reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hehehe to ja jestem chyba wyjątkiem na tym naszym forum:p:p Ja miałam na 120 osób z czego połowa to byli nasi znajomi:p i Tak chciałam iśc w białej sukni:)P

reklama
My slub bierzemy koscielny. Bo sami tak zdecydowalismy. Ja w ogole o tym nie myslalam ale moj zaczal mowic ze chce zebym byka zonka jego ;) i robimy tylko obiadokolacje w restauracjii dla najblizszych. Na drugi dzien zrovimy grilla u mnie w domu i wsio. Wstyd mi sie przyznac ale ja to z rodzinka w ogole swietnie zyje.. Chrzestnych widzialam na komunii i jakis czas tenu od strony ojca ktory nie zyje zaczela sie rodzinka odzywac.. Ale jak mama zostala sama z 4 malych dzieci to nikogo nie bylo zeby pomoc czy cos..
A tesciowa mi nakazuje ze mam im dac zaproszenie bo tak wypada.. Haha powiedzialam ze g***o wypada i nie dostana zadnego zaproszenia. Ciagle o tym jeczy. I mama moja ze swoim bratem sie nie odzywa, wiec ich nie bedzie.. Ojciec ze swoja rodzinka sie nie odzywa tez ich nie bedzie.. Masakraa.. Dobrze ze mam 4 rodzenstwa to beda rovic sztuczny tlum z mojej strony;)
Zaprosze znajomych rodziny ktorzy na nasYch wiekszych imprach zawsze bywaja i jedna ciotke z wujkiem i dziekuje;)
A mama T mowi do T. Zapros chrzestnego z zona i jego synow ktorzy maja swoje zony i dzieci. A przepraszam po co? I to samo z chrzestna.. Bez jaj..
Wiem ze z nia bedzie ciezka.. Boo ona nam chce organizowac wzzystko.. Teraz jest w Niemczech wiec tylko cos zagaduje ale jak wroci to Booziuu wiem co bedzie sie dzialo..
A w ogole tak wspaniale jest ze nie mamy swiadka dla T.. Haha bo nie ma kogo.. Kolegow chlejusow sory ale spraszac nie bede. Zaden ze szwagrow nie bedzie bo przeciez gadamy z nimi od swieta bo tez maja foszka od sierpnia jak sie dowiedzieli ze bierzeny slub i zaczeki gadac ze oni wszyscy beda nam pomagac ze suknie mi pomoga wybrac lokal orkoestre.. Boooze ale byla wojna.. Teraz o tym nie wspominaja i dzwonia raz w msc.
Dostana zapro w kwietniu. Przyjda to przyjda, nie to plakac tez nie bede..
Noo i to na tyle o moim slubie :D
Moglabym gadac i gadac wymysly tesciowej.. Oo albo najleosze jedno tez walnela. Ze mamy zamowic sobie firme do strojenia kosciola. Ja mowie ze mam znajoma ktora zajmuje sie tym i ona to zrobi po kosztach a ta nie bo to wstyd ze firmy nie bedzie.. Jak bede na lapku wstawie wam jak ta kobitka przygotowala stol w styczniu na slub rodzicow;) ma reke do tego;)

Moja rodzina zbyt religijna nie nie jest ale wg nich trzeba miec slub koscielny bo kazdy ma, aby nie gadali. Sami w kociele sa raz na jakis czas zwykle jakis pogrzeb badz slub i tyle ale przeciez wypada brac koscielny:-pbabcia moja jedynie na luzie podeszla do tego, mowi ze najwazniejsze zeby nam bylo dobrze;-)moja kuzynka zaszla w ciaze w klasie maturalnej oczywiscie od razu slub i teraz ma takie zycie ze szkoda gadac ale przeciez jak to mozna brac rozwod przeciez ma sie slub koscielny wiec nie wypada:tak:

KASIEK ehh ja tez biala suknie chce miec ;p znajomych bedziemy tez miec duzo, cale wesele na ok 170osob.
REPETKA my nie zapraszamy tych ktorych nie widzielismy dlugo lub nawet nie znamy. Przykladem jest moja ostatnia kosa z tesciem o ktorej zreszta pisalam :) utrzymujemy kontakt z rodzina A. bo wiekszosc mieszka w naszej wsi, i chcac nie chcac sie widujemy i kontakt utrzymujemy ;)
MAGDA ja np mojej babci nie zapraszam, ani brata mojego taty bo kosa. Od mojej strony to wiecej mam 'przybranych' wujkow niz prawdziwych. Bo moja rodzinka to nawet na zdj dobrze nie wychodzi.

