reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

u nas latwiej wymienic to co lubi eh szkoda gadac, owocow do tej pory nie jadl od 2 tyg ja jablka i banany wiec jak na nas to spory postep:-pwarzywa tylko przemycone w zupie z tym ze lubi tylko 2 zupy:no:

reklama
hej dziewczyny :)

U nas wietrznie. prawie leb urywa, ale zimno nie jest.

ja umieram. gania mnie na kibelek non stop. chyba jakis wirus bo sie raczej niczym nie strulam.

do tego skurcze mam straszne i biodro mi boli. albo ciągne noge bo mi dretwieje, albo utykam bo mi kluje. jak stara baba ;/
dziś znowu spotkanie w kosciele. F calkiem dobrze sobie radzi. pierwszego dnia byl problem bo " kiedy sie to skonczy??" wczoraj rozmowe z nim przeprowadzalam bo zaczał mi rozpaczac ze on nie pojdzie do zadnego kosciola, bo on nie lubi dlugich mszy. no ale jakos wizja braku bajek do konca maja, brak gier,i wiesc ze bedzie kamera ich nagrywala podzialała :) i na mszy i probie siedzial prosciutko, sie nie rozglądał, nawet nie kladł sie na lawkach :)

a to jest kilku takich chlopców co wczoraj prawie lawki na probie rozmontowali bo im sie nudzilo. a ksiądz wymyslił ze na komunii dzieci bedą siedzialy bez rodziców. Srednio widze jak to wyjdzie. czy demolki zadnej nie bedzie ??

Hej.

Olcia- moja buciki ma 19rozm, a ubranka to tak jak u Zuzi 80-86, i czasem się trafi jakies 74 i dobre.. zależy jaka firma lub jakie ubranko.

Ja mojej kupiłam Nike adidasy ale to już kiedyś kiedyś i czekałam kiedy będą dobre i takie półbuciki ładne i teraz sa akurat dobre ;) Pojade do Pl to pewnie trzeba będzie już kupic następne..
Aaa i ostatnio w lumpku kupiłam jej nowe półbuty jeszcze z metkami były za 2.50f i do tego swiecą :D

Byłam dziś okolice zwiedzać, co gdzie i jak i jakie sklepy i nic ciekawego.. ;/ Będę musiala się wybrać na "stare smieci" :D

Tutaj wszystkie place zabaw dla dzieci maja wlasnie podloze zrobione z takiego czegos ze jak upadnie to nie będzie kolano zdarte..

Anula- szczuplutki Bartek jest. A znowu mój brat jak był maly jadl wszystko, a teraz? Masakra jendym słowem i jak u nas był to już mnie szlak trafial, bo tego nie, tamtego nie.. A w domu co niedziela kotlety z piersi kurczaka musza być bo inaczej caly dzień nic innego nie ruszy..;/

Happy- jeju nie zazdroszczę sprzatac po szlifowaniu...

Mała w drodze powrotnej zasnela i spi d tej pory. Czekam na T bo dziś dluzej w pracy.
DSC_1302.jpgDSC_1313.jpgDSC_1327.jpg Moja Pelaśka właśnie już wstała;)

Edit- nie wiem czemu wgrało się az tyle. Sorka ;)

Załączniki

• DSC_1302.jpg
    DSC_1302.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_1313.jpg
    DSC_1313.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_1327.jpg
    DSC_1327.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_1302.jpg
    DSC_1302.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_1313.jpg
    DSC_1313.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_1327.jpg
    DSC_1327.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
MADZIALENA moja ma dwie pary pum, jedne nike no i sandalki i te conversy poprostu musimy miec hehe :p
MAGDA boziu kiedy ona tak wyrosla!!!! Piekna :) tutaj tez place zabaw wylozone pianka niezdzierajaca kolana.

