reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA jesli bierzesz slub konkordatowy to musisz spisac go w urzedzie. Zeby urzad wiedzial ze taki slub bedzie mial miejsce. Trzeba go spisac max 3 miesiace przed slubem bo po 3 msc traci waznosc i musicie go dostarczyc do swojego kosciola gdzie slub bedziecie brac. Nie mowil wam tego ksiadz przy rezerwowaniu daty?

reklama
happymum mój synek rok temu miał problemy ze skórą ale tylko na twarzy, smarowałam różnymi maściami od dermatologa, nawet dostał skierowanie na testy do alergologa ale nic nie wykazały, na czas tego wszystkiego lekarz kazała odstawić właśnie produkty mleczne i cytrusy pomogła dopiero maść Laticort od dermatologa, posmarowałam tylko dwa razy bo to była maść sterydowa. Od tej pory spokój i nie wiem od czego to było, Oby Twojemu synkowi szybko przeszło:) a jak nie to może warto zrobić testy

My już po spacerku, odpoczniemy troche i skoczymy do biedronki:) u nas cieplutko dzisiaj:)

madzialena- jak pisałam odstawianie nie pomogało,tez dostała maśc sterydową punmktową 2xdziennie przez 2 tyg. ta choroba jest dziedziczna podobno a moj S. ją miał jako dziecko a teraz ma łuszczyce:/ wyleczyć go nie wylecze ale lekarz mowił ze jak bede o to dbaćto nie bedzie tego widać:)
synek spi a ja mam chwile dla siebie bo S. w pracy:/

Liza najlepszego

Nadzia nie dzieki bo juz mnie ch... strzela

Paulinka nie licze tylko znam babcie i jak tak powiedziala to slowa dotrzymuje

OLCIA a wlasnie za ciebie trzymam kciuki :p no babcia A. mowila ze to jego ale tesc postanowil co innego z tym zrobic... ja ide tokiem myslenia "umiesz liczyc, licz na siebie..." :p

olcia-powidzenia:)
paulina-ja też wychodze z tego zało0żenia, ja moge liczyć tylko na S. a on na mnie ewentualnie jesli hodzi o pomoc z małym to jeszcze na babcie S. i to tyle ale dajemy sobie rade:)

Paulina- nas ksiądz spytal czy bierzemy ten konkordatowy, mówimy mu ze tak a on powiedział ok i zgloscie się w kwietniu:p Pytalam mamuske i trzeba to co ty mowilas:p tyle jedynie ze jesteśmy w PL koniec kwietnia a slub 2-go sierpnia wiec doslowie ze 4 dni będzie więcej niż rowne 3msc, ciekawe czy przejdzie, a w maju nie możemy być w PL bo początek to majówka wiec Polska ma wolne :D a w kwietniu lecimy dosłownie na 5dni. A od czerwca ja w Polsce ale sama, a mój będzie w PL dopiero na 4dni przed slubem ;) Kierowniczka Urzędu to znajoma mamy wiec może uda się jakos to zalatwic;)

Ja tez jestem zdania ze umiesz liczyc to licz na siebie. Tu niby mama T mowi ze dla niego będzie chata na wsi i ziemia a czasem cos gada ze to jego ale musi pamietac ze ma siostry.. wiec powiedziałam mu ze ja później nie potrzebuje żeby ktoś po sądach nas ciagal, bo IM SIE NALEZY.. a one sa takie ze to zrobia.. I wole mieszkac na wynajmie jak wrócimy niż z tesciowa.. bo ona już mowi ze dla nas 2 pokoje a dla niej jeden wystarczy.. po moim trupie.. zamieszkałabym w namiocie :D

U nas tak ladnie było, bylysmy ze 2godz na spacerze, weszłam do domu i deszcz.. Masakra ta pogoda glupia..

Moja wlasnie rzuca się na lalke, otwiera buzie jak krokodyl i chce ugryźć ja w glowe:D Boooze co za lobuz :D
Aaa Renata chyba pisala ze koty i psy liza jej okna tak? Noo to ci powiem ze zwierzat nie mamy ale Maja nadrabia:p mamy nisko okno, lozko przysunięte i ona wlazi na lozko i lize tez okno później rozciera..:D
Dzis wlasnie będziemy przemeblowanie robic, bo już 2 razy czort spadl z tego lóżka.. raz do kosza na pranie i jakiez było jej zdziwienie hahah:D
Ooo już zmienila front i się bawi tatusia grami od pleja:D hahah

olcia nie bylo by problemu gdyby to mieszkanie bylo wyzej ale na parterze to i ludzie beda zagladac i halas od aut wiec odpuscilismy. Poczekamy na cos lepszego :)

Co do spadku to teoretycznie moi rodzice maja dom i mieszkanie wiec cos mi skapnie ale ja ogolnie nie licze na to bo rodzice mlodzi i niech zyja jak najdluzej i wole liczyc na siebie i samemu sie jakos dorobic :)

Liza wszystkiego co najlepsze i duzo, duzo milosci :)

Happy duzo zdrowia dla dennisa :)

Byliśmy na spacerku i Dennisek jeździł na rowerku biegowym z dwoma kółkami trochę się nameczyl bo równowagę musiał utrzymać ale dzielnie dał radę teraz bajki ogląda a ja kawę pije i odpoczywam:)

Edit. Właśnie ściągnąłam sobie wersję mobilną BB ale nie mogę jej ogarnąć

Ostatnia edycja:
reklama
HAPPY no ja caly czas na tel siedze i idzie sie przyzwyczaic. Zadko na lapku zagladam.
MAGDA no nie wiem czy znajomosci pomoga bo by musiala ta date inna napisac :p no ale ja tam nie wiem dokladnie :) my wyjezdzamy z pl 26.04 wiec to i tak nic nie da bo ja 18 dopiero 8 lipca :/

Do góry