reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka:)

My wczoraj byliśmy na grillu u teściów, wróciliśmy po 21:) Rano byłam na jagódkach, brat zawiózł na sprzedaz ciekawe ilę zarobię:p

magda to super że bezpiecznie dotarliście na miejsce:)
papitka duzo zdrówka dla Kubusia, ja z syropów polecam Pyrosal, zawsze jak cos sie zaczyna u małego to od razu mu daję, a z wykrztuśnych to Mucosolvan mini:)
paulina ale wyszło z tymi kartami;/ ale dobrze że szef wyrozumiały:) a co do nadopiekuńczości to moja mama tez taka jest, pojedziemy do teściów na weekend a ona juz wieczorem smsy co u nas czy P. juz śpi itp. itd. masakra:)

Miłego dnia

reklama
Paulina nie mam wyjscia ale nie jest tak zle zwykle zasypia o 22 wstaje 6-7. Ł ojczym tez jest w Szwecji i dzwoni do tesciowej 2 razy dziennie a gdy ona chce skonczyc obraza sie a w nd to juz calkiem maskara bo dzowni co pol godz czasami i 10 razy dziennie:dry:moja tesciowa tez nadopiekuncza dzowni kilka razy w tyg dobrze ze mamy do siebie kawalek za to moi rodzice sie nie odzywaja, w sumie dzownia gdy czegos chca wiec bardzo rzadko raz na kilka mies

Witam :) Może ktoś mnie jeszcze pamięta, chociaż wątpie bo się pojawilam o i praktycznie chyba po miesiącu zniknęłam a mało co sie tu wypowiadałam :D
To moze przypomnę jeszcze raz : Moje imię to Karolina w tym roku kończę 19 lat. 20 lutego urodziła mi się cudowna córeczka o imieniu Kornelia. Było duzo propozycji co do imion: Nikola, Nadia, Jagoda. Ale spodobało się mi i mojemu K. imię Kornelia ;) Wiec mamy Nelusie która niedawno skończyła 4 miesiące o i niedawno zrobiła się niegrzeczna ;D Pluje i piszczy :D

Co do rodziców - hmmmm moi są normalni, ale za to teściowa .... Jeju mam jej niekiedy dość. Czasami to bym jej z chęcią gazetą przywaliła jak ciągle mówi "Kornelcia to cały Krzysiek no cały on!", albo "Jak to była niegrzeczna? U nas zawsze jest grzeczna. U nas nie płacze"
Ostatnio chyba Kornelia zrozumiała że mieszkanie teściowej to jej taki drugi dom i pokazała jej na co ją stać :-p Piski, złości i krzyk :-p Dobrze że chociaz w nocy mamy spokój, tylko raz wstaje w nocy - zazwyczaj o 3 lub o 4, rzadko o 2. No i pobudka po 6 lub 7 :blink:

Ostatnia edycja:
lucyp Witaj :tak:

Niunio spi. mam chwile dla sb. JEśli chodzi o moich rodziców to tata sie nie interesuje za bardzo z reszta ja nim też nie. Z mamą mieszkam a wiadomo jak to jest jak sie mieszka razem. A teście hmm teść spoko nie wtrąca się a teściowa w sumie myśli tylko o sobie i żeby tylko jej słuchać. Nawet młodemu nosa nie wytrze jak ma katar, nie nakarmi sama bo to nie jej. Nawet kiedyś wypomniała A jak sie sprzeczali nie pamietam o co poszło ale było o małego to powiedziała ze nie musi sie nim zajmować bo to nie jej dziecko.:wściekła/y: Ale to i dobrze bo ona nie umie sie zajmować ;D

My juz po spacerku, teraz pilnuję chrześnicy, dzieciaki nawet ładnie sie bawią:)

Co do rodziców to zarówno moja mama jak i teściowie sa bardzo przywiązani do wnusia:) tesciowa jak dowiedziała sie że jestem w ciązy to powiedziała że trudno ale ona niańczyć nie będzie, ale jak tylko P. się urodził to co tydzień przyjeżdżali hehe. Teściowa za bardzo rozmowna nie jest, moja mama z kolei lubi pomagać i doradzać ale już wie że nie lubię wtrącania się:)

heja.

Papitka, w sumie tesciowa ma racje, Kuba nie jest jej dzieckiem i ona nie musi sie nim zajmowac.

Mi sie strasznie spac dziś chce. pogoda do kitu. raz goroąco, za chwile zimno, deszcz i wieje.

a co do nadopiekunczosci rodziców. ani moi rodzice, ani tesciowie nie uszczesliwiają nas telefonami co godzine. jak gdzies w o mama dzwoni co 2-3 dni, tesciowa tez. wiec jest spoko. Ale nadrabia za nie dwie moj malzon osobisty. potrafi kilka razy dziennie z idiotycznymi pytaniami, albo z informacją ze on teskni. czasami bym go przydusila..

Papitka w sumie racja tesciowa nie musi pomagac, moja by chciala ale maly jej nie lubi a moi by nie chcieli, moja matka wiele razy mowila ze nie chcialaby siedziec z malym, ojciec tez bo on to juz calkiem gdy ma wolne lezy cale dnie.
Renata, szlag by mnie trafil gdyby mi Ł z kazda *******a dzownil, w sumie napisze czasami smsa i tyle

eh Bartek dzis marudzi caly czas, myslalam ze to przez ta wczesna pobudke ale w dzien sie przespal i dalej to samo:sorry2:

Anula mnie tez trafia. Ale on jest wyjątkowo niereformowany i nie dociera do niego ze w zupelnosci wystarczy jak pozegna sie gdy wychodzi do pracy. No chyba ze by sie coś stalo, np ucielo mu reke, czy auto ukradli. a on nie.. on dzwoni najczesciej z pytaniem czy chlopc]om swiderki wziąsc, czy cynamonki lub czy u nas pada, bo u niego tak. pracuje 7 km od domu. Albo co robie.
bywa ze baprawde niekulturalnie mu odpowiadam. na co sie obraza, ale przynajmniej nie dzwoni :D

segreguje ciuchy.za male oddaje znajomej, ona poda dalej. szkoda ze za male na mnie, ale chyba pora z rozm. 36 wejsc w 38.. dorastam w koncu :D

Hej my po wizycie u lekarza i sterydy przypisane na stale i czekać mamy na list z wezwaniem na badania ale to dopiero wiosną.

Ja powiem tak mojego syna mają gdzieś wszyscy dziadkowie, rodzice chrzestni podobnie. Jedynie ojciec S. Czasem wpadnie do niego i rsz na kilka miesięcy moja mama zadzwoni i zapyta co u niego

reklama
mamy w połowie przebitą jedna piątkę:tak: jeszcze 3 i pół i będzie komplet.

co do rodziców to moja mama bardzo nam pomaga, można powiedzieć, że wnuków traktuje jak swoje własne dzieci- świata poza nimi nie widzi Z tatą trochę gorzej, niby się interesuje dzieciakami ale z nim bym ich nie zostawiła. Teściowa w porządku, nie wtrąca się, pomoże jak pomocy potrzebujemy. A z teściem nie utrzymujemy w ogóle kontaktów

Do góry