reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Happy ja to samo a potem moje polozna do ktorej chodzilam na kontrole mnie opieprzala ze nie szlam, bo "byloby mi lepiej". Ale na masaze teraz chodze z malym, faktycznie bajer, dopiero nozki sie nauczylam masowac ale naprawde dziala. I jak ladnie spi pozniej :)

Ja też chodziłam z małym:) a tam ta szkoła rodzenia to bzdura jak dziecko ci sie źle obróci to zadna szkoła nie pomoże tylko kleszcze albo cesarka! Teraz chodzimy na play &stay a od maja mały prawdopodobnie do przedszkola:D

Tez mi mowily znajome ze bzdura, to nawet nie probowalam sie tam wybierac. Zreszta ja ledwo do pracy chodzilam, do sklepu mi bylo ciezko isc ;) a co dopiero laac na szkolki. Ale teraz z malym mam duzo czasu i energii w sumie tez, to poki mam wolne moge sobie chodzic na takie bajery :) A co to jest dokladnie stay&play jesli moge zapytac? To co od maja do pracy sie wybierasz? :) Zebys sie nie zdziwila ze ledwo prace znajdziesz a juz drugie dziecko bedzie w drodze ;D

Happy tez mialam dlugi i ciezki poród. Jak w ciąze z Oskarem zaszlam to do rozwiązania na mysl o powtorce serce mi szalało. a w dzien porodu wiedizlam ze bedzie lajcik. bo kto inny da rade jak nie ja ??:D No i drugi to byl pikus. ale to tez spora zasluga ludzkiej poloznej. Fakt pokoloryzowalam troche :D ale czego sie nie zrobi zeby znowu nie liczyc partych skurczy 15 godzin.

booooze spac. co za nie ludzka godzina pobudki ;/
musze do miasta jechac. O zapisac do zerowki.

Ooo dzieqczyny ile naskropalyscie nie nadrobie teraz wszystkuego ;p
Luza slicznie wygladalas gratku xd
Ja kuedys sama lubilam grac ale w tekena hahah

Witam nowe mamusie ;p ja juz igarnieta ale wlascixiel ma dzisiaj przyjsc jeszcze kilka rzeczy zrobic blak karnisze zyrandol wyniesc lozko itp itd
A Zuzia ma jyz 4 zebolki i tfu tfu przesypia cala noc oby nie zapeszyc xd. W ogile wczoraj przed spaniem Zu poszlam do kuchni wracam a Zu nie na szukam szukam az zaczela sie chichrac patrze a ta malpka do kosza w wozku weszla i tak siedziala obserwowala ;D a taka ma radoche bo okna na ulice i qchodzi na lozka popatrzy co sie dzieje na ulicy pogada i schodzi z lozka i tak co chwile :D

Witam nowe mamusie Ola 21 lat mama 11msc corki ;p

Ostatnia edycja:
Hej..
Maja chyba wpadla w rytual.. Dzis 6-30;// masakraa nie dosc ze w nocy spi nie spokojnie to jeszcze tak szybko wstaje..;/

Teraz szaleje w zabawkach ;)

U nas dzis barszcz czerwony na obiad.
Zaraz ide sniadanie sobie zrobic;)
Juz bym wziela poodkurzala ale zaczekam jeszcze z godzinke :p

Rrpetka-nie do pracy nie idę bo mały do przedszkola tylko na 3h/dziennie. Stay&play to takie zabawy dla dziec(0-5lat) na dworze i w pomieszczeniu + przekąska i śpiewanie piosenek. Chodzilysmy też na Tolder Talk ti takie zajwcia z ćwiczeniami na mowę i nazywanuem przedmiotów zwierząt itp.
Renata-ja drugi raz tez wytrzymam tylko najpierw trzeba siw o bejbi postarać
Olcia-trzymam kciuki żeby wszystkie nocki były już przespane
Mały dziś pobudke zrobił :7:45... wcześnie ale nawet wyspana jestem, jeszcze leżę w łóżku a Dennisek bajkę ogląda

Magda mi sie wydaje ze Janko tez zaczal jakies rytualy- wstaje juz o 8:00, dotychczas spal do prawie 10... :p Ale ja tez zaczelam go klasc wczesniej, juz nie ma chodzenia spac o 23, tylko o 21... Wiec wszystko sie poprzestawialo :p Ale 6:30 szczerze wspolczuje, chyba zasnelabym na stojaco :D
Happy jesli znajde cos takiego u siebie i dam rade pogodzic to z praca to tez na pewno zaczne chodzic jak przyjdzie czas :D
Dzisiaj jedziemy do miasta, pogoda jest wyjatkowo ladna, to mozemy sobie zrobic spacer :p Moze w koncu pojde do kosmetyczki brwi wyrwac, bo wygladam jak facet :D Ale im wiecej ich jest tym bardziej bedzie bolalo wiec robie po gaciach, bo nienawidze tego :|

reklama
My dzis po 7 wstalismy bo Z. wrocil z nocki i wszystkich pobudzil. Eh...zamiast po cichu wejsc i pojsc spac to on krecil sie przez pol godziny po domu i halasowal. I tylko cisnienie mi podniosl od samego rana.

Mlody wlasnie zjadl i kolej na mnie tylko ze nie ma pradu i pokrzyzowali moje plany bo mialam ochote na tosty a bez pradu nie zrobie i dupa.

I jakie plany macie na dzis dziewczyny?:)

Do góry