reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

R. pojechał, J. śpi, a ja zajadam się czekoladą marabou z truskawkami...

Czytałam dzisiaj o skokach rozwojowych niemowląt i powiem Wam, że chyba właśnie przez to przechodzimy... J. jest nieznośna! Nie mogę jej nawet zmienić pampersa czy ubrać na dwór bez krzyku. W dodatku ciągle się budzi w nocy i marudzi przez sen. Jedzeniem się jedynie bawi, a tak ładnie już sama jadła :( Nie wspomnę już o odejściu na chwilę od niej, krzyk, krzyk i jeszcze raz krzyk jakby jej się krzywda działa. Nie mam siły help! :-(

reklama
MADZIU przejdzie jej, troche cierpliwosci :p magda ostatnio pisala ze jej Maja to samo przechodzi. Podobny wiek. Pociesze cie, przed wami jeszcze bunt dwulatka a to dopiero ponoc hardcore :p mojej to chyba juz powoli sie zaczyna. Jak lape ja za reke a ona nie chce isc to nogi ciagnie do gory i wisi tak i ryczy, albo probuje mnie ugryzc... ale to podobno tez przechodzi :p aaa za marabou to sie nie oddzywam!:(

Edit
A tak apropo to z truskawkami jeszcze nie jadlam :cool:

Paulina-Dennis za to wchodzi w okres"zosia samosia" myc zeby chce sam,ubierac sie tez, jejsc,kompac,czesac i wszystko inne:/

Moja to samo ma ale da sie przezyc a pociesze was tym ze nasze mamy to przechodzily tez u mnie np jest rok roznicy miedzy bratem to jest dopier hardcore ale zyja ? Zyja kto jak nie my da rade xd

Hapyy ostatnio lecial gdzies program o tym buncie ze dziecko moze chciec robic wszystko sam i byly rady dla rodzicow itp ale z jednej strony to dobre uczy sie samodzielnosci ;p

Heja dziewczyny wy o jedzeniu a ja dzisiaj dopiero drugi posiłek zjadłam no i 2 jogurty a wszystko przez moje z*******ne zęby w poniedziałek wizyta u dentysty dzisiaj miałam armagedon bolała mnie głowa i ucho wieczorem aż zaczęłam wrzeszczeć i ryczeć dzwoniłam do poradni stomatologicznej to wyrąbali mi cenę od 500-600 zł i chrzanił coś o narkozie :crazy:
a druga to rzeźnia więc podziękowałam jestem tym bólem tak wykończona że ledwo żyję dzisiaj :no: więc moja sobota do dupy gdyby nie ciąża to bym se barana przywaliła w ścianę albo poszła do sąsiadki po za szczyk a tak męczę się ale póki co przestało a na jak długo to nie wiadomo .

Sandra-wspolczuje bolu zeba...to chyba najgorsze co moze byc!!!
olciaaa-napewno uczy sie samodzielnosci, ale to jest denerwujace gdy np. spiesze sie:/ no i oczywiscie krzyczy jak mu cos nie wyjdzie...np. nie moze ulozyc klockow czy wjechac ogromnym autem do pokoju o krzyk bo mu nie wyszlo, ja chce pomoc a on krzyczy jeszcze bardziej

A po drugie jak dziec sie buntuje to znak ze sie dobrze rozwija pokazuje swoje emocje w ten sposob i bierze pozniej przyklad z rodzicow jak oni odreagowuja swoja zlosc smutek zadowoleni xd

A propo czy wy zawsze smmaka mysicie naarobic a szczegolnie ty Paulina;D ty predze dorwiesz gazete niz chyba happy mamo.to ja albo mama dziecko w ktorej z nich tez jest o buntach dzieci w wieku 0_3 lat ;)

A jak ktoras by chciala to jest fajny przepis na porost wlosow i zeby nie wypadaly 2-3lyzki nafty kosmetycznej 2_3 lyzki olej rycynowy zoltkoi jak ktoras ma jasne wlosy to 2lyski soku z cytryny wszystko to wymieszac nalozyc na skore glowy wmasowac i pod recznik tak pol godziny a najlepiej na noc robic wlosy do rana wyshna umyc 2 razy i splukac ZIMNA WODA ;)

Ostatnia edycja:
olciaaa- ja czytalam o buntach dzieci w roznym wieku, wydaj mi sie ze Dennis jak narazie lekko to przechodzi, nie zuca sie na podloge w sklepie i nie robi koszmarnych awantur ze mu na cos nie pozwole, owszem chwile po placze i jest spokoj

reklama
Happy jak to napisalas jak na razie heh ;D no to na tyle dobrze ze sie nie rzuca bo czasami to az ... no

U mbie na osiedlu jest chlopczyc jedzi na wozku inwalidzkim i kiedys bylam przy sytuacji jak chcial cos ze sklepu mama sie schylila tlumaczyla ze nie ma pieniedzy a ten ja z liscia ;| to juz lekka przesada bo ja bym wlala plw dupsko przy wszystkich

Sandra wspolczuje bolu zeba mi w gim wyrwali zeba i po 2latach przez tydzien umieralam nie qiedzac o co kaman bo zeby wyleczone a oni po prostu zapomnieli kprzenia wyrwac wrrr

Ostatnia edycja:
Do góry