reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

heja.

Nam sie nic powazniejszego w wypadku nie stalo. pasazerom drugiego auta tez nie. jedynie potluczenia. najbardziej ucierpialam ja i pasazerka z drugiego auta. co sie okazalo to szwagierka mojej tesciowej.Samochody tylko do kasacji. zebra mnie bolą bo stluczone, kolano sine,palec u nogi siny no i wielki krwiak na lewej rece od lokcia prawie do nadgarstka. chlopaki tylko z obolalymi barkami od pasów.
miejsce wypadku to chyba najgorszy odcinek drogi.
do tego dostalam okres. boli jak cholera, a napinac miesni nie dam rady bo te zebra.

Olcia Zuzia teraz testuje cie, na co moze sobie pozwolić. To ze bije dzieci to nie znaczy ze jest nie dobra, niegrzeczna. Skąd ona ma wiedziec ze tak sie nie robi, toż to szkarb 15 miesieczny. U nas tez to bylo. jedynie tlumaczenie cofanie reki wynoszenie nawet wiszczącego dzieciaka z piaskownicy nauczylo go ze bic nie wolno. a z sikaniem. bywa ze odpieluchowywanie trwa nawet i pol roku. Ja swoich zaczelam jak mieli ok 20-21 miesięcy i tez zdazalo sie ze nie chcial a za sekunde zalany po szyje przychodzil, bo np zabawa byla wazniejsza. co ja sie wtedy nadenerwowalam, ze przez okno nie wyrzucilam na zadnego to cud. bo zdawaloby sie kumaty dzieciak rozumie co to siku, ze chce siku, niby nie chce a zaraz sie zalewa. no ale przed 2 urodzinami juz zaden w pampersie nie chodził. chyba ze jechalismy do tesciow ( 100 km w jedną strone) .

a co do opalania. ja na solarium nigdy nie bylam i sie nie wybiore. mam schizy ze sie zatrzasne :D
Na sloncu lubie sie opalac,

slonce mnie lubi ja lubie je, opalam sie na brązowo, dosyc szybko :)

reklama
Hejka:)

My pospaliśmy do 8:)

olcia może po prostu przejdz się do przychodni, popytaj pediatrę o wszystko co chcesz wiedziec na temat szczepionek:) zrobisz jak uważasz:)
renata dobrze że nic poważnego się nie stało! i współczuję @, mi właśnie się skończyła:-)

My dzis wstalismy o 4.50:confused2:wlasnie zebieramy sie na plac zabaw
Renata, dobrze ze tylko tak to sie szkonczylo, wspolczuje @, ja na dniach dostane
Olcia ja nie pomoge ze szczepionkami, popytaj moze lekarza
Madzialena, zazdroszcze spania ale co poradzic taki typ mi sie trafil:-p

OLCIA ja nie czytam juz nic w necie. Bo czasami bzdury konkretne ludzie wypisuja a potem ma sie stracha. Tak jak madzialena pisze skontaktuj sie z pediatra.
ANULA jeeeezu, my dzis o 9.20, jak mloda wstanie wczesniej jak o 8 to ja nieprzytomna caly dzien chodze.

Mam dwa ostatnie op tabletek, i nie wiem czy ich czasem nie odrzuce. Coraz gorzej sie po nich czuje..

Paulina, co poradze taki typ, ostatnio w dzien nie spi, wczoraj zasnal o 22 a dzis tak jak pisalam wstal przed 5, zwykle spi do 6-6.30
po pol godz na placu zabaw musielismy wracac, Bartek siedzi w kacie za kare i placze, moze w koncu sie czegos nauczy. Od jakiegos czasu zabiera dzieciom slodycze, picie, zabawki i nie idzie mu przetlumaczyc ze ma swoje, swoje bierze na plac ale pilnuje podzielic sie nie chce a czesto nawet z domu zabrac nie chce zeby sie nie dzielic.Tlumaczylam, prosilam nic nie pomaga wiec za kazdym razem wraca do domu moze w ten sposob sie nauczy:sorry:

