reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kechu hm szkoda ze nie wyszlo a czemu tak poza tym jesli mozna wiedziec ? No kazdy ma inne zdanie na ten temat ;)

Ide spac bo na siedzaco usypiam

reklama
KECHU dokladnie, mnie nawet nie stac na mala kawalerke dla siebie :p my mamy narazie konto w Nordei, ale odrazu mowie ze sie slabo oplaca bo bardzo maly procent. My to konto zalozylismy zaraz po narodzinach N. zeby bylo "na razie", mielismy nie dlugo sie przeniesc do innego banku ale tak czas leci i nie ma sie kiedy zebrac. A. co dostanie przelew to przesyla 50 czasami 100zl. Niby malo ale grosz do grosza..:) wiem ze ING bodajze ma dobry procent przyrostu.

olcia mieszkanie jako mieszkanie to fajne ale okna jednego z pokoi wychodzily na ruchliwa ulice wiec sobie odpuscilismy bo latem nawet okna nie bedzie mozna otworzyc.

paulina no wlasnie, nas tez nie stac na swoje i nawet nie mamy zbytnio opcji zeby po kims w spadku dostac wiec chociaz tak chce jakos pomoc w przyszlosci Nikosiowi. Kto wie moze i do czasu az sie ustatkuje inaczej nam sie bedzie powodzic i kupimy mu mieszkanie albo wlasnie takim kontem mu sie dolozymy :) hmm... to musze w koncu poanalizowac gdzie to najlepiej zalozyc takie konto :) bo juz mlody 1,5 roku ma a czas ucieka.

Kechu ja te mieszkanko tez mam na ulice ale nie tak bardzo ruchliwa ;p a co do okien to natomiast mija mama ma na podworko okna i na ulice to obydwa sa tak sami zakurzone/brudne ale na tyle dobrze ze od kad mama mi przynisola taki preparat uwielbiam myc okna nie ma smug i jakos szybko to idzie ;D wlasnie dzis mnie ti czeka a pogada ni w ojo ni w du... ;D
A co do konta to moze i macie racje ;p przekonalyscie mnie ciut ciut xd chociaz tak jak kechu napusala ze nie ma od kogo spadku no ja mam mieszkanie babci ale ti jeszcze triszke trzeba mama tez ma mieszkanie dziadek dom ... no ale po babci to pewbiak bo juz to powiedziala itp ale niech zyja jak najdlyzej a zwlaszcza mamja xd

Chociaz maetwie sie o nia chilernie bo w tantym roku miala sepse ale lekka i teraz miala badania rizne na serce itp(bo sie starsznie meczy wchodzi na 1pietro i nie ma juz sil a mlida jest bo ma 45 lat) i ma plyn jakis w sercu po tej sepsue. Ehh ale do rze ze nie wyszli ze ma raka jakiegos tak jak to lejarze twierdzuli bo reka lewa jej tez puchnie ale bedzue dobrze wierze w to

Dobra dziewczynki uciekam odezwe sie jak juz wszystko igarne na mieszkaniu milego dzionka

Witajcie,
Dzis ledwo zyje, Bartek jak zawsze zasnal o 22 ale wstal o 5.50:angry:wieczorem musimy isc na wieksze zakupy bo wczoraj Ł pozno wocil i juz nie chcialo mi sie isc, dzis pracuje do 16 wiec pojdziemy.
Z tymi kontami fajna sprawa ale nas na razie z jednej wyplaty nie stac bo mieszkanie wynajmujemy a i zycie kosztuje, zobaczymy jak bedzie za jakis czas, jesli Bartek dostanie sie do przedszkola ja pojde do pracy, tyle ze wtedy wynajmiemy wieksze mieszkanie, zobczymy jak bedzie;-)Teraz zjem cos i trzeba bedzie wyjsc na spacer, pogoda do kitu
Happy, moze faktycznie te pierogi Wam nie zaszkodzily ale jednak grzyby sa ciezkostawne dla dziecka, ja Bartkowi nie daje

heja piątkowo.

pogoda dupna ;/ niby cieplo, ale zero slonca i jakos tak przygnebiająco. ;/ chociaz lepsze to niz deszcz, albo wiatr. a snieg to juz wogole masakra.

przegląd szafy Oskara dziś robilam. Boziu jak on wyrosł. zanim znalazlam mu rano spodnie to myslalm ze coś mnie trafi. wieszkosc przed kostke. odlozylam wielką torbe ciuchów. Chwala mi ze po F nie oddawalam :D musze je teraz przyniesc i poprac.

w wolnych chwilach nadal tworze zwerzyne mą. Oskar stwierdził ze kurczaków ma być wiecej niz bylo bombek. oszalał chyba. chyba ze na sprzedaż.

po za tym do B-stoku dziś jade z F. O do mego taty puki jeszcze ten nie pracuje.

Happy zdrowia dla was. A co do egzemy te wysypki. nie zalecil lekarz np zebys odstawila malemu mleko i produkty mleczne, cytrusy? bo czasami ( a nawet czesciej ) bywa tak ze niby dziec uczulenia niema, bo po zjedzeniu plamy nie wyskakują, ale np jak sie w organizmie naodklada alergenu wtedy dopiero wysypuje.
U nas np O mleko pije. jak raz dziennie kubek wysiorbie i serek zje to jest ok, ale jak wiecej spozyje to po ok miesiącu wygląda jak mala parcha. policzki mu schną, w zgieciach łokci, kolan i zaczyna sie ciezsze oddychanie, kaszel.

