reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No widzicie a Jasiek wstaje miedzy 9 a 10. Idzie spac kolo 12-13 na godzine, i nie ma szans zeby nie zasnal od tej 14 do 20, bo to wciaz dla niego za duzo. Ma mala drzemke godzinna o 17, pozniej i tak idzie spac o 22, spi cala noc z jedna pobudka na mleko. Wie mysle ze nie ma tragedii, troche samolubna jetem bo moglabym go klasc wczesnij ale wtey wczesniej by wstawal ;) a korzystam poki moge ze spi do pozna ;)

reklama
Reprtka-Dennis spał podobnie jak był malutki ale jsk miał drzemke o 17 to po pól godziny go budziłam i szedł spać normalnie o 20

happymum właśnie miałam pisac żebyś wrzuciła zdjęcie pokoiku :p
repetka wcale nie jesteś samolubna:) Trzeba kombinować żeby mieć troszke więcej czasu dla siebie:)

Mój synek śpi do 9-10 a drzemkę w dzień ma raz na 2-3 dni i potrafi spać 3 godziny:) Niestety nie chce spać po południu codziennie tak jak jeszcze parę miesięcy temu więc jak widzę że ładnie sie bawi i nie jest marudny to go nie kładę, a czasami sam dopomina sie o drzemkę:) Niedawno rozmawiałam ze znajomą co ma córeczkę w tym samym wieku i mówiła że już w ogóle nie śpi w dzień także cieszę się że P. daje się czasem namówić na drzemkę:)

Ja kładę już synka spać, chciałam wcześniej ale zachciało mu się budować wieżę z klocków:) Są kolorowe i potrafi już nazwać kolory, małe dzieci szybko się uczą, niedawno nauczyłam go odróżniać kształty i też szybko załapał:)

dom.jpgdom2.jpgdom3.jpgJakość kiepska ale to co najważniejsze widać:) no i dennisek musiał sie pokoazać:)

madzialena- Dennisek potrafi pokazywać tylko cześci ciała o kolorach czy kształatch nie ma mowy:(

Załączniki

• dom.jpg
    dom.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 43
  • dom2.jpg
    dom2.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 45
  • dom3.jpg
    dom3.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 43
Co do spania to moj chodzi spac ok 20 a wstaje ok 8. W ciagu dnia ok 12 ma drzemke i to roznie raz pol godziny, raz godzine a czasami nawet dwie i pol wiec raczej nie narzekam. Moglo byc duzo gorzej.

Siedze wlasnie z farba na kudlach zamiast sprzatac mieszkanie na jutrzejsze chrzciny. Ja to zawsze sobie znajde wymowke byle by nie sprzatac :)

kechu powodzenia na chrzcinach:) I żeby kolorek na włosach wyszedł:) Ja tam sprzątać lubie a jak jakas impreaz się szykuje to musi być czyściutko:)
happymum pokoik super!:-) I fajniackie łózko:) My śpimy z synkiem w jednym pokoju ale ma swój kącik z łóżeczkiem i zabawkami:) Co do nauki kolorów to nie przejmuj się wszystko w swoim czasie:) Pokazywanie części ciała to też wielka umiejętność:-) A jak tam odpieluchowanie, dalej ładnie woła siusiu?:)

Synek zasnął i to w ekspresowym tempie:-)

reklama
Do góry