reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Masakra. Jestem w szoku nie wiem co z małą sie dzieje... Śpiąca. Po 6h bez spania po kapaniu nie chciala spac. Darla sie i darla. A byla tak śpiąca ze masakra. Chcialam spędzić w koncu wieczór z K przy filmie a tu jeszcze wykąpać sie trzeba a ona krzyczy. Mialam dosc po całym dniu wiec rodzice ją wzięli i ponad 20minut sie wiercila i dźwigała. Dzis z rana to samo.
Mialam pobudke o 6 bo K wstawał a ona jakies 15minut pozniej wstała

A co do matmy to tez moja zmora jest ale w tym roku mialam taka fajna nauczycielkę ze sinusy i ta całą resztę ogarnęłam :-D a rok temu jak to brałam to nie chcialam sie tego uczyc bo mowilam ze sie nie naucze i tyle. W tym roku biorę sie za naukę. Musze. Chociaz w tym roku chce na mniejszej ilości sciag jechac. Od dzis sobie zaczynam repetytorium maturalne z angielskiego ogarniac. Angielski to aktuat moj ulubiony przedmiot w szkole ale jestem leniem i jeżdżę na 4 a chce w tym roku na 5 i 6 :-D

Uczę tatę karmić mloda z łyżeczki. Jest dobrze. Bal sie troche ale jest ok. Je :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie, te darmowe książki wg mnie to taka rekompensata za posłanie 6 latków do szkół :/

Renata i jak, jesteś w ciąży?

asik cóż poprawiasz u kosmetyczki?

lucy może na ząbki tak reaguje? mojej dziś wyszła czwórka :D

Idzie jej dolna jedynka po lewej stronie. Ale tez zauwazylam z rodzicami ze bierze smoczka na prawa strone ale maksymalnie jak sie da do kącika ust i gryzie go. Nie wiem.
A moze to dlatego ze za szybko przechodzimy z mleka jedynki na dwójkę? Eh.
Teraz padła przy jedzieniu. Wstała o 8:10 no i teraz zasnela o 11. Duzo jak na nia.
3tyg temu 6dni pod rząd spala mi w dzien przynajmniej raz przez cale 3h. Pojechała do teściowej i koniec. Juz od tego momentu nie spala tyle przez dłuższy czas.

Wkurza mnie to bo ja ją inaczej usypiam. Jak gdzies jedziemy do sklepu to zostaje z rodzicami to oni tez ją inaczej usypiaja. Jak jest u teściowej to tez inaczej. Ale nikt mnie nie słucha ze tak jej sie nie usypia. Ze nie trzeba ją brać na ręce, ze w wózku nie trzeba nią rzucać w górę i w dol. Ze nie mowi sie do niej podczas usypiania ale nie! Wszyscy wiedzą lepiej. "Ja tu tylko sprzątam" ...

Lucy no rutyna jest ważna. Może raz drugi nie dawaj im małej to docenia i będą Cie słuchać. Swoją droga to dobrze masz, tyle pomocy ...

Hej
Jest zamknieta grupa mlodych mam ale tam sie nikt nie udziela i sa tam mamy ktore wczesniej pisaly tutaj :p

U nas tez sa darmowe ksiazki i moj syn idzie do 1 klasy i sie na nie zalapie, ale dla córki musialam kupowac caly zestaw.... :nerd:

Kurcze czuje juz jesien normalnie :( przydaloby sie by bylo troszke cieplj, ten wiatr troszke zimny u nas :p
Ide zaraz z dzieciakami na plac bo po poludniu jak maz wyjdzie z pracy mamy troche zalatwiania :blink:
Milego dnia :)

No mam pomoc. I to duzo. Doceniam to ale no ... Czuje sie przy nich wszystkich jakbym byla siostra Kornelii a nie matką. Rozmawiałam kiedys z K na ten temat ze po prostu wszyscy wiedzą lepiej ode mnie a to przeciez ja jestem matka a on mi mowil ze oni maja doświadczenie wiec dlatego tak mowia i to i tamto robią.
Ale skoro oni maja doświadczenie to jakos je nabyli wiec ja tez chce je nabyć. W sumie juz je nabyłam. Dawno temu. No ale jak grochem o ścianę :p

U nas pogoda okropna. Pada deszcz. Nie pada. I tak w kółko. Idzie wrzesień! :-D

Oj co ja bym dala zeby sie wyprowadzić :-D
Zaproponowałam K ze jak on chce jechac za rok do Szwajcarii to ja jade z mała do Anglii. Ten ze ok. Tylko nie wiem czy by wujek z ciotka mnie przyjęli. W sumie mowili zebym im mała wysłała takze :-D :-D :-D Sami dzieci chyba nie mogą miec bo sa ze soba ponad 10lat a od chyba 3 czy 4 sa małżeństwem i nic. A chcą bardzo. I próbują. Ale różnie bywa.
Mała spala 40minut. Chyba. Bo przychodzę do pokoju a ta lezy spokojnie i sie smoczkiem bawi

LUCYPP tez tak mialam :) jak siostra N. sie czulam. Tyle ze ja juz dawno to ukrocilam. Dwie trzy klotnie z matka, bo na spokojnie sie nie dalo, zalatwily sprawe. Teraz mamy spokoj bo mieszkamy 1500km dalej. Tyle ze z moim tata ale on sie tak nie wtraca, czasami powie w pozwol jej to pozwol tamyto ale wystarczy ze powiem takim "blagalnym" glosem "taaaaatooo" to on mowi no dobra :p i ty tez to musisz zrobic :)

Hej dziewczyny; ) sukienki ma założyłam bo podarlam rajstopy:/ z urodzinek wróciliśmy o 3:40 bo chłopy piły:) mój S. Tez.
Mamusia-Witaj i gratuluje; )
Jabw ciąży z Dennisem przytyłam prawie 20kg. A teraz ważę mniej niz przed ciąża o 5 kg:/
Co do wyprawki do przedszkola to w tym roku nic nie musi mieć. Tylko swoje pieluchy, chusteczki itp.
W przyszłym roku tylko mundurek i tak przez kilka nastepnych lat.

reklama
A to moj tato to sądzi ze wie wszystko :-D
Kuchnia salon korytarz ogarnięty. Tato zajął sie mloda wiec ogarnęłam. Jak on ma sie lenić to niech sie nią zajmie a ja posprzątam. Zrobil zupę i wielce zmęczony :-D
Odkąd choruje a raczej odkąd wyzdrowial to taki leń ze masakra. Mam z mama nadzieje ze jak dostanie wyniki we wtorek i bedzie ok to zmieni nieco podejście :p

Do góry