A co do okien na ulice. jak mieszkalismy w ostatniej stancji to przy glownej ulicy malego miasteczka. sklep obok, ulica z bruku. okna moglam myc codziennie a i tak byly zakurzone, jak padalo to i w blocie bo kierowcy nie mieli zwyczaju wolno przez miejscowosc jezdzić. Teraz mieszkamy na wsi. Piach na podworku, zawieje to to samo co w "miescie " bylo.a drzwi balkonowe to katastrofa. psy, koty maja pier.olca na punkcie lizania szyby.

OLCIA nie licz tak kto ile ma i ile mozessz dostac bo mozesz sie grubo przeliczyc :) moja babcia ma mieszkanie, pradziadek tez ma mieszkanie i hektary pol, moja rodzice dom.... Ja sie juz przeliczylam ;)) dziadkowie mojego A. zawsze mowili ze dzialka 50 arowa ma byc jego a co z tego wyszlo? Tesciu wystawil dzialke na sprzedaz ;) a my prawdopodobnie nic z tego nie dostaniemy. Tyle ze moj to jest kochany synus jak tesc czegos potrzebuje. A siostra jest wychwalana pod niebiosa i juz ma przepisany do rodzinny, jakies 200m2.

Dzisiaj dzien Lizy!! ;))

Hejka:-)Widzę że tamat konta dla dziecka dalej rozwinięty:-) Ja uważam że to super sprawa i w najblizszej przyszłości też zamierzamy założyć takie konto synkowi:) Juz jak byłam w ciąży to o tym rozmawialiśmy ale wyszło jak wyszło, nie mamy na razie tyle funduszy żeby miesięczne cos odłożyć :p

Dostałam wczoraj pismo z Urzędu miasta bo składałam wniosek o mieszkanie ale nie udało się:( U nas wypada po 7,43m2 na osobę a jakby wypadało 5m2 to dostałabym mieszkanie;/ czyli wychodzi na to że jest wystarczająco duzo miejsca dla nas wszystkich hehe, no ale dobrze że chociaż spróbowałam, a wniosek składałam w lipcu... długo rozpatrywali, trochę szkoda bo mielibyśmy niski czynsz jakies 150zł:) No trudno:)

Ja okna też mam na samiuską ruchliwą ulicę :p Ale mieszkamy na samej górze więc nie jest zle:)

Za chwilę zabieram się za sprzątanie, pozniej może skoczymy do babci z siostrą i dzieciakami ale jeszcze się zobaczy:) Mały dostał od cioci drewniane puzzle nauka literek i od samego rana układa :p

Liza
Wszystkiego Dobrego na Nowej Drodze Życia:-):-)

Hej Babeczki;)

U nas wszystko po staremu.

Liza- wszystkiego najlepszego;)))) duuuzo szczescia i milosci;)))
Happy- moze faktycznie to grzyby mu zaszkodzily. W Pl sklepach tutaj roznie sa przechowywane takie rzeczy a zeby przyoszczedzic na pradzie wlasciciele wylaczaja lodowki.. Ja jesli juz pierogi to kupuje tylko i wylacznie mrozone. A produkty zawsze biore te ktore stoja z tylu. Bo te z przodu maja date juz koncowa..

Olcia- powodzenia na mieszkanku, zebys szybko sie ogarnela;)

Paulina- noo super ze udalo ci sie to zalatwic. Ale czytalam chyba ze 3 razy o tym spisywaniu aktu malzenstwa i dalej nie czaje:p bedziecie spisywac go przed slubem?

Papitka- zdrowka dla Kubusia. Bardzo czesto ci choruje.. A nie myslalas zeby pojsc z nim do homeopaty? Zamiast ciagle pchac antybiotyki.. Mam znajoma ktora wlasnie ciagle chodzi z dziecmi jak cos sie dzieje do takiego lekarza. Leki drozsze ale chlopak ma 8lat i tylko raz mial katar a starsza siostra cigle chorowala poki nie pojechal do niego. Albo moze do alergologa skoro ciagle plucka i oskrzela sie czepiaja..

reklama
hej:) biegunka przeszła:) tylko S. sie jeszcze męczy za to teraz walczymy z Egzemą czyli 2x dziennie mnarowanie całego ciała balsamem i maścią punktową i 1x kompiel w specjalnym płynie... jestem tym przerazonrzona bo podobno tego nie da sie wyleczyc:(

Aniula - Dennisek jadl juz kilka razy pierigi i kapystą i grzybami i sosy z dodatkiem grzybówi nic mu nie było:/
renata - podejrzenie alerdi było juz jakiś czas temu i odtawianie nie pomoglo juz wcześniej podejrzewali egxeme i kazali obserwować i jest tak jak mów dermatolog, nasila sie po kompieli,na wietrze i zimnie wiec chyba mają racje:/
madzialena- szkoda ze nie dostaliście mieszkanka:/ a co do konta dla dziecdka mam mieszane uczucia:/
liza-wszystkiego dobrego na nowej drodze żucia ,duzo szczescia i milisci!!!

Do góry