reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam dziewczyny:) my już po zajęciach i bylo super dzieci malowaly pisanki, robily kartki świąteczne i szukały na ogrodzie jajek ,które później wymienialy na czekoladowe. Bylismy już w sklepie a teraz Dennis zasypia a ja spróbuję nadrobić to co piszecie.

Wampi-z tym szukaniem informacji się z tobą zgadzam. Moi bracia są w 3klasie podstawówki i tez mają takie zadania.

Co do prasowania- wyprasowalam małemu ubranka raz przed urodzeniem a później założyłam na próbę nie wypracowane i nic mu sie było. Od tego czasu prasuje tylko to co konieczne (koszule itp.) A resztę wieszam tak żeby bylo jak najmniej wygniecione.
Aniula-współczuję ciężkiej nocki:(
Magda-zdrówka dla was.

Idę brać sie za sprzątanie i obiad bo popołudniu na kawę do znajomej ide;)

reklama
Cześć.

Co do prasowania to jak w ciąży bylam to poprasowałam wszystko sama, mimo nakazu lezenia itp., rozlozylam na kilka dni po alarmie i dalam rade, mój jak mi pokazal jak on "umie prasowac" to sobie sama to zrobiłam.
Po porodzie prasowałam tez chyba do 3 msc jakos, może nawet krócej.. Teraz nie prasuje, chyba ze cos naprawdę wygląda tragicznie.. Tak jak pisza dziewczyny, dobrze roztrzepane przed powieszeniem, dobrze zlozone i jest cacy.
A naprawdę sa ludzie którzy pranie tak wieszają ze o zgrozooo. Mieszkam z takimi :D JMoje pranie jak wisi to musi równo wisieć :D a ich tak pacniete po prostu na suszarke, a mimo to tez nie prasują i zyja :D

Mala ma drzemke.
Dzis ja już dochodze do siebie, mala już ok.
Na spacerze bylysmy i jak idziemy chodnikiem ok, wchodzimy do parku i mala już chce wychodzić z wozka i za reke isc. Noo okk to idziemy, później chce prawie biec wiec lapie mnie za dwie rece noo ale ktoś wozek musi pchac i ta już ryk, siada na ziemie i chce mnie gryzc ze zlosci :D Czort maly.

Jeju, jeju.. rok temu o tej porze czekałam na siorke bo przylatywala do nas przed porodem, a 17go miałam tez termin ;))
Ahhh... czemu tak szybko ten czas ucieka..

A co do kwiatkow to chyba najczęściej pelargonie (pelaski ja mowie).. chociaż ja ich tak nienawidzę.. ble dla mnie tak smierdza, ze az mi niedobrze zawsze było. Jak mieszkaliśmy w kamienicy to tam jedna taka sąsiadeczka sobie je hodowala bo mielismy aka werandę przed wejściem.. tragedia.. nie mogłam tam siedzec nawet..

Edit.
Paulina- noo to powodzenia w szukaniu wymarzonych obrączek :))) wy to macie od groma tych zaproszen do rozwiezienia ;) daleko od domu musicie jezdzic?
My od czwartku następnego jesteśmy w Pl i tez będzie latania ze az się boje... ostatnio siedzilismy i gadaliśmy ile tego mamy to szał.. niby nic ale sporo ;) do tego roczek;)

Ostatnia edycja:
Magda-dobrze ze sie lepiej czujecie a z małej niezła agetka:D
Zdjęcia z urodzin na fb możecie obejrzeć:) osobny album utworzyłam:)
Ale mam lenia:/ niby sprzątam a fo chwile siadam:D

SKODZIA ja mieszkam w bloku, od czerwca zeszlego roku, ale pochodze ze wsi, i tam juz troche kojarzylam co i kiedy. Także u mnie w doniczce są juz maciejki i namezja /takie juz na 1-2cm, 2tyg temu zasialam/ i rosna sobie, zanim urosna wieeeksze to potem rozsadze i bedzie super akurat na czas :-)

Ja ksiazki te uwielbiam czytac, lektury juz nie tak bardzo mi szly ale uwielbialam czytac :tak: i zostalo mi to do tej pory potrafie w 2 dni przeczytac ksiazke z 300stron. Córka jest w pierwszej klasie i od tygodnia ma mozliwosc wypozyczania ksiazek i juz przeczytala 5 :-) teraz na ferie wypozyczyla grubsza co by jej starczylo :-D ;-)
Co do prania ja nienawidze prasowac, staram sie ukladac dobrze do wyschniecia, a jak cos to juz uprasuje... :confused2:

U nas ladna pogoda, na 16 wyjdziemy po męża do pracy. przejdziemy sie iloez to mozna w domu siedziec :nerd: Jedynie wiatr chlodny ale da sie rade.

