reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Heja

Anula taki sam problem ma moja przyjaciolka z kupnem spodni dla syna. Tez taka wersja sportowa chlopca. w kolankach szerszy jak w udzie.Znalezienie spodni dla niego to koszmar.Ma 10 lat a zapnie sie w Oskara spodnie.I tez do jedzenia to taki wiecznie" nie jestem głodny", a jak juz sie zdarzy, to proces trawienny w buzi zachodzi tyle czasu je.

Moi teraz tez takie harpagany sie porobili. jak koszulki zdejmą to zebrami swiecą.z jedzeniem roznie, bywa ze na jednym serku caly dzien potrafią być, a bywa tez ze co pol godziny coś muszą zjesc. O ma ok 116 cm i wazy 21 kg, a F ma 130 cm i wazy ok 28 kg.

ja dziś caly dzien nie do zycia. i takie nerwy mną szarpie ze naprawde moge pogryzc.i zawsze jak mnie tak nosi to wszyscy coś ode mnie chcą. No szalu dostac mozna. Ł dostal ochrzan to sie obraził. ale wydarlam sie tak na niego ze az mi w gardle zapieklo.

Anka tylko ona juz w drewnianym nie jest bo walila glowa o szczebelki :|

lucyp tak jak paulinka nie ma takich jak 3 lub 4 w 1 hmm ja slyszalam tylko o 6w1 ze sa niebezpieczne

happy widzialam synusia na fb przystojniacha jak nic :D wziac i schrupac

paulina eee to jeszcze chwila moment i bedzie dobrze z raczka :) no jakis taki jedyny w swoim radzaju egzemplarz mi aie trafil :D

Anula widze ze Zu taki sam jadlopis jak twoj Bartek ma czasami to o samej wodzie mogla by byc :) a co do spodni nie masz kogos kto moglby ci zwezyc bo skor na dluosc dobre to szkoda oddawac. Ale oni nei ktore te rozmiarowki robia jedne sa dobre drugie juz za duze ja jam mam na 86 bluzki to wygladaja jak kiecki spodnie za dlugie i w pasie to juz w ogole a sa takie ze sa dobre a na 74 sa idealne w pasie a tylko ciut przykrotkie a w niektorych t lyka nie wchodzi i badz tu clowieku madry :)

madzialenka zrobilas mi ochoty na lody az ruszlam tylek na rynek xd ale najlepsze lody sa w nowym saczu u arganowskich mmmm na sama mysl sie rozplywam pamietam zawsze takie kolejki ze po 30min sie stalo jak nie dluzej :p

edit
paulina co do nalesnikow ja robie na oko ale zawsze makre przez sitko przesiewam i wode gazowana daje i sa puszyste :)

Ostatnia edycja:
My w domu i zaraz kładę Dennisa spać, sama jestem zmęczona:/

Olcia -u nas bluzki na 98-104 a spodnie zazwyczaj 92 , niektóre 86 bo maly ma nogi krótkie :p lody mam magnum i twistery :D
Dziewczyny jak dlugi po zaplodnueniu test wykryje ciążę? Dziś czytałam ze po 6 dniach ake az mi sie wierzyć nie chce:/

happy jak masz 28dniowe to po 6dniach po w polowie masz dni plodne wiec wychodzi ze test w dniu w okolicach @ :p a co w koncu doszliscie do pprozumienia i zaczeliscie sie starac ? :)

Olcia- nie nazwalabym tego staraniem:) poprostu po ostatniej @ przestalismy sie zabezpieczać, bo S.doszliszedl do wniosku ze jak nie teraz to juz pewnie nigdy się nie zdecydujemy. Nawet jak bym chciała się starac to nie jestem w stanie obniżyć dni plodnych bo mam nieregularne @
Renata- normalnie w szoku jestem bo myslalam ze test po 2-3tyg a z krwi po 7 dniach

Sa szczepionki 4w1 i 3w1 ale dla tych najmniejszych dzieci :-) mi proponowali jak pierwszy raz mialam szczepic kornelie to 3w1 zamiast 3 szczepionek.
Nie wiem jak wy miałyscie szczepione dzieci bo widze ze tu juz większe sa od mojej Kornelii ale ją szczepili 3 razy po 3 szczepionki w ciągu 5 miesiecy zycia :-) i tu nam proponowali te 3w1 ale za dopłatą :-)
A teraz juz od września po 1 szczepionce i jak skonczy półtora roku znowu 3 szczepionki za jednym razem :-D

LUCYPP a ja i tak wiem ze nie ma szczepionki 3w1 ;)sa te nfz gdzie nie placisz nic, bodajze 2 czy 3 wklucia za jednym zamachem i sa te nierefundowane 6w1 i 5w1. Ja szczepilam nierefundowana i placilam 200zl za szczepienie.
HAPPY czasami wykryje czasami nie. Ja wogole to mam znajoma gdzie test po paru tygodniach jej wychodzil negatywny i dopiero beta potwierdzila ciaze.

Moja nosi spodnie jeansowe 86, dresowe 92 a bluzki 86/92/98 haha zalezy jaka rozmiarowka bo niektorzy maja zanizone a niektorzy zawyzone dlatego ja prawie zawsze na oko kupuje

Edit
LUCYPP jeszcze miedzy 12/13 miesiacem czeka was MMR. Chociaz ja zaszczepilam na to dopiero na poltorej roku bodajze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Happy to zalezy od ciązy i od testu. Ale wiem ze wykrywa po 7 dniach. a co do dni plodnych.nie masz objawów zeby na oko trafic kiedy mogą byc? Ja mam dosyc reguralne @. ale mimo to przed tymi dniami wysypuje mnie na dekolcie, podbrzusze boli gorzej jak przy @

Jak ja bym chciala zacząc starania juz. pal go kij ze byloby z maja gdyby sie teraz udało. No ale musze czekac do pazdziernika zeby sprawdzić czy poziom toxo spada.
tak wczoraj rozmyslalam nad naszym pechem w tym roku.gdybym nie poronila w lutym teraz bylabym w ok 32 tc. miec taki wypadek w tak zaawansowanej ciązy... groznie by mogło być. potem drugie poronienie...
ciekawe co nas jeszcze zlego spotka.

w maju mialam dwa sny. jeden ze poronilam w 9 tc. a noc pozniej ze Oskar mial wypadek. kurde i sie to spelnia. az boje sie zasypiac.

Do góry