reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej z ranca u nas pieknie a tyle spraw do zalatwienia ;p

Happy ja sobie w ogole jak na ta chwile takiego zachowania nie wy obrazam bo jest jeszcze za mala na nie ale gdyby owe zachowan iure mialo miejace nie ustapilabym ZuI. Ale jak ktorys z rod zu cow uatepuje to tylko dlatego zeby wstydu nie miec w sklepie bynajmniej ja tak mysle. Ale to nie dziecko nas ma wychowywac tylko my je. Ja zawsze mowilam ze nie pozwole sie wychowac tak jak moja siostra z bylym mezem pozwolili na to Jula mowila to i tamto i juz natychmiaat mieli to zrobic. Ma juz chce jechac do somu i w 5sekund byli ubrani dla mnieo jest chore. I tak jak np wczoraj byla dosc ladna pogoda ale powiedzialam dosc glosno ze nie potrafi sie zachowac i id zu emy z a kare do domhu to inne matki sie na mnie patrzyly jak na nienormalna yhh moje dziecko ja wyznaczam gran uc e ja wychowuje i mam zasasy pewne i nikomu nic do tego

Moje dzieck d rana tanczy a ja szukalam na necie fryzur bo chce sie aciac na krotko i patrze w liaterko jak to mniej wiecej wy gladac i czy mi to bd pasowac a Zu w czolko sie walnela i z ac zela basi e smiac za mnie ;D

reklama
Olcia-mój mały jak nie potrafi się zachować to zaraz na schodach go sadzam i siedzi tam az się uspokoi. Jak słyszę ze juz jest cisza to ide do niego i mu tłumacze ze nie może sie tak zachowywać, oczywiście zanim gi posadze tez tłumacze ale wtedy jest zły i nic do niego nie dociera

Z moim synkiem jest podobnie:) dopiero jak się uspokoi to zaczynamy rozmowę bo tak to ciężko do niego dotrzeć ale staram sie w jednym zdaniu sprecyzować o co mi chodzi:) Z dzieckiem trzeba rozmawiać krótko i na temat:) Kary też są i wcale nie uważam że zle robię, wolę teraz pokazac mu że za złe zachowanie jest kara, np brak bajek do wieczora czy siedzenie w pokoju az się uspokoi niz pozniej żeby miał wejść mi na głowę tak jak córa mojej siostrze;/;/ Ostatnio mięliśmy problem z bajkami, jak przyszła pora że trzeba było wyłączyć to był ryk niesamowity, tłumaczyłam za każdym razem i teraz jak włączam synkowi bajki to sam mówi że jak mama powie koniec to wyłączamy i że nie wolno wymuszać płaczem:)

U nas cieplutko, powiesiłam pranie na dworze, zjemy obiad i idziemy na spacerek , trzeba kożystac z pogody, tymbardziej że ostatnio jest w kratkę;/

czesc wam :)
jej jak ja sie dzis paskudnie czuje. Gardlo boli. Glowa i oko tez a tu tyle do zrobienia. Trzecie pranie sie robi bo przed przeprowadzka chce wszystko sobie poprac zeby odswiezyc. Do tego zaczelam pakowac rzeczy i oczywiscie totalny chaos sie zrobil. Eh...nie lubie tego :(

A co do wchodzenia sobie na glowe to nie ma opcji...widze co rodzice Z. zrobili z jego starszym bratem. Ma prawie 30 lat, nadal z nimi mieszka,jest na ich utrzymaniu a do tego okrada ich i oszukuje. Nie wyobrazam sobie zebym mogla dopuscic do takich sytuacji i jeszcze je tolerowac. Sa pewne zasady ktorych sie nie nagina i tyle. :)

Kechu- zdrowka ;)
Happy- noo i się doczekalas;) a smoka już tez rzucil czy jeszcze ciąga?

Moje dziecko dziś sprawdzalo chyba moja cierpliwość?:confused:
Darla się jakies 20 minut i to az pisk taki ze teraz glowa mnie boli, nawet nie wiem o co jej chodzilo... Kolejne 20 minut smiala się i poplakiwala.. nie dala się polozyc do spania.. a teraz na szczęście spi...
A ja mam glowe jak balon:baffled:
Z nerwow az skarpetki posciagal i probowala się rozebrać :D hehe ale ja nie ugieta dziś, nie reagowałam na ten jej pisk.. Wredota jedna.

Ja już zupke zjadłam, dziś ogorkowa robiłam, teraz pije kawe i zaraz Olafa musze nakarmić.
Za niecaly miesiąc do Polski.. tak ten czas leci...
W sumie nie będzie czasu odpocząć, procz roczku bo załatwiania ze slubem od groma. Tesciowa już zapowiedziała ze z nami będzie wszędzie jezdzila, nawet do księdza i kupować garniutur.. Będzie goraco :tak::-D:-D
Aaa i po lotnisku jak mój tato nas odbierze to mamy od razu jechać do niej bo ona będzie czekala ze śniadankiem.. A co tam moja rodzina.. po co mam się z nimi witac, wazna tesciowa jest :-)
Po slubie będzie kazala mowic do siebie MAMO bo już mi to zapowiedziała, ale nie dam rady tak do niej mowic..

Magda-smoczka to zależy raz tak a raz nie:/ w dzień nie nosi w ogóle a do spania czasami tak ale zazwyczaj przez sen wypluje i di rana już sie nie dopomina

Ja też po obiedzie (spaghetti) mały śpi jak wstanie i zje to idziemy do sąsiadki na kawę:)
Ty to z teściową masz niezłe przeboje:D

Hejka

U nas dzis tez ładnie, ale Hania chora, wczoraj o 21 opieke nocna zaliczylismy bo strasznie stękala ze ucho ja boli, no i antybiotyk poszedl w ruch... do konca tyg w domu i zero wychodzenia :baffled: dobrze ze ona duza to nie jest taka marudna :p
Zmeczona jestem dzis sporo zalatwialam, do tego pierogi ruskie juz zaplanowane mialam a zero weny.... ale sie obiecalo dzieciom i musialam zrobic.... -_- dzis padne jak mucha chyba :confused:

reklama
MAGDA moj tesc juz dawno kazal mowic do siebie tato... powiedzialam mu ze chyba niepowazny jest i tate to ja mam jednego. Tesciowa sie nie dopomina bo ona nie z tych, mowie do niej albo Pani Halinko albo babcia no bo Nikola :p ale nigdy im nie powiem tato ani mamo..
LIZA zdrowka dla cory, dobrze ze pojechaliscie. Ojj zjadlabym pierogi :)

Do góry