anula my przechodziliśmy to samo:-) Jak kuzyni przychodza do P. to nawet na chwilę nie chciał dac się pobawic swoimi zabawkami a jak ktos juz wziął to on nagle chciał to samo:) Tłumaczyłam mu że to są jego zabawki i nikt mu ich nie zabierze tylko chwilę się pobawi a ja pilnuje żeby nikt nic nie zabrał. Ostatnio na dworze pokłócił się z chłopcem o patyk! Taki cyrk odwalił .że prawie zwymiotował tak płakał, za karę schowałam mu rower na tydzień, ostatnio na strych poszły dwa jego ulubione auta i klocki, przeprosił to mu oddałam. Teraz jest dużo lepiej bo wie co go czeka :-) Taki wiek po prostu ale czasem jest to męczące bo ile można tłumaczyć :wściekła/y:

Madzialena, ja tez tlumacze ze na chwile, ze skoro on ma cos innego dziecka powinien dac cos swojego ale nie chce sluchac, doszlo do tego ze nie chce na dwor brac zabawek a nawet swojego picia:sorry:u nas czesc zabawek schowanych, codziennie prawie ma kare a jest taki uparty ze nie chce odpuscic. W niedziele bylam z nim na wsi, moj brat ma dziewczyne ktora ma ynka 4,5 roku i caly dzien byl placz bo Bartek chcial to co Marcel a Marcel nie chcial byc tym ktory cos oddaje nie majac nic w zamian i tak wiekszosc dnia sie klocili:sorry:mam nadzieje ze w przedszkolu zrozumie ze musi sie dzielic bo jak na razie wszytsko jest jego i koniec:confused2:

Olcia tak jak dziewczyny pisza idz do pediatry i sie pytaj wsio :) odpieluchowanie u mnie ze starszakami poszlo tak ze na 2 latka i 3 mies oboje bez pampersa chodzili :p Mikolaj tak samo, ale przez kolejny rok mial duzo wpadek :p len straszny chyba :p no i w nocy bez pampersa jakies pol roku temu o oduczylam dopiero bo tak to strasznie w nocy sikal i pampers byl mokry :p
Ania ty to sie maz z tym swoim łobuzem :-D hehe

My juz po odpoczynku u siostry i potem rodzicow... zlecialo szybko... zostalo mi tylko robic ogorki, ale kurde weny mi brak, zaraz chyba sie wezme i zrobie choc moze 10kg.... :p ale w ten upal to sie odechciewa.... mam juz w sumie zrobione soki z malin, kompoty z wisni, kiszeniaki i w musztardzie :) zostaly mi konserwowe :-)

Anula w przedszkolu Bartuś na pewno będzie próbował naśladować inne dzieci i kto wie może zrozumie tez więcej:) Na razie nie pozostaje nam nic innego jak tłumaczyć:)
Liza to super że wypoczynek udany:) Ja tez niedawno robiłam ogórki w słoiki i nawet sałatki na zimę z ogórków zrobiłam :p A dżemy z czereśni i jagód także zimą będziemy się objadać:-)

reklama
Hej :)
Madzialena, Aniula-ja na razie nie nam problemu ze Dennis nie chce sue dzielić... ale Kto wie wszystko przede mną :D
U nas trochę sue pogoda popsula, jest cieplutko ale mało słońca ale to chyba dobrze bo powoli miałam dosyć upałów.
Właśnie szykujemy sie na imprezę :D bo pieszo idziemy a kawał drogi jest :)
Ehh lenia dziś mam strasznego.

Edit...
Wróciliśmy, Dennis po godzinie imprezy miał dosyć i chciał iść do domu a po drodze zasnął, imprezowicz z niego nie będzie

Ostatnia edycja:
Do góry