reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie,
U nas bez zmian upaly jak byly tak sa, dzis mamy 35 stopni:sorry:
Co do pracy ja juz od 2 mies przegladam ogloszenia ale tragedia nic nie ma a jak juz to sklepy do a wtedy malego nie bedzie mial kto zabrac z przedszkola bo Ł konczy o 19
Asik, Damian juz po ospie?
Paulina, ja tez podczytywalam ten watek od poczatku, strasznie to przykre:-(

reklama
Paulina dogadacie sie :) tak bylam na bierzaco i wierzylam nawet przez mysl mi nie przeszlo ze tak to sie skonczy ale z drugiej serce rozrywa a jak dziecko mialoby byc roslinka i patrzec codziennie jak cierpi to jeszcze bardziej serce sie kraje ze nic zrobic nie mozna ehhh

u nas w up tez maja takie oferty ze glowa boli i albo znajde do qrzesnia albo od stycznia na nowo szukam i qtedy do przedszkola :) zgadzam sie ze dziecko lepiej sie rozwija z dziecmi bo co ma za dziecinstwo z doroslymi ale czasami to mus i co zrobic

Eh ja juz sie ze swoim K przyzwyczaiłam do kłótni :p nasz związek jest na skraju upadłości. Przynajmniej ja tak sadze.

U nas tez gorąco. Z rana bylo parno ale byl lekki wiaterek wiec wzielam Kornelie na spacer po 10. I potem po 18 tez na spacer i spotkałysmy "jej chłopaka" Marcelka :-D ktory skończył wlasnie roczek i sąsiada córeczkę ktora 9miesiecy ma - Melania. Jeju jak sie szkrab maly cieszył :-) tak rzadko widujemy jakies dzieci bo ciągle praktycznie w domu siedzimy. Od 1 lipca do 31lipca na spacerze bylismy 3 razy. Nie mialam ochoty nigdzie wychodzić. Jakies chwile załamania mialam ze nie chcialam nikomu sie pokazywać. Ale chyba juz wszystko ok ze mna. Pewnie dlatego ze K ma pięć zmian z rzędu po 12h to nie kłócimy sie...

K tez mi zarzuca ze jak taka mądra jestem zebym do pracy poszła ale sa dwie przeszkody - nie miałby kto zostać z Kornelia i kto by dał mi na miesiac robotę... Od września klasa maturalna i moze po maturze praca. Tylko i wyłącznie po znajomości bo inaczej sie tutaj nie da.

paulina ja w tym roku chciałam zapisać małego do przedszkola ale są wymagania, oboje rodzice muszą pracowac i trzeba przedstawić zaświadczenie;/ może w przyszłym roku się uda bo chcialabym sprawdzić jak P. poradzi sobie wśród dzieci:) W sumie kontakt z dziećmi ma duży bo ma tyle kuzynostwa i w bloku jest trójka dzieciaków to często się bawią ale wiadomo w przedszkolu bez mamy - byłby bardziej samodzielny:) szkoda że z pracą Ci nie wypaliło;/
happymum także pozostaje Ci teraz czekać:-)
asik ale super nocka pod namiotem dzieciakom na pewno się spodoba:-)
lucyp prawie miesiąc siedzieliście w domu?? ja jak mam doła to właśnie staram się jak najwięcej przebywać wśród ludzi, porozmawiać, nie szkoda Ci było małej tak trzymać ją w domu? Ale dobrze że już wszystko ok

Synek już śpi:) Kupiliśmy dzisiaj dwie książeczki z naklejkami o cyfrach i życie na wsi :p O cyfrach P. zrobił wszystko sam, ładnie poprzyklejał naklejki tam gdzie trzeba i nawet zaczyna już próbować sam pisać cyfry, normalnie jestem dumna:-) Na razie potrafi liczyć do 12:)

Madzialena-naprawdę takie są wymagania w polskich przedszkolach??? I jeszcze płacić trzeba!? Sama nie wiem czy to jest śmieszne czy tragiczne:/
Lucypp-ja bym nue wytrzymała tyle w domu:/ wychodzimy codziennie no chyba ze leje slbo jest mróz

Dennis śpi:D zrobilsm dziś ns kolacje szare kluski z kspusta i boczkiem :) pycha, no i na jutro na obiad jeszcze będzie:D jutro zrobię bigos :D
S. idzie na rani do pracy wiec czeka nie pobudka przed 5

