reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo i Kasiu wszystkiego naj ;)
Dzwoniłam do Femki i jest w dwu paku,a nie ma jej na forum bo K. ma wolne i nie daje jej wejść na kompa już widzę jak się tak pukają:-D

reklama
witam....
w koncu moge tutaj zajrzec....

wszystkiego naj, naj.... dla naszych solenizantek:rofl::rofl::rofl:

wczoraj bylam na zakupach, kupilam wszystko dla siebie tylko szlafrok mi zostal.... mam taki problem zeby dostac na mnie bo taki kurdupel jestem, nawet s mi jest za duzy:-)
bylismy w naszym mieszkanku i polozylismy wykladzine w pokoju...w koncu:-)
musialam wymyc podlogi i okna ale oszczedzalam sie jak tylko szlo:-)

asiowo Dziś jest dzień, w którym smutki idą w cień, a marzenia się spełniają i otuchy dodają. Każdy składa Ci życzenia - szczęścia, zdrowia, powodzenia. A ja życzę Ci miłości i radości oraz życia bez przykrości. Żeby każdy dzień był taki, w którym słonko daje znaki, że blisko Ciebie jest ktoś, kto bardzo kochać Cię chce.

Oleńka a nie robią takich xs??Ty to się oszczędzaj jeszcze masz czas na porządki a jak urodzisz szybciej to co?

wlasnie nie moglam znalesc mniejszych, poprostu musze w dzieciencych chyba szukac:-)

narazie nie moge urodzic bo ne mam wszystkiego przygotowane, nie pozole Kacperkowi wyjsc:-)

Witam się w południe!!!
Byliśmy dzisiaj z dzieciaczkami na szczepionce. No na szczęście to ostatnia Justynki szczepionka była. Najleosze było to, że Justynka płakała za Mareczka, a Mareczek tylko [pojękiwał.
Jak wróciliśmy do domu to obydwa padły i śpią sobie teraz.

A mnie choroba wzięła. Mam strasznie zawalone gardło, jeśłi wykrztuszę coś to z krwią, a na dodatek migdałki mnie bolą.

No i najważniejszeAsiowo i Kasiu wszystkiego naj z okazji urodzin.

A ja zrobiłam przemeblowanie u małej w pokoju a co i wywaliłam jeden sorter bo tylko straszył a maskotki siedzą teraz na parapecie.O 14 idę do pracy na szkolenie bhp i odebrać klucz od szafki.

U mnie mały sobie śpi od 11. Zrobił mega kupkę no i poległ.. Próbowałam go karmić już dzisiaj cycem ale niestety płakał i się bardzo rzucał.. Póżniej jak ściągnęłam i mu dałam z butelki to trochę wypił ale już póżniej się też rzucał, więc dałam mu jeszcze sztuczne i wypił tylko 10ml i zasnął.. Jednak na sztucznym mu lepiej.. Jeszcze się dzisiaj trochę pomęcze z tym cycem.. Zobaczymy.. Ale chyba raczej zostaniemy już na sztucznym..
I wogóle to chyba mu wychodzi górna 3 albo 4.. Bo wystaje już jakiś biały kiełek.. Dziwne toche..
I wogóle okazało się że mały tak nie spał przez to że mamy strasznie duszno w pokoju.. Jak byliśmy wczoraj u rodziców męża to mały spał bardzo ładnie (parę pobudek w czasie snu ale po pobujaniu wóznkiem znowu zasypiał) a tam jest chłodno zawsze i wilgotne powietrze. A u nas suche powietrze i po ok 26st.. No ale dzisiaj już uchyliłam okno i jet 22,5st i mały śpi już ładnie. Co prawda przebudzenia są ale jak go pobujam to dalej śpi.. Jaka to ulga dla mnie..

Widzę że rozmawiacie na temat wieku waszym mam kiedy się dowiedziały że zostaną babciami.. Ja zaszłam w ciąże mając jeszcze 17lat. A moja mama miała 47lat. I jak jej powiedziałam o ciąży to myślała że ja żartuję.. A mama mojego męża ma teraz 44lata. A jak się dowiedziała to miała jeszcze 43lata.

Asiowo i Kasiu wszystkiego najlepszego!

ona_mika moja mama też ciągle mi dogryza teraz szczególnie o to że karmię butlą.. A tłumaczyłam jej że po co ja i Adaś mamy się męczyć jeżeli można tego uniknąć.. Ale nie łąm się. Mnie to tylko pociesza myśl że jak się wyprowadzimy do rodziców mojego męża to będzie o wiele lepiej bo nikt się nie będzie wtrącał i jeszcze nam pomogą w opiece nad Adasiem.

oliwka_11 gratuluję awansu i słodkich dzieciaczków.

mikus_a a tobie wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.. A u mnie 13.10 minął miesiąc..

Ostatnia edycja:
Galarecia to ty najmłodsza stażem wśród nas jesteś hehehe.
Moja mała zrobiła sobie protest i nie śpi a powinna już od 11 i za 30 minut wstawać.Znając ją to zaśnie jak będziemy jechać wózkiem na spacer.A tak odnośnie powyższego tematu ile lat miały nasze mamy to moja miała 51 jak się dowiedziała,że jestem w ciąży i od razu zrobiła z tego koniec świata no bo jak to przecież mam studia, nie mieliśmy wtedy jeszcze ślubu no i oczywiście jak można mieszkać tak pod jednym dachem z nieśubnym dzieckiem a i że na pewno będą problemy ze chrztem małej bo niby,że jak się nie ma ślubu to nie można ale jak się już urodziła mała to przeszło jej na całe szczęście a teraz to wariuje na jej punkcie.Dzwoni dwa razy do domu żeby z nią pogadać.

J a już obiadek zrobiłam ,jest sosik z grzybków,surówka z pekińskiej i ziemniaki obrane!!!i zamarynowałam grzybki 7 słoiczków ...dzieciaki właśnie się przebudzają!!! zrobiłam młodemy kisielek z jabłuszek i się teraz studzi!!!jeszcze muszę w pokoju ogarnąć i na dziś już mam z głowy ..tylko jeszce ugotuje rosołek dla dzieciaczków!!!!

GALARECIA dziękuje !!!!a mały płacze przy cycu bo z butli mu lżej się mlesio pije i już zapewne się przyzwyczaił!!!!A w domu to rzeciwiście masz za ciepło!!!!tak 21 -22 stopni jest w sam raz!!!A jak Adaś na wadze przybywa i jaki jest długi????A ząbek może rzeczywiście już wychodzi ...mój niestety nie ma ani jednego ! a jak tam relacje ż męzem????ucałuj bąbla ode mnie!!!

reklama
Dziekuje za zyczonka:tak:
ja chwile odpoczełam, bo mała ładnie spi..., tylko czasem wozkiem trzeba pojezdzic:-pDzis nic nie pisze pracy... w urodziny robie sobie wolne!
Zaraz pojde obiadek wstawic... dzis udko z kurczaka z frytkami:-p Najszybciej sie robi, bo tylko wrzuce do piekarnika i spokój:tak: ja zawsze ide na łatwizne!

Galarecia... moja to w ogole butli nie chce:zawstydzona/y: jak ostatnio chciałam jej dac herbatke to nie wiedziała chyba jak to działa... i dostaje herbatke na łyzeczce... chyba odrazu dostanie kubek niekapek zamiast flachy jak jej nie chce:-p

Te mega kupki łacza nasze dzieciaczki:-p dzis walneła taka, ze z kazdej strony wypłyneła:-p niech juz sie koncza te pampersy, bo musze kupic nastepny rozmiar:-)

A z tym spaniem to na pewno za ciepło miał... 20 st. to idealna temperatura, i jeszcze nejlepiej jest wywietrzyc pokój przed spaniem:tak:

Do góry