reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiek chodzi mi o to ze jak obraczka sklada sie z dwoch zlot, zoltego i bialego to czy ta zolc przechodzi na biale. Dr google roznie mowi :p zapytam jeszcze u jubilera.
MAGDA my tez teraz w kwietniu bedziemy kupowac. W aparcie czas oczekiwania od 2 tygodni do miesiaca. Wiec jak zamowimy to moze zdarza zrobic i odbiore jak przylece w maju. A gdzie kupujecie? U zwyklego jubilera czyli apart, yes, w.kruk...? Bo ja chyba na aparta sie skusze. Zareczynowke mam od zwyklego jubilera i mi sie jajko zrobilo, a z pierscionkiem i srebrna obraczka z apartu nic sie nie dzieje. Wiec wole troche dolozyc i miec pozadne

reklama
paulina ja zaręczynowy mam z apartu i nic się z nim nie dzieje:) Od czasu do czasu czyszczę szmatką do biżuterii:) Kolczyki co D. kupił mi na 18 też z apartu, rzadko kiedy je zakładam i tez wyglądają jak nowe:)

Paulina- ceny obraczek z Apartu powalaja mnie... jak dla mnie 5tys za obraczki to duzo.. Bedziemy mieli od zwyklego jubilera. Mam stamtad zareczynowy I nic sie z nim nie dzieje;) Aaa co do Apartu sa tez tansze te obraczki bo sprawdzalam na necie, ale wygladaja jak nakladka od srubki :D wiem ze dziwne skojarzenia mam ale to mi przypominaja :)

MAGDA nie wszystkie. Ja tak do 3tys chce i sa tam takie, jedne co wypatrzylam maja bodajze 4.5mm wiec nie takie waskie. W kruk jest najdrozszy.
MADZIALENA ja mam pierscionek zloty, obraczke srebrna, bransoletke i kolczyki z apartu i tez jak nowki. A. zareczynowke kupil u jubilera bo jego siostra wychwala ze taki wspanialy, a co sie potem okazalo ze to znajoma byla a szwagierka zadnej bizu od nie miala. Takie cos zrobilo mi sie z zareczynowki ze az jej nosic nie moge bo palez sinieje w miejscu noszenia. Musze oddac do zlotnika zeby cos z tym zrobil. I wlasnie dlatego na obraczce nie bede oszczedzac ;) a no i jubiler powiedzial mojemu A. ze zareczynowka to rozmiar 15, okazalo sie ze minimum 16 albo nawet 17 dlatego nosze na srodkowym palcu.

Załączniki

• 1395404111872.jpg
    1395404111872.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 38
Paulina- a podeslij mniej wiecej jakie wypatrzylas;) powiem ci ze moja mama jak nosi pierscionki to jej sie na palcu zmienia tez ksztalt pierscionka tyle ze bardzien do jednego boku plasko. ;)

Paulina różnie bywa ja słyszałam od kilku znajomych nie zbyt pochlebne opinie na temat apartu że coś się tam działo ze nawet pękła obrączka czy cos...Różnie bywa... Ja mam od naszego jubilera ma kilka salonów w rejonie i nic mi się nie dzieje nigdzie kańciasta sie nie zrobiła

Moim zdaniem te kanciastosci to tez chyba zaleza od palca.. no bo tak jak wam pisze moja mama ma pierscionek I zawsze jej sie tak on jakby uklada do placa I jest z jednej strony kanciasty wlasnie.. Takze nie wiem...
I roznie to jest bo to e taka marka znana nie zawsze znaczy ze sa swietne.. ;)

MAGDA wysle ci jak bede na lapku :) obraczkkcdwukolorowe mi sie podobaja baaaaardzo. A no i to tez nie od palca bo na palcu obok nosilam apart i nic ;)

Witajcie,
musze sie pochwalic, od wrzesnia bede miec w domu przedszkolaka, Bartek dostal sie do przedszkola i to do tego na ktorym najbardziej nam zalezalo;-)teraz czekamy do maja na drzwi otwarte. U nas cieplutko ale strasznie wieje, bylismy na placu zabaw, teraz Bartek spi
Paulina ja mam pierscionek od zwyklego jubilera kazdy w naszym miescie poleca i juz ponad 3 lata jest ok takze chyba to nie regula. O aparcie tak jak Kasiek slyszalam rozne opinie. O obraczkach sie nie wypowiem bo takowej jeszcze nie posiadam:-D

reklama
Hej :-) ja pisze z tel wiec moge cos pominac.

Hej Ewi :-*

Dziewczyny dzieki za wsparcie, po 16 maz wpadnie po moje wyniki i zobaczymy co dalej, dam znac ;-)

Co do gumek to dla mnie to tez "najczystsze" rozwiazanie :-D

Co do zlota my przetapialismy swoje i robilismy u zwyklego jubilera, szkoda by mi bylo kasy na aparty i inne, generalnie placi sie za marke, w koncu jakie drogie sa metraze w Centrach Handlowych, o tyle ze maja wiekszy wybor ;-)

Anula super wiesci!!!

Do góry