reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Macie racje że gadżety jakie dostana dzieci sa ważniejsze niż cała uroczystość:) Ja na swoja komunię dostałam zegarek ,3 aparaty i rower:) Pieniędzy za duzo nie dostałam ale pamiętam że dałam je mamie żeby mi kupiła książki do 3 klasy:) Ehh wszystko się zmienia

co do dzieci spędzających czas przed komputerem to tragedia:/ Mojej siostry córa ma tableta(6lat) drugiej siostry córki tak samo(9 i 6lat) i non stop na nich wiszą, do tego maja jeszcze komputer i telewizor w pokoju, niby fajne gry mozna pościągać na tableta, edukacyjne no ale jak moja mama powiedziała że kupi naszemu synkowi tableta to sie nie zgodziłam, jak dla mnie jest za mały i nie wiem chyba dobrze zrobiłam:)

U nas dzisiaj w miarę ciepło ale najważniejsze że w końcu nie pada:) Ja z rana byłam w banku i niedługo idziemy na spacerek

reklama
Wedlug mnie najlepiej zapytac dziecko co chce, wkoncu to jego dzien, a co do pieniedzy to i tak rodzice beda nimi zarzadzac wiec..Jezeli chce laptop to czemu nie? o ile nie bedzie na nim wisial ciągle to nie widze przeszkody.

Moja ma 3 lata i pozwalam jej niekiedy zagrac na komputerze, oczywiscie max 20 minut.

Boże. znowu okropna pogoda, rano myslalam ze zamarzne.. a jutro musze okna umyc. masakra.

Skodzia dokladnie;-)
co do dzieci i kompow mam kolezanke ktora ma dziecko mies starsze od Bartka i u nich komp caly dzien wlaczony bo Iza lubi grac:szok:i jeszcze do mnie z tekstem ze Bartek tez tak powinien bo to przeciez gry dla mauchow wiec nic w tym zlego nie ma:sorry2:
masakra

Macie racje że gadżety jakie dostana dzieci sa ważniejsze niż cała uroczystość:) Ja na swoja komunię dostałam zegarek ,3 aparaty i rower:) Pieniędzy za duzo nie dostałam ale pamiętam że dałam je mamie żeby mi kupiła książki do 3 klasy:) Ehh wszystko się zmienia

co do dzieci spędzających czas przed komputerem to tragedia:/ Mojej siostry córa ma tableta(6lat) drugiej siostry córki tak samo(9 i 6lat) i non stop na nich wiszą, do tego maja jeszcze komputer i telewizor w pokoju, niby fajne gry mozna pościągać na tableta, edukacyjne no ale jak moja mama powiedziała że kupi naszemu synkowi tableta to sie nie zgodziłam, jak dla mnie jest za mały i nie wiem chyba dobrze zrobiłam:)

U nas dzisiaj w miarę ciepło ale najważniejsze że w końcu nie pada:) Ja z rana byłam w banku i niedługo idziemy na spacerek
bardzo dobrze zrobiłaś!

Wedlug mnie najlepiej zapytac dziecko co chce, wkoncu to jego dzien, a co do pieniedzy to i tak rodzice beda nimi zarzadzac wiec..Jezeli chce laptop to czemu nie? o ile nie bedzie na nim wisial ciągle to nie widze przeszkody.

Moja ma 3 lata i pozwalam jej niekiedy zagrac na komputerze, oczywiscie max 20 minut.

Boże. znowu okropna pogoda, rano myslalam ze zamarzne.. a jutro musze okna umyc. masakra.
niedługo prezenty na komunię będą droższe niż te od chrzestnych na wesele - moja chrześnica jak będzie chciała jakiś sprzęt to ja i tak kupię to, co uważam za słuszne, a nie laptopy i inne cudawianki, trudno się mówi, niech jej rodzice takie sprzęty kupują jak uważają to za niezbędne.

Hej.

Teraz jest przesadzone z prezentami dla dzieci..
Dzieci powinny latac po dworze, a nie wisieć przed kompem.. a pzniej czemu taka agresja w dzieciach.. Np. u mojego w rodzinie, chłopaki maja po 9-10 lat i maja gry na ps3 od 16 lat gdzie się zabijają i krew się leje, albo sa dziwki.. itp.. to chyba w GTA. I jeden z nich kiedyś podlatuje do Majki z jakims badylem i mowi: Pif, Pif, Pif, nie zżyjesz dziecko, lez i udawaj... Powiedzialam mu ze jeszcze raz tak zrobi to inaczej się z nim rozmowie.. Albo np. na ur dostal jeden z nich LEGO za 500zl bo on CHCE...
Paranoja..

Ja na komunie dostałam rower, kolczyki zlote, pieniądze, rolki i bombonierki, które były najlepsze :D a za pieniądze kupiłam sobie wymarzony zegarek, który akurat "był modny" i jakies ubrania, bo pamiętam jak mama mowila ze starczy mi na tyle spdni, tyle bluzek :D

Majce na kompie odpalam zawsze na chwile piosenki z youtuba, a ja w tum czasie mogę szybko zmyc naczynia, lub nastawić pranie.
Jak gadamy na sypie to ona wlazi zawsze i chce pstrykać bo jej się to podoba, ale nie ma i koniec.. Ma swoich zabawek tyle ze nie ma ich gdzie trzymać, a laptop to nie zabawka. Mama T zawsze jak mala się zlosci ze nie pozwalamy jej pstrykać to mowi: Ojj dajcie niech popatrzy sobie bo jej smutno.. hahha
Moja mama jej kiedyś pozwolila pstrykać ale jak jej wcisnela cos jednym ruchem ze obraz mieli do góry nogami to od tamtej pory już nie może :D

Mala dziś już lepiej. Troszke kaszle ale daje jej Lipomal.
Za to mnie i T lamie bardziej..
A o te inhalacje chodzilo mi o mala, i nie zrobiłabym jej nad miska, zbyt ryzykowne, a mi mama kiedyś robila nad miska bo miałam bardzo często problemy z zatokami.

Gotuje rosol.. może troszkę mnie postawi, bo czuje się pomemłana cała..

A w ogóle moja siostra zamowila malej na allegro Aniola Stróża ktorgo babka sama maluje i z tylu można dac wierszyk i dedykacje od kogo dla kogo z jakiej okazji. Piekny.
Wstawie później wam linka. Nawet na komunie zamiast papierkowej pamiątki takie cos i może dziecko nad biurkiem powiesić lub lozkiem.

temat komunijnych prezentów sie rozwinął. Powiem wam ze dla mnie na maksa glupio jest jak ktoś mnie pyta co dla Filipa na komunie kupić. A jak mowie ze nic bo nie po to zapraszam zeby on zarobił to patrzą na mnie jak na idiotke. No bo jak to?? nic nie dac. To odpowiadam ze czekolade z calymi orzechami bo takie F lubi. No i to mnie za dziwoląga uwazają.

rok temu Ł siostrzenica miala komunie. od nas dostala kase. Od chrzestnego laptopa, od chrzestnej tablet. Rower dostala wczesniej od rodziców bo : na komunie rower?? wiesniacki pomysl".to slowa Ł siostry byly.

Dla mnie porazka.

I to nie wina dzieci ze są rozpuszczone, wredne, wymyslają co chcą dostac. Sam z siebie dzieciak niewie, ze na komunie mozna zarobić kupe kasy, ze mozna dostac super prezent. Jak rodzic nie uswiadomi to skąd??

My dodatkowo " mamy" komunie u Ł bratanicy. Ale oni jakos milczą. Nikt nic niewie, czy zapraszają calą rodzine, czy nie. Ale specjalnie nie pragne by mnie tam zapraszali bo tam jest problem taki Kechu jak u ciebie. Kasy nie dam bo rodzice przebimbają. Fajki w koncu drogie są, nie?? a czasami chce sie Malboro zapalic. a gadżety sa dla rodziców, nie dla dzieci.

My z Ł chrzesniaków nie mamy. tzn ja w tym roku bede trzymac coreczke przyjaciolki. ale Nikola ma dopiero 4 m-ce, matka jej ma poglądy na temat obdarowywania dzieci drogimi prezentami takie jak moje..

Aaa i jeszcze. Moi chlopcy mają komputer. tzn laptop jest moj.. ale dzieci twierdzą ze jest ich. Tablety mamy. Nawet mają telefony. stare modele, ale jest gra snake i bounce i jest szał. Zachwyceni jak wiadrem coli.
Ale to nie znaczy ze siedza non stop przed monitorem i sie wymozdzają. czasami tydzien tablet llezy nie tkniety, bo nie pozwalam. Wiedzą ze 20 min. gry jest za super zachowanie i gry ja musze zaakceptowac. Bez mojego " mozesz" nie kliknie "play". bo potrafie ukarac na gry i bajki na caly tydzien.

