reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No widzicie a Jasiek wstaje miedzy 9 a 10. Idzie spac kolo 12-13 na godzine, i nie ma szans zeby nie zasnal od tej 14 do 20, bo to wciaz dla niego za duzo. Ma mala drzemke godzinna o 17, pozniej i tak idzie spac o 22, spi cala noc z jedna pobudka na mleko. Wie mysle ze nie ma tragedii, troche samolubna jetem bo moglabym go klasc wczesnij ale wtey wczesniej by wstawal ;) a korzystam poki moge ze spi do pozna ;)

reklama
Reprtka-Dennis spał podobnie jak był malutki ale jsk miał drzemke o 17 to po pól godziny go budziłam i szedł spać normalnie o 20

happymum właśnie miałam pisac żebyś wrzuciła zdjęcie pokoiku :p
repetka wcale nie jesteś samolubna:) Trzeba kombinować żeby mieć troszke więcej czasu dla siebie:)

Mój synek śpi do 9-10 a drzemkę w dzień ma raz na 2-3 dni i potrafi spać 3 godziny:) Niestety nie chce spać po południu codziennie tak jak jeszcze parę miesięcy temu więc jak widzę że ładnie sie bawi i nie jest marudny to go nie kładę, a czasami sam dopomina sie o drzemkę:) Niedawno rozmawiałam ze znajomą co ma córeczkę w tym samym wieku i mówiła że już w ogóle nie śpi w dzień także cieszę się że P. daje się czasem namówić na drzemkę:)

Ja kładę już synka spać, chciałam wcześniej ale zachciało mu się budować wieżę z klocków:) Są kolorowe i potrafi już nazwać kolory, małe dzieci szybko się uczą, niedawno nauczyłam go odróżniać kształty i też szybko załapał:)

dom.jpgdom2.jpgdom3.jpgJakość kiepska ale to co najważniejsze widać:) no i dennisek musiał sie pokoazać:)

madzialena- Dennisek potrafi pokazywać tylko cześci ciała o kolorach czy kształatch nie ma mowy:(

Załączniki

• dom.jpg
    dom.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 45
  • dom2.jpg
    dom2.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 48
  • dom3.jpg
    dom3.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 46
Co do spania to moj chodzi spac ok 20 a wstaje ok 8. W ciagu dnia ok 12 ma drzemke i to roznie raz pol godziny, raz godzine a czasami nawet dwie i pol wiec raczej nie narzekam. Moglo byc duzo gorzej.

Siedze wlasnie z farba na kudlach zamiast sprzatac mieszkanie na jutrzejsze chrzciny. Ja to zawsze sobie znajde wymowke byle by nie sprzatac :)

kechu powodzenia na chrzcinach:) I żeby kolorek na włosach wyszedł:) Ja tam sprzątać lubie a jak jakas impreaz się szykuje to musi być czyściutko:)
happymum pokoik super!:-) I fajniackie łózko:) My śpimy z synkiem w jednym pokoju ale ma swój kącik z łóżeczkiem i zabawkami:) Co do nauki kolorów to nie przejmuj się wszystko w swoim czasie:) Pokazywanie części ciała to też wielka umiejętność:-) A jak tam odpieluchowanie, dalej ładnie woła siusiu?:)

Synek zasnął i to w ekspresowym tempie:-)

reklama
Do góry