reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

renata no ja wiem ze ona nie rozumie ze zle robi chociaz ja za kazdym razem odciagam ja ona placze i trzymam ja za raczki to wyrywa sie kladzie zebym tylko juz puscila pokazuje palca jej ze nie wolno raz wracalam z placzem z placu bo najnormalniej brakuje mi sil ja jej nie bije ani nic a ona dzieci tak i nikt nie chce sie z nia bawic a mi serce peka jak dzirci znaomych ja widza ta az placza :( nie jest 'potworem' bo potrafi ladnie sie z dziecmi bawic ale jak ktos jej cos zabierze albo cos to wtedy sie zaczyna armagedon a najgorsze sa spojrzenia rodzicow

co do szczepionki rozmawialam z pediatra ona zapewnia ze one sa oczyszczone a zna sytuacje Zuzi to jedynie mi doradzila zebym w maju ja zaszczepila ale niech bedzie tylko chlodniejszy dzien to ja zarejestruje i zaszczepie bo bede odwlekac mam nadzieje ze nic jej nie bedzie ...

a dzisiaj znowu spala a jej lozeczko wysokie ja mylam talerze i nagle lomot patrze Zuzia na podlodze nigdy sie tak wysoko nie wdrapala nawet nie wiem jak to zrobila poszlam do mamy lekarz ja zobaczyl powiedzial ze twarda sztuka bo nic jej nie jest yhhh ale to mnir zbytnio nie pocieszylo

sory ze tak o mnie ale tak wszystko sie we mnie skumulowalo i rycze chyba z tej calej bezradnosci

reklama
Olcia,moj tez za grzeczny nie byl tyle ze moj zawsze uciekal i wymuszal ale jak do tej pory jeszcze nigdy nie uderzyl innego dziecka, gdy widzi ze dzieci sie bija albo kloca zaczyna plakac. Ostatnio kazdy go chwalil ze im starszy tym grzeczniejszy a tu od tyg moze 2 ma akcje z zabieraniem wszytskiego dzieciom, jak pisalam tlumaczenie nic nie dalo, prosby tez nie wiec gdy upominam i nadal jest to samo zabieram go na sile do mieszkania i to jest dla niego nagorsza kara, moze w koncu zalapie:sorry:a moze wymij Zuzi szczebelki? Bartek w tym wieku mial 3 wyjete, wchodzil i wychodzil kiedy chcial a ja moglam spokojnie cos zrobic

Witam mamuski ;*
U nas nic się nie dzieje mały czasem trochę marudzi ale te upaly znosi całkiem dobrze ;)
Paulina bralam tabletki i tez odrzuciłam bo po pierwsze przytylam po nich 10kg po drugie krecilo mi się w głowie i nerki miały slaba filtrację .. Teraz zrobilam sobie przerwe i nie chce się truc bo biorę silne tabletki na nerki wiec starczy ;) ewentualnie idź do gina by Ci dal inne ;)

A i fotka pysznej zapielanki jest rewelacyjne polecam ;)

Załączniki

• 1406667298267.jpg
    1406667298267.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 28
  • 1406667310066.jpg
    1406667310066.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 26
  • 1406667320876.jpg
    1406667320876.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 27
My dzisiaj szczepienie zaliczylismy! Płakałam razem z Kornelia po raz 3... Następne 11 września ale juz tylko 1 szczepionka. Dobrze ze K. byl z nami ta ja trzymał.

Co do szczepionek tak ogolnie to wujek ktory pracuje na izbie przyjęć rozmawiał z pediatra i ten pediatra mowil ze te szczepionki początkowe chyba 3w1 czy 4w1 to po tych szczepionkach najczęściej dzieci lądują na izbie :p ale nie wiem jak twoja cora tam ma z tymi szczepionkami.

Ostatnio Kornelia nie chce mi spac... Nie wiem czemu! Zazwyczaj potrafiła pospać 3h raz dziennie a teraz nic! Nawet jak przy jedzieniu zasnie :p no nic nie zrobie w domu bo to 15minut spi to 40 to godzine :p z czego 10minut musze ja trzymac za raczke zeby zasnela, jeździć palcem po nosku i nucic :-D

OLCIA ciezki charakterek ci sie trafil :p mojej pary razy zdarzylo sie "oddac" i jak byla mala to probowala bic dzieci , ale naszczescie jej przeszlo
LUCYPP 3w1, 4 w 1 ? Ja tylko slyszalam o podstawowych szczepieniach z nfz i platnych 5w1 i 6w1.
MLODA miesiac temu zmienilam tabsy z yasminelle na vibin mini ;) bo yas przez poltorej roku mi sie nic nie dzialo, ale zaczely mnje jajniki bolec i przepisal mi vibin. A z drugiej strony nie chce sie meczyc z gumkami bo poprostu nie lubie.

Hejka:)

Ja miałam pobudke już po 7:-) Synek z dnia na dzień coraz szybciej wstaje, aż się boję jutra:-) Ale za to porobiłam z rana porządki z ciuchami
happymum nie będzie imprezowicza z Twojego Denniska:-) widziałam zdj słodko zasnął :)
olcia Zu wyrośnie z tego:) Jest ciekawa świata i cały czas testuje na Tobie swoje zachowania. po jakimś czasie na pewno zrozumie że to nic dobrego. Tak jak pisze anula wyciągnij szczebelki a zobaczysz jaka będzie różnica, sama będzie sobie wchodzic i wychodzić:)
paulina ja już od dwóch lat biorę Daylette i nic mi po nich nie jest, nawet troszke schudłam przy tych tabletkach:) Musisz próbować aż w końcu trafisz:)
młoda mama dawaj przepis:) Uwielbiam zapiekanki:)

PICT4727.jpg A to mój łobuz z rana:)

Załączniki

• PICT4727.jpg
    PICT4727.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 36
MADZIALENA probowac az sie znajdzie dobre no ale ja tu nie mam dostepu do ginekologa i musze czekac az zjade do Pl. A tak zjezdzajac co 3msc to i tak musze lykac tabsy zle sie po nich czujac. Pozatym ja nie mam ubezpieczenia od 18 urodzin wiec tu za wizyte u gina zabulilabym miesieczna wyplate A...

Hej ja właśnie jadę do koleżanki i czeka mnie 1, 5h w autobusie:D

Dennis nie bijr pierwszy, czasem oddaje a czesem po prostu zabiera swoje zabawki i odchodzi.

Paulina- ja uważam że gumki to zło :p ale przez ostatnie 3 miesiące urzywalismy bo nie chciałam kolejnych hormonów po tyn implancie, becnie od jakiś 2 tyg. Nie urzywawy niczego :D
Madzialena -Dennis dziś wstał o 9:30to sie wyspalam. Jej jaki szczupły twój synek :p

reklama
paulina to rzeczywiście nieciekawie to wygląda w Twoim przypadku;/
happymum mój synek teraz poszedł do góry i wyszczuplał:) Apetyt ma cały czas i teraz juz zaczyna troszkę przybierać na wadze bo tak to stała w miejscu:)

My już po spacerku, słońce zaszło ale i tak jest strasznie duszno. Pozniej chyba wybierzemy się na lody :p

Do góry