Na spacery nie chodziłam ale to do biedronki sie pojechało to do teściowej :p
Ja w ogole do ludzi obca :p K mi caly czas wypomina ze jak bylismy w KFC w Rzeszowie to nie poszlam po darmową dolewke bo ludzi sie wstydziłam :-D teraz to bardziej chyba chodzi o komentarze w stosunku do mnie. Jak to bywa na wsi tu mowia ze jak to dziecko bez ślubu tu ze jak to dziecko w tym wieku. A inni jeszcze ze nieźle nawywijalam ze przysporzyłam tylu "kłopotów" rodzicom ze nie dosc ze ojciec nowotwór ma to jeszcze na dziecko trzeba wydawać.... Chociaz w sumie tato tak kocha małą ze sie śmiejemy ze mnie i brata tak nie kochał :-D To mnie jeszcze K zdoluje o i ... Wole siedziec w domu niz na spacer wyjsc.
Tez mam caly czas niskie ciśnienie i jak w nocy spie 6h to w dzien odsypiam przy malej tak max do 4h jak sie uda :-) wiec caly czas w domu :p

Hej :)
Spotkanie z Olcia udane :-) Mała jaka łobuziara, ale radzi ssobie na placu drepcze to tu to tam :-) hehe
Smialam sie ze niedlugo bedzie szalec tak jak moje :laugh2:
madzialena moj dostal sie do panstowego ale to pewnie dlatego ze z rodziny wielodzietnej, bo to tez jakies punkty :p no i jest z 2010, a twoj 2011? wiec za rok napewno sie dostanie :tak:
lucyyp wspolczuje takiego gadania, wiem ze to wkurza :crazy::sorry:

Dzis kolejny dzien pochmurny, a ponoc mialy byc upaly :-D cos im ta pogoda jak narazie nie wypaliła :eek::happy:

LUCYPP musisz byc troche silniejesza psychicznie, w Pl mieszkalam chwile w miescie ale potem przeprowadzilam sie na wies bo od 13 lat jezdzilam tam co weekend. Dziura taka bo nawet 200domow nie ma, urodzilam majac 16 lat, zaszlam w ciaze z 8 lat starszym mezczyzna i na dodatek mam rok starsza kolezanke ktora urodzila w tym samym wieku rok wczesniej z 36 latkiem, skazancem ktory mial zone i corke rok mlodsza od kochanki. Wyobrazasz sobie te komentarze i wzroki jak sie razem pokazujemy? Musisz byc twardsza ;)
HAPPY, MADZIALENA tutaj jest tak ze przyjac musza, ale placi sie caly rok za miejsce nawet w wakacje, place ustalaja od wyplat rodzicow, kolezanka placi 1300kr, druga 1100kr a samotna matka 150kr. Wiec przeliczajac na polskie to duzo.
LIZA dzieci z rodzin wielodzietnych maja dodatkowe punkty, no ale wsumie powinno sie rowna z tym ze ty nie pracujesz :tak:

MAGDA KAZALA WAS POZDROWIC I MOWI ZE NIE MA CZASU SIE WYSR*C A CO DOPIERO ZAGLADNAC NA BB :p

Witajcie,
u nas znowu upaly, Ł ma wolne wiec mam w planach mycie okien i ogolnie wieksze sprzatanie:tak:a chlopaki pojda na plac zabaw za jakas godzinke.
Madzialena u nas tez ciezko sie dostac trzeba kombinowac ale u nas nie chca zaswidczen, nie wiem jak u was ale u nas 4 latkom jeszcze ciezej sie dostac bo 3 latki ida do 4 latkow i zostaje doslownie kilka miejsc, na dniach otwartych spotkalam mame 4 latka i mowila ze 5 dzieci sie dostala, dla 3 latkow byly 25 miejsca a odpadlo chyba ponad 30:sorry:
Liza fajnie ze spotkanie udane:-p
Lucypp, oszalalalbym nie wychodzac na spacer,moj gdy wstaje 6 je sniadanie i juz krzyczy do dzieci a gdy byl maly jeszcze chetniej wychodzilam bo dziecko w wozek i tyle a teraz trzeba pilnowac itd tak jak Paulina pisze nie ma co sie lamac, ludzie maja wieksze problemy:tak:

reklama
Dopiero wstałam, dzieciaki jeszcze śpią. Trzeba się ogarnąć i po południu ruszamy...

Anula Przyznam, że w szoku byłam, że tak łagodnie przeszedł tą ospę- nie dość, że miał raptem 15 krostek to i błyskawicznie się zasuszyły i odpadły. W poniedziałek już nie miał śladu ale dla pewności pojechaliśmy skontrolowac i wszystko ok.

Lucyp ludzie zawsze znajdą sobie temat do plotek...

Magda wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!

Do góry