Ostatnia edycja:
Witam.
Kochane przepraszam, że tak ni stąd ni zowąd wtryniam się na Wasze forum, ale chciałabym Was zaprosić na mojego bloga.
Wraz z przyjaciółkami stworzyłyśmy stronkę, na której prezentujemy nasze "dzieła". Większość z nich to obrazy, pamiątki ślubne czy komunijne, metryczki haftowane, jednak są i cudowne wózeczki ze wstążek, bukieciki i podusie.
Zapraszamy do obejrzenia i "ewentualnych" zamówień :)

ADRES BLOGA
BEB.cross-stitch

Tam również wszelki kontakt do nas.
basia3006@op.pl.
ZAPRASZAM!!

23may mój synek też ma 3 latka i od czasu do czasu daje mu pograć w gry oczywiście przeznaczone dla dzieci w tym wieku:) Ale rzadko kiedy woła, więcej bajek ogląda ale tez walczę z tym żeby nie siedział wiecznie przed telewizorem:)

My robiliśmy pisanki z jajek styropianowych, synek pobazgrał farbkami, posypał brokatem a na koniec stwierdził że wyszedł mu potwór hehe, ale chociąz przez godzine usiedział na miejscu:)

Hej ;)

Hehe to ja jestem ciekawa co za kilka lat beda dawac na komunie mercedesa? Paranoja dawac dziecku laptopa czy inne takie gadzety ze niby do nauki? Dziwne ze jak ja mialam lat 9 to nie byl mi poptrzebny internet do nauki ani di niczego innego wam raczej tez a teraz jest? Dziwne sa inne pamiatki ktore mozna dac dziecku na komunie.

A co do puszczania dziecka do komputera ja jestem na nie naeet jak ja czasem siadam Zuzia nawet nie spojrzy na niego ani nie dotknie nie bo nie ;) to nie zabawka a zawsze inaczej mozna dziecku czas zorganizowac roznego typu gry dla dzieci to tez wkreca

Zuzia juz spi od 18.30 ciekawe do ktorej pospi ale dzisiaj miala tylko jedna drzemke 2godzinna. Ja w koncu poprasowalam wszystko popralam posprzatalam ;) nie wiem jak wy ale mnie irytuja np na fb pytania typu czy prasujecie dziecku ciuchy? Od kiedy przestalyscie? Nie wyobrazam sobie nie wyprasowac dziecku czy sobie bluzki czy spodni i w wymietolonej jak psu z gardla.

Haha wylecialam z tematrm jak filip z konopii ;D

Jak ten czas leci jeszcze dwa dni i moj cukierasek skonczy rok szok szok szok

Hej.

Co do komunii, ja jak sie mnie pytali co chce to mowilam ze pieniazka. Uzbieralam ponad 3tys, gosci mialam chyba 27 osob, wiec troche uzbieralam. Rodzice mi nic nie wzieli, kupili mi za to komputer, za kktory w tamtych czasach dalam dokladnie 3150zl, pamietam do dzis. I nie wiem ktora z was pisala ze dziecku pieniadze na nic bo to i tak dla rodzicow, to nie prawda. I tak twierde jak Asik ze komputer to przydatna rzecz zwlaszcza do nauki. Wiele z niego korzystalam. Wiec mysle ze Oliwi sie przyda ;) tylko zeby nie siedziala przy nim pol dnia

OLCIu ja juz dawno nie prasuje ubran. Jedynie sukienki i rzeczy ktore sie mna. Jesli sie dobrze strzepie i rozwiesi pranie a potem pouklada to prasowanie wcale potrzebne nie jest.

reklama
Paulina no to moze ja jakas inna jesten bo tez strzepuje i raczej dobrze wieszam ciuchy bo nie wiem jak mozna zle powiesic ale juz mam to do siebie ze tak czy siak musze wyprasowac bo schludnie sie wyglada ale posciele reczniki tez prasuje heh

Nie wiem czemu na wieczor mam przewaznie dobry humor a za dnia jakies dolki lapie nic mi sie nie chce. Wczoraj ogladalam film na polsacie i sie poryczalam.

Do góry