My bylysmy przed chwila w lesie nad jeziorem pokarmic kaczki i Nikola wpadla do wody :banghead: wracalysmy na sygnale do domu

Załączniki

• 1400171073008.jpg
    1400171073008.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 47
  • 1400171140918.jpg
    1400171140918.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 44
renata u nas tak jest że dzieci na komuni siedzą bez rodziców:)
magda śliczną masz córę:)
paulina oj z dziećmi trzeba uważać u nas na rynku jest fontanna i P. strasznie lubi tam chodzić a jak sie nachyla to ja normalnie patrzec nie mogę, ale płytko jest noi wszystkie dzieciaki tam grzebią patykami więc on też :p Jejku u Was tak ciepło że córa w samej bluzce, zazdroszczę:-) U nas zimno w kurtkach chodzimy;/

Ja juz poukładałam w półkach, przedtem teściowa przyjechała na kawkę z D. i pojechal ja odwiezć do domu i być może wróci juz naprawionym autem:-) Naprawa strasznie dużo nas wyniosła:wściekła/y:

Kurcze wyslala meila z tymi butamu i caky czas dostaje wiadomosc ze nie udalo sie no trudno ;/

Paulina no to miala pierwsza kapiel w tym roku ;) slicznitku Nikola jest

Bylam w galerii dzisiaj po zabezpieczenia do szafek i zajrzalam na buty kurcze podobaja mi sie wzielabym ale zastanawiam sie czy nadal nie kupywac profilowanych drozsze sa ale dziecku sie jeszcze stopka profiluje i nie wiem czy zaczekac z tymi adidasami ... :rolleyes:

Edit
Magda ale Maja ma dlugie wloski dopiero teraz zauwazylam jak spod kapelusika wystaje grzywka ;p

Renata a u lekarza juz bylas? U nas od zawsze bylo ze dzieci dame na kpmuni i rodzice z tylu ;)

Jakas skleroza mnie lapie
Zu od 3dni przestala sypiac 2razy ;/ usypia o 11 i pozniej dopiero 19-20 ale zaczne chyba jej robic o 13 ta drzemke

Ostatnia edycja:
Renata u mnie w rodzinnej parafii dzieci siadza same w lawkach ale my chodzilismy do szkoly ktora podlega pod inna parafie wiec tam szlismy do komunii i w tej w jednej lawce siedzialo dziecko razem z rodzicami i chrzestnymi ale dzieci zwykle bylo okolo 20 wiec tak bylo mozna zrobic. W rodzinnej parafii zawsze okolo 60 dzieci wiec musialy same siedziec bo z rodzicami w lawkach by sie nie zmiescily, jakos dzieci daja rade przessiedziec cala msze:-p

Olcia u gina bylam w tamtym tygodniu. w nast. ide znowu.

A co do komunii. W tamtym roku dzieci siedzialy w ławkach z rodzicami. Jak moi bracia, czy ja mielismy komunie to tez z rodzicami siedziały. No a teraz wymyslił ze dzieci same. No ok.. jakos przezyje, jakąś melise na wieczor i ranow niedziele dam Filipowi, zeby go z nudów nie nosilo. Siedzi za takim chlopcem ktory albo walczy na mszy z kosmitami, albo zaczepia wszystkich w kolo. a te krecenie zarazliwe jest.

MADZIALENA dzis bylo przepieknie, tylko tu taki klimat ze jak wiatru nie ma i slonce swieci to gorac a jak zawiewa wiatr to taki mrozny ze masakra.
OLCIA moja wogole nie spi popoludniu :p odkad tu jestesmy spala trzy razy ;)
RENATA u mnie w parafii tez dzieci same siedza i daja rade.

reklama
U nas dzisiaj też ciepło nawet bardzo:)
Dzień się udał a o smoczku Dennis nawet nie pamięta:D
magda-śliczna jest Twoja córka:)
Paulina-Nikola ma cudne loczki!!!
Juz wiem jak dodawać zdjęcia wiec wrzucam nasze aktualne:)

Załączniki

• 1400179978567.jpg
    1400179978567.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 38
  • 1400179993229.jpg
    1400179993229.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 40
  • 1400180296304.jpg
    1400180296304.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 46
Do góry