reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
Ja dziś byłam na dzidziusiowych zakupkach, w urzędzie pracy nowy dowód pokazać a tam łajza jedna tak mnie traktuje ze szkoda gadać, myślę o wypisaniu sie, ubezpieczenie mam na męża, no ale jeszcze sie zastanowię. Byłam tez w bibliotece, u koleżanki, która ma 8miesięcznego synka, później do tej pory pisałam referat o tolerancji. I to byłoby na tyle z dzisiejszego dnia.
Rano strasznie mi bolał brzuch, od dołu, po boku aż do góry, po prawej stronie, tak jakby u podnóża rosnącego brzucha, nie wiem co to miało być.
Co do poznania sie z mężem, to nie pamiętam, bo znamy sie od dziecka on mieszka blisko mnie, jakieś 2min drogi, więc nic niezwykłego nie było.
Kornelko fanie ze jesteś, tylko czemu tak późno do nas dołączyłaś, musisz teraz nadrobić to :)
Ania żywa kuruj sie kuruj, bo w pracy cię zamęczą
Idę jeść, później zapadnę, mam nadzieje że będziecie

reklama
Kornelka no synuś słodki i kochany ale popalić daje ostro,straszny rozrabiaka z niego-tzw. zlote dziecko ciągle w ruchu;-);-)
co do teścia to mój pije chyba na okrągło,kiedyś do mnie wyskoczył tzn.coś się brzydko do mnie odezwał (oczywiście był nawalony) i nie jezdziłam tam przez dobre pół roku,jak mieliśmy ślub to też problemy wcześniej robił ale poprostu nauczyłam sie już życ z tym że głupszemu się ustępuje-trudno sie mówi-jak Teśc jest nawalony to sie do niego nie oddzywam
netgirl kurcze u Ciebie to jest troszkę trudna sprawa:sorry2: bo wcześniej dawałaś małej butle i ona sie do niej zdążyła przyzwyczaić że samo leci a przy cycu się trzeba troszkę wysilić:baffled:.
Powiem tak dawaj jej ten smoczek dopólki nie zacznie płakać i wypluwać smoczka-jeśli tak robi to znaczy że głodna jest ( tak mi się wydaje-bo nie znam Twojego dziecka). Najgorsze w karmieniu piersią jest to że trzeba dawac nawet co godzinkę:-:)-(musisz sie przyzwyczaić;-) a jak coś to zawsze możesz na dobranoc po cycu zapodać jeszcze modyfikowane najlepiej przez szczykawke podać i radzę o butelce półki co zapomnieć jeśli chcesz piersią karmić

netgirl jeszcze jedno mała zaczyna robić sobie z piersi cumelek-u mnie było to samo:-:)-(Nie pozwól jej ssać godzine cyca lepiej jest żeby ssała przez 15 min zrobić przerwe (jak nie ciągnie już) zapchać smoczkiem a jak zacznie płakać to znowu dać pierś:tak::tak:chodzi mi o to żeby ona nie powinna tak długo jeść a jak zasypia po chwili karmienia to ją połaskotaj po nóżce żeby ssała

Czarna ale powiem ci jedno jak ukierunkujesz puzniej synka w jakimś kierunku np informatycznym czy plastycznym to powiem ci że bedziesz miała utalentowane dziecko wiem bo mój ukochany to też Dawid miłosnik komputerów i plastyki.
Widze że naszych ukochanych ojcowie sa podobni Dawida tata też mnie żle potraktował teraz ja go traktuje jak powietrze i jak musze to mu odpowiem burkliwym głosem

Jak ja bym miala taka tesciowa jak kornelka to byla bym najszczesliwsza osoba na swiecie!!! Moze kiedys bede taka miala jak J nie bedzie sie spisywal w roli ojca;)))
Dzisiaj popralam wszystkie ubranka ktore dostalam (jak by moje malenstwo zdecydowalo sie zrobic mamci taka niespodzianke jak netgirl;) kircze nie mam gdzie juz wieszac ciuszkow;))) a jurto dzien wielkiego prasowanka;)))
Co wy tak sie z tymi chorobami posypalyscie?? Wirus jakis jest czy cos??

snoopy ja ostatnio 2 tyg lezałam w łóżeczku z grypą ale tak straszną że chcieli mnie do szpitala wysłac ale na szczęście nie trzeba było ;-)

Jeju zobaczymy jaki mój mały skarb będzie ja jestem w 25 tyg i nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka :no:

To ja patrze ze ja mam tescia najgorszego, bo po pijaku mnie uderzyl... Myslalam ze reke mi zlamal bo deska dostalam... Od tamtej pory go unikam i mam nadzieje ze zdechnie niedlugo jak pies!!

reklama
Kornelka mój Dawidek to bedzie miał jakieś zdolności palstyczne na 100%-po tatusiu swoim;-)wiecie mój jak chodziłam jeszcze do szkoły (gimn) to na sztuke jak miałam jakąś prace do zrobienia to mój M. mi malował i zawsze 6 dostawałam:tak:

Dziewczyny a czy któraś z Was uczy się jeszcze???? Zdaje ktoś maturę teraz???

Do góry