reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A ja jestem na etapie palaszowania frytek z kefirem :-)
Ala usnela wiec LUZIK :happy2:

Oliwka ale z Ciebie obrotna purchawka :-):-p:-D

Galareciu a moze zaopatrzcie sie w nawilzacz powietrza :sorry2: ;-)

Ewi duzo zdrowka zycze ;-)

reklama
Oliwka To, widzę, że Bartuś tak jak moja Justynka czeka z ząbkami aż bedzie większy. Justynce dopiero w 6 miesiącu zaczęły się pokazywać ząbki. A ja dzisiaj nie muszę tobić obiadku... S pojechał do neurologa a wróci dopiero wieczorem.

Dzisiaj szczepionka na szczęście była lżejsza niż ostatnim razem.
Mareczek waży 7.300 a mierzy 65cm. A justynka nawet zważyć się nie dała.

Mika Twoja mama chyba tę depresję ma tak jak piszesz...

Moja mama jak została babcią miała 45 lat, jak ktoś do niej mówił że zostanie babcią, to się denerwowała i obrażała. Najlepsze jest to, że mama ma tyle samo lat co starsza siostra S.

Posmarowałam małemu dziąsełka żelem takim specjalnym jak ząbki wychodzą i poczułam mały kiełek chyba górnej 3.

oliwka_11 24.10 idziemy z Adasiem ważyć się i mierzyć więc wtedy napiszę.. A wczoraj byliśmy na USG bioderek i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
A z mężem dobrze już. Nawet teraz jak karmię małego butlą to czasami jak budzę go nad ranem żeby przewinął a ja zrobię mleko to przewija. I wogóle jest taki czuły..

polna_N też o tym myślałam ale niestety nawilżacz to spory wydatek,a mój mąż nie zarabia duż, a jeszcze pewnie teraz maly zostanie już na butli więc jeszcze więcej kasy będzie ubywać.. Planujemy usunąć z pokoju jeden grzejnik (bo mamy dwa- jeden ma 5 żeberek a drugi coś koło 20.. Więc za bardzo mi grzeje w pokoju, a mam malutki pokoik niecałe 3m na niecałe 4m..

Asiowo mój Adaś to jak się obudził teraz to jeszcze dugą kupę chciał zrobić, ale nie udało się i teraz udało mi się go ululać i śpi.. I wiesz, on od prawie początku dostaje herbatkę lub wodę, więc pewnie też to się ma że nie chce cyca, choć na początku ładnie ssał cyca. Ale dziwi mnie najbardziej to że nawet jak mu daję w butli swoje mleko to nie chce pić..

Ostatnia edycja:
Galareciu a nie prosciej zakrecic kurek zeby jeden grzejnik wogole nie grzal ?

Ewi ztego co sie orientuje to chyba Mareczek wazy mniej niz Paulinka Asiowej bo ona to ma chyba 8 kg a przeciez jest mlodsza :-):tak:
qrcze na forum widac kolosalne roznice miedzy dziecmi :rofl2::happy2:

Ja uciekam bo juz patrzec na monitor nie moge :no::-D
do jutra Mamusie ;-):tak:

polna_N no właśnie przy tym małym nie ma niczego takiego.. A tego dużego nie zakręce. No więc trzeba usunąć ten mały.. Albo czym prędzej wypprowadzić się do rodziców mojego męża..

Ewi ztego co sie orientuje to chyba Mareczek wazy mniej niz Paulinka Asiowej bo ona to ma chyba 8 kg a przeciez jest mlodsza :-):tak:
qrcze na forum widac kolosalne roznice miedzy dziecmi :rofl2::happy2:
No bo to ja wychodowałam takiego kloca:-p i to na samym cycu:zawstydzona/y: he he... :-D Mareczek normalnie wazy!:-)

U nas wystają górne 1, takie kiełki:-p zobaczymy jak szybko jej to wylezie:-p
Nie uwierzycie... mała ciagle spi od 11:10!!!!!!:-D Chyba wie, ze mamusia ma dzis urodzinki i trzeba dac jej odpoczac!:-D

reklama
Galareciu! Wietrzcie czesto pokój gdzie mały spi... to naprawde pomaga:tak: a jak jest zimniejsze powietrze dzieci lepiej oddychaja i przez to lepiej spia:tak: Odkad przyjełam ta zasade mała mi w nocy spi nawet 10 godzin!!! choc nie zawsze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry