reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ataraksja super że z dzieciątkiem wszystko w porządku:) Oby tak dalej:)
paulina powiem Ci szczerze że też przeraża mnie to co dzieje się na Ukrainie;/ jak oglądam wiadomości to ciarki mnie przechodzą;/
kechu oby synek Ci się nie rozchorował;/
renata moja siostra pewnie też nie rozpaczałaby jakby urodziła trzecią córę, gorzej ze szwagrem hehe:-) jak siostra była w ciąży to tak się chwalił że wie jak się syna robi a tu córa, pozniej druga hehe:-)
happymum ale dzisiaj pojadłaś:-) ja po takiej wyżerce wyglądałabym jak balon:-) :-)

Co do dolegliwości ciążowych to na szczęście żadnych poważniejszych nie miałam:) W trzecim trymestrze tylko męczyły mnie trochę zgagi, po za tym dobrze wspominam ten okres:) Za to podczas porodu miałam okropne bóle krzyżowe, w sumie zaczęly się 5 godzin przed i aż się dziwię że to wytrzymałam:)

reklama
Madzialena-teraz popcorn podjadam i zapijam sokiem pomaranczowym:)
Co do boli krzyżowych miałam okropne przez cały poród, nawet przy partych czułam te bóle krzyżowe:/

happymum gdyby nie bóle krzyżowe to mój poród byłby lekki :p Ale jak położyli mi synka to wszystko poszło w niepamięć:) Ale mój D. mówił że na korytarzu było słychać jak się darłam hehe:-)

Mój S. Mówi ze mało krzyczałam, , mój poród był ciezki, , kleszczowy ponad 13/h z czego 8/h skurczy partych... i wszystko bez znieczulenia...nie pamiętam jak małego mi położyli:( bylam strasznie wykonczona i zasnelam...byłam wtrdy okropnie zła na siebie

To naprawdę miałaś bardzo cięzki poród;/ Nie dziwię Ci się że zasnęłaś ze zmęczenia;/ Ja na odwrót po porodzie nie mogłam zasnąć, urodziłam o 2.30 w nocy a już po 6 przynieśli mi synka:)

Happy to sie biedna nameczylas :( Ale zobacz jakiego masz synka cudownego :) Ja sie balam takiego porodu wiec od razu mialam nadzieje na epidural, balam sie ze bedzie to trwac z dwadziescie godzin czy wiecej, i ze zemdleje z wycienczenia. Moze i niejeden mi powie ze poszlam na latwizne, ale co krzyzowymi sie nameczylam to moje, jak i na sam porod w sobie mialam czucie, wiec nic mi nie umknelo ;) Tyle ze odpoczelam sobie po drodze... Powiem szczerze ze przy nastepnym zrobilabym dokladnie to samo.

Ja malego miałam przy łóżku cały czas:) urodziłam o5:23 rano ok.7 rano było po wszystkim(rodzenie lozyska szycie i badania) i poszłam spać a o 9 rano już wstalam
Rrpetka- ciezko było ale szczerze mówiąc przezylabym i drugi raz zeby miec kolejne maleństwo. Ja z góry wiedziałam ze zniezulenia nie moge wziąść, zewnatrzopiniwego bo kam problemy z kregoalupem a epidural ma podobno śladowe ilości penicyliny a S. Jest na nia uczulony i było za duże prawdopodobieństwo ze mały będzie tez miał alergie. A od gazu mi wymiotowac sie chciało

Ostatnia edycja:
Ja też byłam zszywana ale nic nawet nie czułam:) W tym czasie zabrali synka na badania i D. był przy wszystkim, to on pierwszy go kąpał :p
Zmykam spać, dobrej nocki ;)

reklama
Happy mialam to samo z gazem, a ciagle mi kazala polozna probowac... Tzn nie ta sama, bo polozne zmienily mi sie trzy czy cztery razy. Ale wszystkie byly w porzadku ;) Dostalam tez ten zastrzyk w udo ale dalo mi to tyle co nic, w ogole nie poczulam roznicy. Chodzilas do szkoly rodzenia?

Do góry