reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej. znowu upał.

Lucy ludzie po to mordy mają zeby gadac. u nas miescinie tez bylam tematem nr 1 przez jakis czas, bo jak to?? z nieznajomym dziecko mam?? i slubu z brzuchem nie?? najlepsze bylo jak mi i mojej mamie stare wiejscie dewoty wciskaly kity ze moi bracia to moje dzieci. ja je oddalam, mama zaadoptowala. to nic ze ja mialam wtedy 12 lat. no ale oni urodzili sie w czerwcu, zaraz wakacje bly,zdązylam brzuch zgubić, a i jeden z braci do mnie mamo mowil :)

a potem jak sie okazalo ze F ma autyzm to oczywiscie kara od Boga, bo my ze slubem czekalismy az sie urodzi.Gdybym do siebie miala brac wszystko to bym sie chyba powiesila. Tylko ze ja jezor niewypazony mam, jak juz mnie za bardzo zaczynają draznic swoimi nowosciami na temat mgo zycia to opier...ić potrafie.

Madzialena a ty dodatkowych punktów nie masz jako samotniewychowująca??? Twoj chlop zameldowany u ciebie??

reklama
Hejka:)
U nas pochmurno a juz zapowiadali poprawę;/ P. wstał po 7, napił się i śpi dalej:-)

happymum no niestety takie są wymagania. Nie wiem dokładnie ale chyba 5godzin jest za darmo a za kolejne trzeba płacić 1zł i za posiłki 4,50 dziennie. Tyle że obydwoje rodzice musza pracować
liza tak mój łobuz jest z 2011 roku:)
renata mój D. nie jest u nas zameldowany, moja koleżanka jest w takiej samej sytuacji i jej córki nie wzięli do przedszkola;/ Zobaczymy za rok:)

Magda Wszyskiego Najlepszego na nowej drodze życia!! Dużo szczęście i miłości:):):)

Ostatnia edycja:
Madzialena a ty panstwowo malego chcesz oddac do przedszkola? U nas maja duzo miesjc i Mikolaja do 3 by przyjeli ale ja chcialam do tego najblizej :p no i na 5h narazie od wrzesnia idzie, chyba ze bym znalazla prace na caly eteat to mzoe uda sie to zmienic by chodzil na dluzej. :p
Paulina no ja jestem tez jakos samotnie wychowująca / bo nie wychowuje z ojcem dzieci/ no i to tez punkty, i ze w okregu przedszkola. juz nie pamietam jakie tam kryteria byly, ale malo dzieci pnoc i problemu z przyjeciem rocnzikow 2 lata przed szkola nie bylo. no bo Miki za 2 lata juz 1 klasa :p teraz przedszkole potem zerówka juz:baffled:

MAGDA wszytskiego najlepszego na nowej drodze życiaa!!!! :*

liza tak do państwowego:) W tym roku mi się nie spieszy chyba że bym pracowała ale za rok juz chcę bo ciekawa jestem jak P. poradzi sobie wśród dzieci:-)

Renata z tym zaznaczaniem we wniosku ze jest sie samota matka nie jest tak latwo, my nie mamy slubu, nie jestesmy razem zameldowani ale nie zaznaczalam, kasy tez z tego tytulu nie biore, kolezanka jest w takiej samej sytacji i chciala poslac dziecko do przedszkola jako samotnie wychowujaca i we wnioku miala zaznaczone ze samotnie wychowujacy rodzic musi dolaczyc xero decyzji o rozwodzie, separacji badz ze sie bierze zasilek jako saotnie wychowujaca a i decyzje z alimentow i kolezanka zrezygnowala bo nie miala tych papierow.
Magda, wszystkiego naj ;*
umylam okna, leje sie ze mnie:sorry: Ł z malym juz godz na placu zabaw, mily jest bo dyrektor dal im 500 zl za najlepsza prace w odziale to kasa na integracje i za 2 tyg maja isc do baru, juz sie przymila tak chce pojsc:-p

Lucypp-musisz być twarda, nie ma co słuchać głupiego gadania:/
Madzialena- te 5h przedszkola za darmo to chyba od niedawna jest? U nas muszą przyjąć jak jest rejonowo jak poza rejonem bo np . katolicke to nie muszą. Za 15/h na tydzień sir nie płaci a jak chcesz więcej to płacisz(u nas £7, 5 za 4h) ale bardzo często dofinansowanie od panstwa jest. Później jest szkoła od 5lat i tam już nie płacisz no i zawsze jest 6h. Plus jest taki ze nue trzeba kupowac jsiazej ani zeszytów czy przyborów bo dzieci tegi nie noszą, nawet plecaków nie mają. Jedyny wydatek to mundurej ok £12 za cały wiec nawet jakby kupić 5 na caly tydzień to to nie majątek.

Ostatnia edycja:
Anula u nas tez sporo dziewczyn jak samotnie wychowujące poslalo dzieci do p-la. i zadnych zaswiadczen nie musialo dostarczac, bo co jesli nie masz wyroku alimentacyjnego bo np z panem tatusiem sie dogadaliscie odnosnie placenia na dziecko?? I u nas jest jedno p-le na dosc sporą gmine.Miejsc malo a dzieci full. Z poslaniem O do p-la tez byl problem, ale pomogla niepelnosprawnosc Filipa.

Porąbane to jest ze aby dziec zapunktowal to rodzice muszą miec prace, a jak isc do pracy kiedy dziecko w domu??

SALATKE warzywną bede dziś robić. chodzi za mną od dawna. i pierogów bym zjadla. ale nie chce sie mi robić. moze ktoras ma i chce mnie zaprosic na obiad ?:D

renata ja mam pierogi ruskie z wczoraj:-) a i z grzybami i kapustą zamrożone się znajdą:-)

My już po zakupach, synek dzisiaj pobił rekord wstał przed 11:)

reklama
MADZIALENA wyslij kurierem troche ruskich :(

MAGDA juz pewnie wyszykowana.. boziu teraz stresiola ja lape! Masakra...

My dzis pomidorowka, jedni z ryzem drudzy z makaronem. Jak A. wroci z pracy to jedziemy nad jezioro, on polowi ryby, nika sie pociapcia a ja poopalam ;) 34 stopnie w cieniu ;)

Do góry