reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Agata chociaz minelo juz 1,5 roku to pamietam te uroki trzeciego trymestru. Szczegolnie ze ja przezywalam go w lato i upaly. Nie moglam spac, kregoslup mi pekal, stopy mialam jak bym sie w slonia przeobrazala a zgaga mnie wykaczala :) ale mimo wszystko dobrze wspominam ciaze i sam porod tez :)

reklama
Hej z tym spaniem to u mnie jakieś fatum jak nie wstawałam w nocy pare razy za potrzebą to pić mi się chciało jak nie skurcze w łydkach co chwile to zgaga albo mała dawała popalić . Teraz ciężko mi zasnąć bo strasznie nogi mnie bolą i nie mogę sobie miejsca na łóżku znaleźć a w dzień to nie mam kiedy nawet bo jak już , mi się chcę spać to tylko drzemie i tak ciągle coś ;-);-)

Ja też całą ciążę super przechodziłam , jedynie zgaga mnie męczyla i pod koniec ból pleców:/ ale jak przestałam pracować(36 tc) to ból pleców minął:)

U mnie Z. koniecznie chcial syna gdy sie dowiedzial ze w ciazy jestem bo twierdzil ze jak by to byla dziewczynka to musial by ja zamknac w domu gdy skonczy 12 lat bo za dobrze wie jacy sa faceci :p znowu ja chcialam dziewczynke ale mamy chlopca i nie zapuje. Z dziewczynka mam nadzieje uda sie za kilka lat :)

Sandra ja caly 1 trymestr praktycznie przespalam. Nawet na zajeciach na studiach zasypialam chociaz godzine wczesniej wstalam po calej nocy snu :)

Znowu zrobiłam chrusciki tym razem dodatkowo byly bezy:) zjadłam już chyba z 10:D dobrze ze jie tyje od takich przekąsek bo chyba wazylabym 100kg:)
Dennis zaraz kąpiel, , smarowanie , bajka u spać...jak ci wieczór :) a ja kolacja i do łóżka dziś cgyba poczytam bo pomysły na filmy sue skończyły :)

KECHU moj stwierdzil ze najlepiej by bylo gdyby N. byla lesbijka :banghead:

Wiecie co... Zaczynam obawiac sie tej wojny na Ukrainie :/ bo ona juz tam wsumie jest... Boje sie ze wkoncu zaatakuja i Polske, bo przeciez nie daleko..

Edit
A no i co do plci... Juz mi obojetne byle zdrowe i nie blizniaki ;) bo i ja i A. mamy bardzo duze obciazenie genetyczne w strone blizniat.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
renata moja siostra ma z kolei dwie córki i chciałaby synka w końcu, ale mówi że boi się ryzykować:-) ma 33 lata :-)

No ja tez sie troche "boje". Nie ze strach przed 3 synem.. ale chcialabym poprostu miec corke, skoro juz mam dwoch synów. Chociaz jakby byl kiedyś 3 synek to nie szalałabym z rozpaczy :)

Paulina u nas tez jest spore ryzyko ze mogą pojawić sie blizniaki. ale wieksze mają nasze dzieci. Niby to jakos przeskakuje.. z dziadków. I ja i Ł mamy w rodzenstwie blizniaki.Ja w rodzonym , Ł w ciotecznym.
Pamietam jak na 1 usg z Oskarem zapytalam lekarza "ile?" on na mnie jak na dziwoląga patrzył.. bo to zabrzmialo jakbym pytala o grubosc koperty albo coś.. a ja tylko chcialam wiedziec ile dzieci u mnie widzi :D

Kciuk mi boli. narobilam chyba z 5 jajek. w planach są takze marchewki dla zajaczków :D

U mnie tez blizniaki możliwe i to Bardzo:/ ojciec moj ma blizniaki teraz mają 8 lat i ma tez kuzynow blizniaki parke (dorośli juz są) a od strony mamy dziadek moj ma 2 braci bliźniaków. W S. Ridunie raz sie zdążyło, jego mamy siostra w wieku 17 lat bliźniaki urodziła.
Za pierwszym razem nawet chciałam bliźniaki ale za drugim to niezbyt bym się cieszyła

Ostatnia edycja:
Paulina moj Z. ma zapedy na homofoba szczegolnie wzgledem gejow wiec bycie lesbijka odpada ale pewnie by zamknal w jakijs piwnicy ta nasza potencjalna corke :p

U mnie tez jest mozliwosc blizniakow ale na szczescie niezbyt duze bo moja prababcia miala dwa razy blizniaki :eek: i naszczescie od tego czasu u nikogo sie nie pojawily wiecej :) ale chyba by mnie w kaftan zapakowali po tygodniu z blizniakami ;)

reklama
A moj przyszly maz chyba zwariowal :D
Stwierdzil dzis ze Majcia ma juz ponad 10msc i jakby nie patrzec obok niej w lozeczku mogloby lezec jeszcze jedno bejbi:szok: stwierdzil tez ze chce jednak troje i skoro nie ma tak malej roznicy miedzy Maja a jej rodzenstwem to bedziemy miec taka roznice miedzy 2 a 3 :D hahaha
Poprawil mi humor :-D :tak:
Ja jak szlam na pierwsze Usg to w strachu bylam zeby nie blizniaki :-p u mojego w rodzinie jego dziadek z blizniaka i od tamtej pory nie bylo a ode mnie mojej mamy kuzynka tez z blizniaka i tez nikt od tamtej pory nie mial..
Jakbym miala dwoje naraz takich Majek to bialy kaftan i pokoj bez klamek by mnie czekal :D dzis gadala sobie z maskotka kotkiem i pokazywala na nosek i oczka i cos tsm po swojemu, ciekawe czy mowila ze tu ma oczko tak jak ja jej mowie ;)

Mala dzis miala drzemke az 10minut.. Pod wieczor juz mega nieznosna byla myslalam ze padnie a ona zasnela ok 21 dopiero..;/
Ale juz spia oboje i mamusia ma relaks ;)
Jutro wielki dzien dla Majki a najbardziej dla mnie.. Bo jutro ta wizyta u dentysty i mala idzie do sasiadow..
A wspollokatorzy zaproponowali ze moga sie nia zajac..:szok: szok mnie dopadl konkretny..

Ja ogladam wlasnie Surowych rodzicow.. Straszna ta mlodziez teraz jest ..

Do góry