reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Happy Paco Rabanne 1 Million :) Normalnie obstawalam przy jego ulubionych, Jean Paul Gaultier albo Diesel. Ale ktos raz zostawil w hotelu gdzie pracujemy Paco i moj sie zakochal. I ciagle powtarzal ze sobie kupi, i tak powtarzal, a nie kupowal... No to go potraktuje tym perfumem na jego urodziny za tydzien :) Myslalam jeszcze nad PR Invictus ale cholera wie czy jemu sie spodoba, a ten to pewniak ;)

Co do slubow, my zaczelismy powoli planowac... :) Albo lepiej powiedziec, duzo o tym rozmawiac ;) Wiec kto wie, moze niedlugo bede wybierac sukienke. Ale jak wszystko inne, i to zalezy od pieniedzy no i jak bedziemy z nimi stac :p

reklama
Hej czytalam was ale weny nie mialam.

Malenstwo witaj dobrze ze juz po wszystkim i wsio ok ;)

Z pracy lipa bylam dzisiaj 12h umowa zlecenie przez miesiac a pozniej dorywczo yhm dupa dupa szukam czegos innego

Mam pytanie bo moja mala nie chce jezdzic w wozku qychodzi z niego mialyscie tak ? Co robilyscie ? Chcialam kupic spacerowke juz qypatrzylam ale czy warto jak ona nie chce ?

OLCIA minie jej. Ona teraz uczy sie chodzic dlatego jezdzic nie chce. Jak pojdzie sama w swiat to potem bedzie chciala wozkiem jezdzic bo sie chodzic nie bedzie chcialo.
REPETKA wstyd sie przyznac ale my rezerwujac wszystko i wgl decydujac sie na wielkie wesele nie mielismy zadnych oszczednosci :cool: teraz co wiekszy przelew placimy na wesele (dopiero 10tys :cool: ). Obawiam sie ze gdybym miala czekac az odloze to do oltarza poszlabym zaraz przed emerytura :p

Paulina u nas to troche inaczej wyglada, bo jednak zbieramy na depozyt zeby kupic dom. Wiec niby mamy jakies oszczednosci, ale musimy to dokladnie wyliczyc, ile z tego nam pojdzie na wesele. Tez nie chce robic bani u cygana, tzn nie jestem z tych co wyzej sraja niz tylek maja, i nie chce robic weselicha na 250 osob BO MOGE :) raczej jestem dosc skromna jesli chodzi o takie rzeczy- bez przepychu, ale zeby gosci milo wspominali i dobrze sie bawili ;) Zobaczymy, to jest faza obgadywania teraz, a tak konkretnie moge sie za to wziac latem, jak bedziemy w Polsce na wakacjach ;)

To duzo cie w takim razie nie wyjdzie. I nie sram wyzej niz dupe mam bo chcialam takie wesele a nie co powiedza ludzie ;) a kazdy robi to co lubi i wazne zeby to panstwo mlodzi byli zadowoleni.

Edit
Czyli w Uk na stale zostajecie?

Edit edit
A tak pozatym takie "kameralne" wesela, sluby tez sa mega. Bylam raz na takim i bylo poprostu pieknie :) tyle ze ja zawsze chciaalam wielkie wesele, suknie princessowata. Wiec to z zasady duzo wyjdzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulina nie nie nie, nie mowie ze Ty tam srasz czy cos, w ogole nie odnosilo sie to do Ciebie ;D Po prostu znam takich ludzi, ktorzy zrobia wszystko by POKAZAC, a tak naprawde nie maja czym piernac. Nie chce robic nic ponad swoje mozliwosci. Nie mam duzej rodziny, a nie sprosze pol wioski zeby na ilosci i kopertach zarobic, bo nie w tym rzecz. Mam takie swoje male wyobrazenie slubu, i postaram sie go trzymac. A i tez nie chodzi zeby na wlasnym weselu oszczedzac, tylko zrobic to po mojej mysli, no i miec to na spokojnie wyliczone. Nie umiem takich duzych spraw zalatwiac na wariata, niestety ;)
Na pewno zostajemy na teraz w Anglii. Chcemy kupic dom, bo myslimy o tym co nasze dziecko czy dzieci, zadecyduja w przyszlosci. Dom mozna kupic i powolutku splacac, a jak dzieci dorosna to im oddac, i wrocic do Polski. Albo wrocic wszyscy razem, a dom sprzedac... Dobrze miec kapital w czyms takim zamrozony bo nigdy nie wiesz co Cie czeka w przyszlosci ;) Duzo o tym mysle odkad mam dziecko, bo to wszystko bardziej dla jego spokojnej przyszlosci niz mojej :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Bartek zasnal o 22, wstal 6.40 ale nawet wyspana jestem, ograniete mam, zostalo zrobic obiad. Pogoda sie pusje chyba bedzie padac a na jutro mam zaplanowane mycie okien bo Ł ma wolne, oby pogoda sie poprawila:-p
Co do slubu my wstepnie myslimy moze uda sie w tym roku ale chcemy cywilny jakos nie widze sie w kosciele, wesela nie chce tylko male przyjecie. Z reszta wielkie wesela, wielkie suknie to nie moj styl. Wiadomo co kto lubi, u mnie w rodzinie chyba bede pierwsza ktora nie bedzie miala wielkiego wesela, w sierpniu moja kuzynka bierze slub, wesele na 300 osob, Bartka chrzestny w czerwcu bierze i on na 140 jesli sie nie myle. A my na razie mamy wazniejsze wydatki niz slub:-p

Witam :)
Wlasnie wstslismy i idziemy kawę pić a później lecimy na zajęcia:) następnie fryzjer i karuzela:) może jeszcze jakieś małe zakupy:) a u was co dziś w planach?

To tylko ja taka dziwna ze takie wesele chce? ;p my robimy na 170osob, odemnie tylko 40/50 bo to A. ma wielgasna rodzine.

My wkoncu za godzinke jedziemy po adidasy pampersy bebilony... 500zl nie moje.

reklama
Paulina u mnie w rodzinie wesela na 150- 170 osob to norma, ja bede pierwsza bez takiego wesela:-ppamietam jak zaszlam w ciaze dzwoni do mnie matka ze zrobila juz liste gosc bardzo skromna bo niby na szybko trzeba robic a na liscie 120 osob tylko z mojej strony, jak widac do dzis slubu brak a i jak juz bedzie to bez wesela, do tego chyba pierwsza bede po cywilnym:-p

Do góry