Hej. Zamowilismy obraczki ;) dwukolorowe, 5mm grubosci, w aparcie za 2609zl ;) wiec MAGDA apart nie taki drogi ;)

MAGDA mamy 80zaproszen do rozwiezienia ;) dzis tylko jedno rozwiezione, do dziadkow mojego A. i nie uwierzycie ile nam pieniedzy dala.... 5 tys za zaproszenie tak zebysmy sobie cos "kupili" :eek::eek::eek: ona nam to daje ja patrze na A. on na mnie i szoooook. Wiedzialam ze sa kasiasci konkretnie ale to dla mnie duzo za duzo.... no ale coz. Stwierdzila ze jej pierwszy wnuk sie zeni....

Edt
MAGDA a i na stronie apartu sa podane ceny najwyzszej gramatury 750 bodajze, my wzielismy 585, a w salonie jeszcze sa podane ceny najnizszej gramatury 333.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie no wieszam ptanie tak jak strzepie i wieszam prosto po wyschnieciu nie sa wymietoline jak psu z gardla ale lekko pogniecione nie musialabym ptasowac ale lubie to robic ;D od kad urodzilam Zuzie bo wczesniej cud sie musial zdazyc zebym wyprasowala a teraz mam czas na to wiec prasuje ;p

Paulina super zr jestescie zadowoleni ;) to nawet w miare daliscie za obraczku bo jak kupywalm Zu kolczyki w w.kruk to ptzy okazji popatrzylam na wszystko i nie ktore zwalily mnie z nog ale fakt ladne byly ale to z bialego zlota zadne inne mi sie nie podobaly ;)

My wtocilysmy przed chwila z raszowki Zu sie wybawula z psiakiem moze padnie szybko co watpie bo usnela mi i po 16 wstala ;p

OLCIA w.kruk jest chyba najdrozszy bo tyluletnia tradycja i wogole... pomijajac swarovskiego ;p tam to sam blysk mnie oslepial tak ze nawet nie pomyslalam zeby wchodzic...

Hej dziewczyny:)
Paulina-czekam na zdjęcie obrączek:) ake kasy dostaliscie:D
Byłam u znajomej na kawie u Dennis dostał dodatkowy prezent:) bluzkę i spodnie:) świetne:)

No dokladnie ale np ja przeszlam wszystkie sklepy yes, apart, kruk i z bizuteri dzieciecej tylko w kruku mi sie podobaly bo reszta taka o dupe rozbic ale nie zaluje ze wydalam tyle ale bizuterie ma sie na lata a zwlaszcza obraczki wiec cena chyba tutaj sie wchodzi w gre wazne zeby mlodej parze sie podobala ;p a A. Babcia zaszalala ;p

reklama
Wlasnie patrzylam na strone zeby skipiowac zdjecie i tam pisze ze one maja 6.5mm, czyli gosciu sie rypnal.. no ale w kazdym razie grubemi widac na palcu ;)

OLCIA a daj spokoj z ta kasa... ona nam jeszcze na slubie do koperty da ;/ bo to tak o zebysmy sobie cos kupili... ja rozumiem ze maja kase ale az tyle za zaproszenie? Dla mnie duzo za duzo :p wplacilismy pieniadze na konto i ich nie ruszamy, bedzie jak nam braknie pieniazkow na cos do slubu ;) a kolczyki jak kiedys Nika bedzie chciala to nie bede zalowac bo narazie ona nie ma uszu przebitych ;) a te dla Zu co kupilas sa przepiekne, idealne dla malej ksiezniczki ;)

Załączniki

• 1397755928551.jpg
    1397755928551.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 39
Do góry