reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc mamusia. Gratuluje drugiej dzidzi :tak:

Happy sukienka sliczna .Ja ostatnio nakupiłam ostatnio sukienek i teraz je sprzedaje bo... sadze ze mam krzywe kolana hhahah ale mowia mi ze wydziwiam . Chcialam na wakacjach sobie kupic taka spodnice do samej ziemi ale K. mnie zrugał że mam dlugie nogi wiec powinnam je pokazywac a nie chowac :-D
Ja w dwa dni przed porodem wazyłam 71.5kg a przed ciaza 54kg do 172cm wzrostu :-D Ale bedac w 8miesiacu ludzie mysleli ze jestem w 4. A teraz zostalo mi jakies 2/3kg + wiec mam jakies 57kg

Kornelia wczoraj jak i dzisiaj nie chce spac. Tragedia. Mam dosc!!!!! Powodzenia dla mnie w roku szkolnym...Matura na pewno zdana na poziomie :frown:

reklama
Hej od roku mieszkam we Wroclawiu mam 27 lat i 6,5 letniego syna teraz jestem w drugiej ciąży i termin mam na 24 marca. Jako mloda mama ojciec syna nas zostawil jak Malý mial 4 miesiące teraz jestem w najszczęśliwszym związku.

Hej
Widzę że jesteś mój rocznik i masz synka w wieku mojego :)
Gratuluję ciąży :)

Hejo:)
Witam nowa mame:)
ceny wyprawek zawsze duze były.. pamietam jak mi i siostrze rodzice kupowali, zawsze poszło z 1000 na ksiazki i wszystkie przybory. Ale dziś w wiadomosciach mówili o darmowych podręcznikach do szkol podstawowych. Wiecie o tym czy to tylko w wybranych miejscach? Według mnie tak powinno być wszedzie.. zmniejszyloby to znacznie koszty.

Lucyp nie martw sie, zdasz!:D ja w tym roku pisalam, ale matme poprawiać musze..

Co do wagi to wszystko jak przed ciaza:) nawet w ciąży chodzilam w tych samych ubraniach.:p startowalam z 59kg konczylam na 77kg (+18kg) a jak szlam rodzic to położne i reszta zdziwieni że ja do rodzenia bo taki brzuszek miałam mały:) teraz nam 60kg przy 176cm wzrostu.

Ostatnia edycja:
heja.

co do mojej wagi. nosze rozmiar 38. przed ciązami nosilam 34-36. wyglądalam jak szkielet,Teraz jest mi dobrze, waze ok 63 kg.. raz mniej raz wiecej. przydaloby sie przynajmniej 4 kg zgubić, ale szkoda mi sie z cyckami rozstawc. juz sie przyzwyczailam ze są :)

a co do wyprawek. ja na obydwu ok 200 zł wydalam.+ ksiązki dla F 325 zł i dla O 115 zł ale to we wrzesniu. Wrzesniowe oplaty x 2 bedą najgorsze.

czuje sie jakas polamana. biodro mi boli, zebra nadal tez. wstac z wyra koszmar, przekrecić sie koszmar. a w jednej pozycji wez i spij.wczoraj padlam ok 22. ledwie poduszke poczulam i odlot. a mam wrazenie ze nie spalam kilka nocy.

Ostatnia edycja:
Ja w ciąży z Pawlem przytylam 16kg a okolo 10 miesięcy wazylam 21 kg mniej byli bardzo żywym dzieckiem. Teraz wazę 54kg 4 na plusie z druga ciąża.
Wlasnie jem myje się i o 10 jedziemy bo mam druga wizytę u ginekologa.

Dzień dobry
Dzieci zrobiły mi prezent imieninowy i spały do 8 :D

U nas wyprawka jest bez książek bo teraz są za darmo :D ale ja nie wiem co kupić, serio ..

A kg u mnie są takie przed ciążą na szczęście :)

Mamusia a Paweł też zaczyna teraz szkole jako 6 latek?

maciejka a twoj kawaler o 1 kl czy do zerowki?? bo jak do zerowki to zazwyczaj w szkole, w p-lu ( zalezy gdzie bedzie smigał) są kartki z wyprwką do pobrania.

No ale przewaznie to bloki, biale male, kolorowe male ( techniczne, rysunkowe ) bibułka, plastelina, mazaki, kredki ( bambino ołówkowe ), farby, teczka na prace, piornik, miekki ołówek ( polecam firmy BIK) ,gumka, temperówka, jak ma problem z trzymaniem ołówka to mozna trojkątny kupic, plecak buty na zmiane, worek na kapcie ( lub stroj na wuef ), zeszyty 16-kartkowe w dwie linie, najlepsze takie ktore na czerwono mają oddzielone linijki do malych liter, i w kratke.
u nas ksiązki za darmo sa do 1 klasy. Nie wszystkie, slyszalam tylko ze jakis tam podrecznik, a cwiczenia trzeba kupić samemu.

Dzień dobry

Mamusia1987 witaj:) super, że jesteś w szczęśliwym w związku

Wampi no właśnie, we wrześniu jeszcze te wszystkie składki- masakra. O. teściowa kupiła wymarzony plecak ( o czym nie wie i dostanie w sobotę jako prezent na urodziny)

Coyoka tak u nas są darmowe książki ale dla pierwszej klasy. Moja już do drugiej idzie...

a ja do kosmetyczki się dziś wybieram

maciejka a twoj kawaler o 1 kl czy do zerowki?? bo jak do zerowki to zazwyczaj w szkole, w p-lu ( zalezy gdzie bedzie smigał) są kartki z wyprwką do pobrania.

No ale przewaznie to bloki, biale male, kolorowe male ( techniczne, rysunkowe ) bibułka, plastelina, mazaki, kredki ( bambino ołówkowe ), farby, teczka na prace, piornik, miekki ołówek ( polecam firmy BIK) ,gumka, temperówka, jak ma problem z trzymaniem ołówka to mozna trojkątny kupic, plecak buty na zmiane, worek na kapcie ( lub stroj na wuef ), zeszyty 16-kartkowe w dwie linie, najlepsze takie ktore na czerwono mają oddzielone linijki do malych liter, i w kratke.
u nas ksiązki za darmo sa do 1 klasy. Nie wszystkie, slyszalam tylko ze jakis tam podrecznik, a cwiczenia trzeba kupić samemu.

Do 1 kl. No właśnie nie wiem dokładnie jak to jest z tymi ćwiczeniami ale mają być też darmo. Jak nie teraz to w 2 półroczu. Ale ale! dla mnie to i tak sukces że już te podręczniki są darmowe :) w ostatni week się wybierzemy i pokupujemy małemu. W ten week roczek :)

reklama
Hejka:)

My pospaliśmy do 9:-) Na 12 idę na rozmowę w sprawie pracy bo wczoraj dzwonili:) stresuję się jak nie wiem;/

mamusia witam:) To super ze jesteś teraz w udanym związku:)

Miłego dnia:)

Do góry