ma jakieś uwagi :/

Mamusia fajnie że na usg wszystko ok :) powiem Ci że mi się podoba taka duża różnica wieku :)

Maciejka wczesniej nie byli jak dlugo byliśmy sami tylko ja i syn poszlak w prace. A jak poznalam Wojtka to zaczelam myśleć o drugim gdzie nie myslalam bo jego mialam bardzo szybko a teraz się boje mial mnie tylko dla siebie a teraz będzie musical się dzielić podziwia go,ze tak szybko zaakceptowali rodzeństwo i ze tak za ciekawieniem pyta i interesuje się.

reklama
happymum ale masz fajnie mój łobuz już w ogóle nie śpi w dzień:(
mamusia ja w ciązy również miałam złe wyniki moczu i brałam też te globulki plus dodatkowo Żurawit i wszystko juz do końca było ok:) Fajnie że synek zaakceptował wiadomośc że będzie miał rodzeństwo:)

Do góry