My juz po shoppingu. Jednak najeczek nie kupilam N. Kupilam jej dwie pary pum jedne za 99 drugie za 119. Jedne mamy identyczne ;p

Ja to jestem zdania jeśli ktoś nie chodzi do kościoła nie jest mu potrzebny do niczego to po co ślub kościelny jest ślub cywilny i jest ok. A jeśli ktoś ma wszystko w nosie ale idzie pod ołtarz to nie wiem po co i nie rozumie tego... Równie dobrze tą białą suknie można do cywilnego założyc.
My oboje jesteśmy wierzący staramy się co tydzień chodzic do kościoła i ślub też był dla nas czymś innym niż papierek nie był on od razu jak zaszłam w ciąże bo to bez sensu nie znaliśmy się a my jesteśmy zdania że raz już na zawsze no przynajmniej spróbujemy raz na zawsze:p
Z chrztem dla mnei to samo jeśli się nie wierzy i uważa wszystko za obłudę to po co chrzcic dziecko jeśli nie chce wychowywac się go wwierze. Ale to moje zdanie i żeby nie było nie jestem jakoś rygorystycznie religijna też mi się wiele rzeczy nie podoba i nie wszystko robiłam po "kościelnemu".

Ostatnia edycja:
Paulina- pokaz buciorki;) mi sie tak takie male adidaski podobaja ze jeju.. Zwlaszcza tskie air max noo bomba sa;) widzialam dziewczynke w takich i dresik i tak slicznie wygladala....
Kasiek- dla mnie slub koscelny tez jest wazny;) tu nie chodze do kosciola bo zapylac taki kawal do pl to nie wyobrazam sobie.. A do ang jakos mi nie po drodze:p
Co do chrztow to teraz duzo ludzi nie chrzci bo ksieza wymyslaja ze jak nie ma slubu to nie ma chrztu. Dla mnie to obled. Ja zostalam wychowana w takiej religii i moje dziecko tez bedzie a jeslikiedys bedzie chciala zmienic religie to nie moge jej tego zabronic;)

MAGDA tez mi sie male airmaxy podobaja ale w PL to koszt ok 300zl :p ja nawet za tyle butow nie mam :p

Jak widze wyczyny mojej kuzynki to mi normalnie nie dobrze... Pol roku po slubie a ta przyjechala nam przedstawic nowego CHLOPAKA :banghead: do tego ten chlopak ma 40 lat i obraczke na palcu... Boze widzisz i nie grzmisz...

Załączniki

• 1392826609244.jpg
    1392826609244.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 38
  • 1392826623846.jpg
    1392826623846.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 40
Paulina-fajne buty:) te niebieskie to bym Dennisowi tez kupiła:) a twoja kuzynka mezatka to sobie zonatego znalazla:D ile ona ma lat?

Byliśmy już na karuzeli :) mały zadowolony bardzo ale fryzjera sobie odpuscilismy bo kolejki byly:/

Booooooooooooooooooooosh wpierniczylo mi gdzies posta!!!!

Paulina ekstra buciory. ja mam to szczescie ze narazie kupowac nie musze. F ma po kuzynie, ale i z jesieni dobre bedą. a O ma po F. dobrze ze F nie niszczy butów i kształt stopy taki sam.

jaka ja dziś zdechla chodze. tzn snuje sie ;/ chcialam polezec to chlopcy nie dali bo wiecznie, mamo podaj, mamo on mi przeszkadza, mamo moge? mamo on mi zabral. No gul podskoczyl i doopa z lezenia ;/
siedze taka opadająca i czekam az spac pojdą.

co do religijnosci. ja w Boga wierze, ale jakąś mam uraze do kosciola. Poprzedni proboszcz tak mi obrzydził wizyty w kosciele ze teraz chodze bo F do komunii idzie. Ł bardziej uduchowiony niz ja :) jemu wiekszą przyjemnosc sprawia chodzenie do kosciola :D
Magda my F ochrcilismy bez wiekszych problemów. ksiądz stwoerdzil ze dziecka winic nie mozna za to ze rodzice slubu nie mają. zresztą wiedzial czemu my akurat nie mamy. Potem zmienili plebana i ten nowy zaczął cyrki robić jakich malo. na odchodne okradł plebanie i kosciol i oooo!!

reklama
HAPPY rocznik 92, wiec w tym roku 22. No one troche chlopiece sa ale fajnie wygladaja :)
RENATA poprzedni proboszcz w A. parafii mial dwojke dzieci. Kazdy o tym wiedzial a nikt do kurii nie napisal.

Edit
No i te biale buty mam takie same :p

Do góry