reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam laseczki, ja wpadam tylko na chwilke, bo pranie w toku, a pozniej wizyta u lekarza, ciekawe co tam nowego mi wymysli, a na koniec mam zamiar wreszcie spakowac ta torbe do szpitala, bo juz mnie mamusia wczoraj pogonila:-)
Asiowo trzymam kciuki za szybkie napisanie tej pracy a i zycze duzo cierpliwosci:-)
Oliwka ja to czasami spec jalnie omijam supermarkety, bo jak juz wejde to pozniej w portfelu pustki:-) a jak tam Twoje oko?? przeszlo juz??
Galarecia to chyba jest najgorsze jak malenstwo sie meczy i nie mozna mu pomoc??? oby mu szybko przeszlo

reklama
madzik1388 no najgorsze jak nie wiadomo jak pomóc.. Ja w nocy to po prostu nie wiedziałam co się dzieje.. tak strasznie płakał..

A teraz posadziłam go w nosidełku i powiesiłam grzechotkę do wóżka i jeszcze takie słoneczko co miałam przy łóżeczku (też grzechoczące).. Póki co jest zainteresowany.. I mogę z wami popisać ale zobaczymy na jak długo..

Witam!
Stefcio pojechał do miasteczka i zabrał ze sobą Justynkę, a Mareczek sobie leży, więc mam luzik.
Galerciu No nieciekawie z tym marudzeniem u Adasia. Może rzeczywiście ząbki mu wychodzą. Ja mam nadzieję, że nie będę musiała się sty6kać z takim problemem. Mało brakowało, a od czwartej godziny nie byłoby spania. Mareczek obudził się na karmienie i przy okazji Justynkę obudził. On najedzony zasnął, a ona już bawić się chciała, ale na szcz escie dałam jej smoczka i zasnęła po 5.
Ja to czsaami mam take noce, że muszę dać mareczkowi na noc mleczka z puszki, bo czasami Justynka go obudzi zaraz jak zaśnie i chce jeść, a wtedy to je bez końca i jak w końcu cyca opróżnia zaczyna marudzić i się rzucać. Jak dam mu butlę, to tylko 20ml zje i zasypia. Na szczęście w ciągu dnia nie mam takich problemów.

Ostatnio przez te sny wyspać się nie mogę. A wszystko przez to, że wty tu o zazdrośći pisałyście. Normalnie jakbym sprawdzała czy S może być o mnie zazdrosny, a nie powiem że nie jest. Jak miałam pierwszy dzień w szkole to jasne że malowałam się, robiłam włosy to on że kogoś mam i chciał sprawdzić czy ma rację. A że jeżdziłam z koleżanką do szkoły to wypytywał się jej czy ja ciś nie teges z kimś. Mi to imponowało że jednak boi się mnie stracić

Wy wszystkie,że wasi mężczyźni są o was zazdrośni.Mój to chyba nie jest,albo ma to w poważaniu albo nie pokazuje tego tak na zewnątrz.

Ale klikacie ,raptem byłam w gminie i na poczcie a tu już tyle :eek:

MADZIK oko, prawie nie widać że miałam zapalenie ....te krople co lekarka dała małej są poprostu świetne ..bo skuteczne i od razu działają!!!;-)a jak ty się czujesz???chyba dzidzi już doczekać się nie możesz???

ASIOWO dasz rade ty to ambitna kobietka jesteś i wytrwasz w tym pisaniu ,ja ci bardzo dopinguje!!!wiadomo że jak końcówka to nie chce się i checi brak ale jak to napiszesz to będziesz miała z głowy i więcej czasu dla siebie i dla malutkiej!!!!:-)

O POLNA :szok: uuuu bez siniaka to nieżle !!!!upiekło się ci tym razem....a no tak jest że jak się wpadnie do sklepu to to i całą mase rzeczy trza kupić !!ech cholerne te życie ,mogłi by podwyżki dać albo świadczenia rodzinne większe wypłacać a tak to co płacą 48 zeta na jedno dziecko to co to za pieniądze powinnie moim zdaniem przynajmniej 100 dawać !!to wtedy człowiek chociaż by na pół miesiąca miał na pieluchy....u nas na papersy idzie tak 4 -5 paczek miesięcznie ...ucze młodą na nocnik ale niestety nie zawsze mi się ja wcześniej posadzić ale jak się nauczy to trochę będzie lżej!!!a ja niestety muszę kupować papmera ,czasem huggis ,od innych tyłki im się odparzają i mają aż bąble!!!

Galarecia ,ząbki tak wcześnie ???możeliwe ,ja to ci radze skoro maluszek tak szoruje po dziąsełkach i marudzi ,kupić jakiś żel i chłodzić gryzaczek w lodówce i dawać małemu do gryzienia a :-) ja to przy Oliwce to swoim palecem jej też jezdziłam po dziąsełkach to była wniebowzięta!!!:-D

a i zapomniałam bo robiłam dziś dzieciakom foty i bartek się buntował i miny strzelał a te zdjęcie to mnie rozbraja poprostu
1d6d8789eb1d7e296b56b7b44866008c,10,19,0.jpg

Ostatnia edycja:
Oliwka ale Bartek strzelil minke :szok::-D:-D:-D

Ja za chwile napisze wiecej bo Ala nie spi a na dodatek od 11 pilnuje Lucji i Dawida -siorka miala wrocic za godzinke bo kosila trawe a tu juz 2 zlecialy :sorry2:

reklama
Ala zasypia a Oni juz poszli <jupi>:happy2:

Oliwka hmmm wiesz dla mnie takie sytuacje sa przerazajace :szok:
ale napewno gdybym miala 3dzieci ,,swoich,, to logiczne ze bym jakos sie przyzwyczaila i dawalabym sobie rady :tak::-D
widzisz w Polsce jest 48zl na jedno dziecko :no: a Mysmy z P zrobili tak zeby to Niemcy placili Nam na Ale i takim sposobem dostajemy miesiecznie 156 euro czyli 480 zl - tak w przyblizeniu !!
i ja tez uzywam Pampersow ale wylacznie juz na noc,na codzien ubieram ALi Dada z Biedronki-na poczatq odparzalo Jej tylek ale juz sie przyzwyczaila !!
zawsze to troche taniej wychodzi :sorry2:

Galareciu a moze w nocy mial jakis koszmar i dlatego tak plakal ;-)

Do góry