reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Moja tez wstaje 6.30-7 ale juz sie przyzwyczailam do tego tyle czasu minelo ze nie da rady sie nie przyzwyczaic xd

Happt fajne takie cos dla maluchow u nas chyba czegos takiego nie ma

reklama
Olciaaa-jesli mieszkasz w UK to w każdym SURE START/CHILD CENTER napewno jest chic nie zawsze się tak nazywa:)
Rrpetka - ja jak pracowałam to nie miałam jak chodzić z małym na te zajęcia a pozatym opiekowała sue nim mija znajoma która miała córkę. Teraz maly gdyby nie te zajęcia nie miałby kontaktując z dziecmi a tak zawsze ma sie z kim pobawić
Ja jak Dennisek skończył 3 miesiące ustaliłam mu plan dnia no on chciał tylko spac a jejsc zapominal i tak mi położna doradzila. Chwała jej za to! Przez pierwszy miesiac było ciężko ale później maly spał 3 razy w dzien i śliczne jadl a di tego spał prawie całą noc:) no i tak jest do teraz :) oczywiście tetaz nie mamy planu dnia ale i tak dennis wstaje i spi o tych samych porach... nawet glidnieje w tych godzinach o ktorej są posiłki:)

Happy pozwalalam mu na poczatku spac i jesc jak chce. Teraz spimy wedlug planu za dnia i w nocy, nadal jednak jemy kiedy mamy ochote ;) Ale fakt faktem plan dnia to swietna metoda.

Hejka:)
happymum mi tez położna mówiła i czytałam w poradnikach że jak dziecko ma swój plan dnia to jest mniej nerwowe bo wie czego może się spodziewać:) Dlatego jak był malutki to codziennie wychodziliśmy na spacer o tych samych porach, kąpiel tez codziennie o tej samej porze, kolacja i lulu, i synek zasypiał bez problemu, z jedzeniem tez nigdy nie mięliśmy problemu:) Nawet teraz synek je o tych samych porach a jak widze że nie ma ochoty to zawsze daję mu jakiegoś owoca, ale 5 posiłków dziennie zawsze jest:)
olciaa oby więcej było przespanych nocy:-)

U nas niestety nie ma żadnych zajęć dla maluchów;( Ale kontakt z dziećmi ma duży, moja siostra ma 2 córki, brat 3 dzieci, często się odwiedzamy i dzieciaki się bawią:)

My wstaliśmy po 8:) Juz po sniadaniu, teraz sprzątanie i obiad czyli to co codziennie:-)
Miłego dnia:)

U nas plan dnia byl. Przy F bylo to konieczne, a potem juz z przyzwyczajenia. sam sie ten plan ustalił. wszystko robilismy o tych samych porach i tak zostało. teraz im daje wiecej luzu.. bo dorastają :D

Jade niedlugo do szkoly po F, i zapisac Oskara do zerowki.Normalnie zapisywac nie muze. Od wrzesnia idzie do zerowki,ale zapiszą go do innej. By my nalezymy do innego okregu niz znajduje sie szkola do ktorej chodzi Filip. A ja chcem zeby koniecznie byla ta. Juz wiem jak z dyrektorem sie klucić, on wie jakich epitetów moze sie ode mnie spodziewac i ze ja nieobliczalna jestem i uparta. a w tej innej szkole bym musiala uczyc wszystkich wszystkiego od nowa :D

Hej
Młody dostał kataru w nocy, leci mu z nosa jak z kranu

Happy dzięki, Oliwcia ma się już b. dobrze. Fajnie, że Denniskowi przeszło już to zatrucie. A powiedz jest jakaś poprawa po tych kąpielach i balsamowaniu?

Renata 7 synów?:szok: ja to bym chyba po 3 zrezygnowała;-)

Atarakcja supcio, że wszystko ok

Kechu zdrówka

Paulina haha lesbijka:-D Przyznam, że też mnie przeraża to co się dzieje na Ukrainie

Dziewczyny wpadam z pytaniem moze któraś będzie umiała mi pomóc. Czy buty profilowane i profilaktyczne to to samo?
Niestety nie mam pojęcia czy to to samo

Asik - poprawa jest spora szczególnie na plecech i pupie na buzi jescze widać ale buzia jest najbardIej narażona ze względu na częste mycie i czynniki zewnętrzne:)
Ps. Oby synkowi nic sie nie rozwinęło i katar przeszedł

reklama
Ojj MADZIU biedna jestes z tym wstawaniem Majki :) moja spi na szczescie przynajmniej do 8. No ale fakt te nocne pobudki wykanczaja ;/ ostatnio tylko trzy wiec i tak sukces.
HAPPY a no zapomnialam ze wy nie dlugo o dzidziulka sie starac bedziecie :) fajne te zajecia u was. Jak zostaniemy w Szwecji to tez bede chodzila na podobne zajecia, a jesli wrocimy do Pl to do przedszkola mloda wysle rekreacyjnie zeby sie wyszalala z rowiesnikami.

No ja jutro po bielizne i buty slubne jade z druhenka :) wkoncu. A w poniedzialek pierwsza przymiarka.

Do góry